Hsu Feng

Acteur, Producer

Hsu Feng is acteur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Angel Eyes

2001 | Romantisch drama, Mysterie

Verenigde Staten 2001. Romantisch drama van Luis Mandoki. Met o.a. Jennifer Lopez, Jeremy Sisto, Terrence Howard, Sonia Braga en Victor Argo.

Politievrouw Sharon (Lopez) probeert met snoeihard politiewerk haar pijnlijke verleden te verdringen. Niemand dringt tot haar door totdat ze valt voor een vriendelijke passant (Caviezel) die haar redt uit een gewelddadig treffen. 'Hoe dieper je kijkt, hoe meer je zal zien,' luidde één van de wanhopige slagzinnen van Angel Eyes. De makers probeerden de film te verkopen als een mystieke thriller in het kielzog van The Sixth Sense maar als je dieper kijkt wordt de plot ver voor het einde duidelijk en moet je het verder doen met een soort lauw politiedrama. Het acteerwerk is overigens prima. Met name Lopez houdt bewonderenswaardig stand.

Feng Yue

1996 | Historische film, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China/China 1996. Historische film van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei en Ren Lei.

In 1911 wordt China een republiek. De leiders van de Pang- dynastie houden echter krampachtig vast aan hun tradities. Zhongliang (Lei als kind, Cheung als volwassene), de dertien- jarige zwager van de clan-opvolger komt aan in het paleis. Voor zijn definitieve vertrek naar Peking wil hij hier studeren. Als zijn zwager na een overdosis opium in een onomkeerbaar coma geraakt, vlucht Zhongliang naar Peking. Tien jaar later volgt Ruyi (Li) haar vader op als het hoofd van de dynastie, bijgestaan door haar neef Duanwu (Kevin Lin). Zhongliang die in Shanghai is beland, had het niet verder gebracht dan gigolo en oplichter. Hij wordt nu onder druk gezet om zijn familie af te persen. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het moment dat het feodale tijdperk ophield te bestaan. Het verschil tussen de onschuldige, speelse kindertijd en de door corruptie getekende volwassen jaren symboliseert de grens tussen het oude en nieuwe China. Zo blijft Ruyi verliefd op de Zhongliang, die allang niet meer bestaat. Elk personage heeft een eigen, afgebakende betekenis en blijft verankerd in versleten tradities. De nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen brengen hen uit hun evenwicht. Het scenario van Shu Kei naar een verhaal van Kaige en Wang Anyi zit knap in elkaar. De camera van Christopher Doyle wordt doorlopend in de actie betrokken. Dolby Stereo.

Farewell, My Concubine

1993 | Drama

Hongkong SAR van China/Taiwan/China 1993. Drama van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Zhang Fengyi, Gong Li, Lu Qi en Ying Da.

Lange zit, en daarom is het jammer dat de eerste helft zoveel beter is dan de tweede. Desondanks een monumentale film, waarin de geschiedenis van China in de 20ste eeuw wordt afgezet tegen de levens van operavertolker Cheung, die vooral vrouwenrollen speelt, en die verliefd is op zijn tegenspeler Fengyi, die de liefde niet beantwoordt maar is getrouwd met ex-prostituée Li. Gouden Palm op het filmfestival van Venetië, maar in China werd de film maar eenmaal vertoond. De zelfreflectie (en somtijds -kritiek) in de film ging de hoogbejaarde partijleiding te ver.

Wuge nuzi he yigen shengzi

1991 | Drama

Taiwan/Hongkong SAR van China/China 1991. Drama van Yeh Hung-Wei. Met o.a. Yang Chieh Mei, Wang Hsiu Ling, Wu Pei Yu, Lu Yuan Chi en Ai Jing.

In zijn derde, episodische film probeert regisseur Yeh Hung Wei barbaarse, vrouw-vijandige tradities, die nog altijd welig tieren in China, te breken: mannen zijn alles en vrouwen zijn niets; ze zijn hooguit horigen en tweederangs burgers. Yang Chieh Mei wordt gedwongen te trouwen met iemand waarvan ze niet houdt; ze vlucht, maar dat mislukt. Lu Yaun Chi moet toekijken hoe de mannen zich volvreten als haar grootmoeder zeventig jaar wordt. Zelfs de gastvrouwe mag niets tot zich nemen. Ai Jing ontdekt dat haar schoonzuster een minnaar heeft; juist als zij de geliefden probeert te helpen, komt alles uit en moet zij machteloos toezien hoe het paartje ter dood wordt gebracht. Wang Heiu Lings zus is zwanger; als de bevalling misloopt, besluit de familie het leven van de boreling te redden en de moeder te laten sterven. Wu Pei Joe wordt door nachtmerries gekweld nadat zij meegemaakt heeft hoe haar tante verstoten werd toen bleek dat zij alleen maar meisjes het leven schonk. Naar een oude Chinese legende. Gedraaid in de Volksrepubliek. Scenario van Yeh Hung Wei, Lau Chia Hua en Xiao Mao. Cameraweerk van Yang Wei Han en Lee Yi Shu.

Legend of the Mountain

1979 | Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1979. Avonturenfilm van King Hu. Met o.a. Hsu Feng, Sylvia Chang, Shih Chun, Tung Lin en Tien Feng.

Een avonturenverhaal naar een oude legende, over een geleerde die een oud boek moet kopiëren, daarvoor een rustige en veilige plaats zoekt en af te rekenen krijgt met twee vrouwelijke geesten en zwarte magie. Regisseur King Hu schreef ook het scenario. Camerawerk was in handen van Henry Chan.

Kung Shan Ling Yu

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van King Hu (Ch'uan Hu Chin). Met o.a. Hsu Feng, Sun Yueh, Shih Chun, Tien Feng en Tung Lin.

De machtsstrijd in een boeddhistisch klooster rond de verkiezing van een nieuwe abt. Een goede actiefilm met een zeer mooie fotografie van Henry Chan.

Chung Chung-Lieh T'u

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van King Hu. Met o.a. Pai Ying, Hsu Feng, Roy Chiao-Hung, Han Ying-Chieh en Chu Yuen-Pung.

Een verzorgde actiefilm die gesitueerd is in het Ming-tijdperk. Japanse piraten profiteren van de onderlinge verdeeldheid binnen de Ming-dynastie om de kustlijn aan te vallen. Een bataljon soldaten onder aanvoering van de heldhaftige generaal You Taï-you wordt erop af gestuurd. Engelse titel: THE VALIANT ONES. Er bestaat ook een sterk ingekorte en bijgevolg nogal onsamenhangende versie van 90m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hsu Feng op televisie komt.

Reageer