Regine Heintze

Acteur

Regine Heintze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Polizeiruf 110: Still wie die Nacht

1988 | Misdaad, Thriller

DDDE/Duitsland 1988. Misdaad van Hans Joachim Hildebrandt en Hans-Joachim Hildebrandt. Met o.a. Friedhelm Eberle, Karin Düwel, Andreas Schmidt-Schaller, Jürgen Zartmann en Gert Gütschow.

Hauptmann Reichenbach (Eberle) moet een serie woninginbraken ophelderen. Hij verzamelt met Leutnant Sabine Baumert (D[KA3]uwel) en Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) allerlei materiaal dat naar de dader moet leiden. Inderdaad is er een spoor en het voert naar een zekere Horst Plessow (Zartmann), die in een kuurplaats in Thüringen zijn brood verdient als pianoleraar. Hij is een krachtige vijftiger met originele ideeën, waardoor niemand van het speurderstrio hem kan vastpinnen, want Horst beschikt steeds weer over een alibi. Totdat de leden van de Vopo de trucendoos doorkrijgen en hem een val zetten. Het scenario van regisseur Hildebrandt is tamelijk ongeïnspireerd en de DDR-kijker liet het afweten. Nog een jaartje en dan zou de maatschappij grondig veranderen. De belangstelling voor deze serie zou daardoor danig tanen. De ARD die de nalatenschap overnam, liet de serie niet doodgaan. Er kwamen nieuwe afleveringen en toen men zo'n tien jaar later met de herhalingen van de oudjes begon, herleefde de belangstelling, zij het vanuit een totaal andere invalshoek. Het was geenszins nostalgie, maar eerder nieuwsgierigheid van nieuwe kijkers. Aflevering 119.

Polizeiruf 110: Schnelles Geld

1983 | Misdaad

DDDE 1983. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Manfred Heine, Giso Weißbach, Lutz Riemann, Gerd Staiger en Michael Narloch.

Het thema van deze episode: de misdaad loont niet. Vertegenwoordiger Horst Frischmuth (Narloch) is een snelle jongen die rad van de tongriem is gesneden. Hem gaat niets te vlug en hij wil hogerop. In het communisten-paradijs op aarde beschikt reiziger Horst over een ware kapitalistische ondernemingsgeest. Hij wil in grote stijl op het land als een jonker gaan leven en heeft daarvoor een herenboerderij op het oog. Alleen ontbreken er nog enkele pecuni[KA3]en. Een roofoverval zonder risico moet hem aan het snelle geld helpen. Hij kletst zijn vriend Peter Lommer (Schubert) met het grootste gemak om. Uiteraard loopt de overval falikant fout. De Vopo doet een onderzoek en Peters vrouw Astrid (Kommerell) voelt zich bezwaard. De Oostduitse kijker vond deze geschiedenis indertijd tamelijk vergezocht en schakelde zijn tv- toestel maar matig in. Eerste optreden van een nieuw team van de politie rond de trouwe vazal Obertleutnant Zimmermann (Riemann): Hauptmann Rischer (Heine), Leutnant Rommbach (Wei[KL29]bach) en Oberleutnant Alt (Staiger). Het verrassingsloze scenario is van regisseur Mosblech naar een idee van Gerhard Scherfling. Aflevering 87.

Polizeiruf 110: Der Rettungsschwimmer

1982 | Misdaad, Thriller

DDDE/Duitsland 1982. Misdaad van Lothar Hans. Met o.a. Jürgen Frohriep, Rainer-Horst Scheibe, Heike Schrötter, Regine Heintze en Jörg Hengstler.

Een niet al te lange film die bedoeld was om de zomervakantie in te luiden. Wat voor een vakantie. Strandwachten komen te laat als Heike Merten (Schr[KA3]otter) om hulp schreeuwt. Ze trekken haar uit het water maar in het vooroorlogse ziekenhuis met instrumenten uit de jaren 1930 kan men haar niet meer tot leven wekken. Voor Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) en zijn collega Leutnant Daimler (Scheibe) kan niet zomaar het dossier worden gesloten. Ze moeten eerst zorgvuldig de verdrinkingsdood nagaan. Ze ontdekken dat het slachtoffer zowel een relatie had met Heinrich Lingler (Hengstler) als Hans Thierbach (Wolf). Beide heren waren aan het strand toen Heike te water raakte. Zou er soms misdaad in het spel zijn? De kijker wacht geamuseerd af hoe de Oberleutnant zich er uit redt. Die tracht een beeld op te trekken van de egoïstische Heike, die in een confectiefabriek ter plaatse werkte en met hulp van een mondaine blonde collega een veelbelovende carrière in het vooruitzicht had. Soms wordt hij geholpen door een flauwe wending in het scenario, dat deze keer van Percy Dreger is: Heike bleek zwanger, maar gaf niet om de vader. Was het haar oudere, tamelijk slappe vriend of haar nieuwe minnaar van de reddingsbrigade? Hübner dwingt zoals gebruikelijk in de finale een bekentenis af. Aflevering 79. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Regine Heintze op televisie komt.

Reageer