Martin Bell: regie, cast en camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Neds

2010 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Italië 2010. Drama van Peter Mullan. Met o.a. Conor McCarron, Martin Bell, Joe Cassidy, Linda Cuthbert en Alex Donald.

Drama van Peter Mullan over slimme tiener, die in het Glasgow van de jaren ’70 boven alcoholische vader en oudere broer in jeugdbende probeert uit te stijgen.

Brotherhood of Murder

1999 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1999. Thriller van Martin Bell. Met o.a. William Baldwin, Peter Gallagher, Kelly Lynch, Joel S. Keller en Zack Ward.

Tom Martinez schreef hoe hij verzeild raakte bij een racistische groep en hij kreeg zijn verhaal voor tv verfilmd. Baldwin (Flatliners) speelt Martinez, een ex-militair met een fijne vrouw (Lynch) en een baby op komst. Hij is zo gefrustreerd over zijn baantje dat hij bevattelijk blijkt voor The Order, een wit groepje bijbelciterende gekken onder leiding van Matthews (Gallagher), die met hun `white supremacy´ Amerika willen veroveren. Wanneer de eerste doden vallen, haakt Martinez af en hij schakelt de FBI in. Brotherhood of murder heeft prima acteurs voor wie je meer uitdaging verlangt: de plot is veel te vlak voor hun uitstraling. (IdH/VPRO Gids)

Hidden In America

1996 | Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1996. Drama van Martin Bell. Met o.a. Beau Bridges, Bruce Davison, Shelton Dane, Jena Malone en Alice Kruge.

Bridges speelt in deze televisiefilm een werkloze weduwnaar die steeds grotere moeite heeft zijn twee kinderen te voeden. Hij weigert hulp te accepteren, maar de situatie wordt onhoudbaar wanneer zijn dochter ondervoed blijkt. Goedbedoeld drama is emotioneel enigszins opdringerig, maar maakt tenminste inzichtelijk dat armoede en honger niet louter kwesties zijn van ontwikkelingslanden. Bridges' broer Jeff, te zien in een kleine rol, trad op als producent in samenwerking met een stichting die strijd voert tegen honger, End Hunger Network. (RdL/VPRO Gids)

American Heart

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Martin Bell. Met o.a. Jeff Bridges, John Boylan, Edward Furlong, Greg Sevigny en Jayne Entwistle.

Het speelfilmdebuut van Bell, die ervoor documentaires maakte w.o. STREETWISE, werd al in 1991 gedraaid maar kwam pas twee jaar later in de bioscopen. Het verhaal gaat over Jack Keely (Bridges) een inbreker, die zich na een lange gevangenisstraf ontfermt over zijn veertien-jarige zoon Nick (Furlong), van plan is een nieuw leven te beginnen in Alaska en hoopt dat zijn penvriendin Charlotte (Jenney) bij hem zal komen. Nick is een ontembare puber, die door toedoen van Jacks voormalige kameraad-in-het- kwaad Harvey dreigt af te glijden naar dezelfde straatgoot, waarin Jack ooit terecht kwam. Een soms niet al te fijngevoelig drama tegen de achtergrond van harteloze, grote Noord-Amerikaanse steden over een vader-en-zoon-relatie. Het scenario van Peter Silverman treft de juiste toon en gaat cliché's uit de weg. Het camerawerk van James R. Bagdonas verhoogt de sfeer. Bridges was medeproducent.

Streetwise

1984 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1984. Drama van Martin Bell.

Een droevige, hartverscheurende documentaire over het leven - en in één geval de dood - van tienerzwervers in de achterbuurten van Seattle. Dit indringende verslag over jonge verloren zielen zou samen met een van die tientallen idiote puberkomedies van de jaren '80 een veelzeggend dubbelprogramma kunnen vormen.

James Cagney: That Yankee Doodle Dandy

1981 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1981. Documentaire van Richard Schickel. Met o.a. James Cagney, Treat Williams, Milos Forman, Norman Mailer en Pat O'Brien.

De carri[KA2]ere van de bekende acteur James Cagney (1899- 1986) beleefde een hoogtepunt in de jaren 1930 toen hij dikwijls de rollen van gewetenloze gangster speelde in de films die in de Warner Bros. studio van de lopendeband rolden. De Oscar als Beste Acteur, die hem in 1942 werd verleend, was echter voor zijn rol van impressario in de musical YANKEE DOODLE DANDY. Dit was eigenlijk helemaal niet verbazingwekkend, want zoals zoveel acteurs en actrices uit zijn tijd, was Cagney begonnen in het variété. Regisseur Schickel die menige biografie op zijn naam heeft staan, interviewt Cagney en belangrijke mensen die met hem gewerkt hebben. Hieronder zijn o.a. de schrijver Norman Mailer en de regisseur Milos Forman, die Cagney in 1981 nadat hij zes jaar niet meer op het witte doek was verschenen, terughaalde en hem een rol gaf in zijn onvergankelijke film RAGTIME - het werd Cagney's laatste. De film is doorspekt met bekende en minder bekende filmfragmenten. Het scenario is van regisseur Schickel. Het camerawerk is van Martin Bell, Peter Macdonald en Mike Coles. Wordt aangeraden voor filmfans en filmstudenten. De commentaarstem in de oorspronkelijke versie is van Treat Williams.