Carlos Estrada is acteur.
Er zijn 37 films gevonden.

Die Kaltenbach Papiere

1991 | Thriller

Duitsland 1991. Thriller van Rainer Erler. Met o.a. Mario Adorf, Gudrun Landgrebe, Simona Cavallari, Ulrich Tukur en Dietrich Mattausch.

Een wapenhandelaar (Adorf) levert een z.g. pesticidenfabriek aan een land in het Midden-Oosten. De Duitse overheid weet heel goed dat het om chemische wapens gaat en stelt een dossier samen, de `Kaltenbach Papiere`, die in een kluis bewaard worden, waardoor zij hem kunnen chanteren en inzetten bij de opsporing van kernwapenbezit in de derde wereld. Een onderzoeksreporter Tukur, [KA2]a la [KL]De Gouden Bergen[KLE] (een getrouwd man), ontdekt dat een aantal Koerden door gifgas om het leven zijn gekomen. Hij komt Kaltenbach (Adorf) op het spoor en papt aan met diens dochter (Cavallari), die verliefd op hem wordt. Naar het schijnt, wil Kaltenbach van de ijzeren greep af en het is in zijn belang om de speurende verslaggever te helpen. Er wordt een ontmoeting gearrangeerd in Lissabon, maar de journalist wordt doodgeschoten en de dochter ontvoerd. Er ligt op dat moment een luxueus jacht in de haven met een steenrijke eigenaar uit het Midden-Oosten. De vrouw van de verslaggever, zelf journaliste, is vastbesloten de zaak te ontrafelen. Het verloop laat zich raden. Een goede mini-serie, zij het wat clich[KA1]ematig, die in twee delen wordt uitgezonden, van de hand van de regisseur van onderhoudende films zoals FLEISCH en OPERATION GANYMED. Het eerste deel heet [KLE]Sharon[KLE] (de dochter van wapenhandelaar Kaltenbach) en het tweede Eva naar de vrouw vrouw van de vermoorde krantenman, Tukur. Gefilmd op locatie in Portugal, Casablanca, Marokko en Algerije.

Una Noche embarazosa

1978 | Komedie

Spanje/Mexico 1978. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudia Islas, Carlos Estrada en Queta Claver.

Verschillende liefdesavonturen spelen zich in Acapulco af. Naar een idee van Luis G. Berlanga dat overgenomen werd door René Cardona Jr., hetgeen nauwelijks verschil opleverde.

La Perla negra

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1976. Avonturenfilm van Saul Swimmer. Met o.a. Mario Custodio, Carlos Estrada, Gilbert Roland, Carl Anderson en Perla Cristal.

Een jonge visser lokt de aanvallen van een geweldige zeeduivel uit op zijn eigen dorp. Een curieuze, onevenwichtige maar uiteindelijk acceptabele avonturenfilm, die op sommige punten beïnvloed is door JAWS.

Perversión

1974 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1974. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Nadiuska, Carlos Estrada, Teresa Gimpera en Ricardo Tundidor.

Een industrieel pleegt overspel met zijn secretaresse. Dit doet hij zowel om erotische als om criminele redenen. Een verschrikkelijke film.

Los Muertos, la carne y el Diablo

1974 | Fantasy

Spanje 1974. Fantasy van José María Oliveira. Met o.a. Patricia Wright, Carlos Estrada, Milo Quesada, May Heatherly en Manuel de Blas.

Een schrijver van wie de vrouw is vermoord door een van haar minnaars, wordt geobsedeerd door het Hiernamaals. Een zeer slechte produktie, het werk van José María Oliviera, de echtgenoot van de verbleekte 'ster' Patricia Wright, maar een complete leek op filmgebied.

La Casa

1974 | Sciencefiction

Spanje/Italië 1974. Sciencefiction van Angelino Fons. Met o.a. Carlos Estrada, José María Prada, Magda Konopka en Helga Liné.

Eenmaal in de ruimte, ontdekken de bemanningsleden van een ruimtecapsule dat op Aarde zojuist een kernoorlog is uitgebroken. Een betreurenswaardige science-fiction poging, boordevol claustrofobie en psychologische facetten.

El Talón de Aquiles

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Byron Mabe, Carlos Estrada, May Heatherly, Henry Gregor en Patty Shepard.

Een politieagent en een avonturier staan tegenover elkaar. Een echt tweederangsprodukt.

Las Gatas tienen frío

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Carlos Serrano. Met o.a. María Asquerino, Carlos Estrada, Teresea Rabal en Francisco Valladares.

Het verschillende gedrag van drie meisjes uit de provincie die een flat in Madrid delen. Een goedbedoelde film die echter tekorten vertoont in het scenario, de regie en het spel van de acteurs.

Las Crueles

1969 | Horror, Mysterie

Spanje 1969. Horror van Vicente Aranda. Met o.a. Carlos Estrada, Capucine, Teresa Gimpera en Judy Matheson.

Een rijke, getrouwde industrieel ontvangt pakjes met delen van het lichaam van zijn ex-minnares. Vervelende thriller, een soort kruising tussen Hitchcock en Resnais met een feministische inslag. Een van de slechtste onder de kwalitatief wisselende maar veelal aantrekkelijke films van Vicente Aranda.

El Gran crucero

1969 | Mysterie

Argentinië/Spanje 1969. Mysterie van José G. Maesso. Met o.a. Pepe Calvo, Carlos Estrada en Teresa Gimpera.

Een groep vissers vangt een zalm die een vreemd stempel draagt: GC. Best een curieuze film, die echter slecht geregisseerd en gespeeld werd.

Del amor y otras soledades

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Basilio Martín Patino. Met o.a. Lucía Bosé, Carlos Estrada en María Massip.

Een psychologische beschrijving van een echtpaar uit de middenklasse dat wezenlijk ontevreden is. Een vervelende en onacceptabele film, van een regisseur die zich op een aandoenlijke wijze altijd herhaalt.

Casi jugando

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis C. de Enciso. Met o.a. Micky, Elsa Baeza en Carlos Estrada.

Een jong meisje dat pas uit huis is, wil alles in het leven leren kennen. Een aanvaardbare film, gemaakt tijdens de bloeiperiode van het verschijnsel 'pop' in Spanje.

La Culpa

1968 | Misdaad

Argentinië 1968. Misdaad van Kurt Land. Met o.a. Lbertad Leblanc, Carlos Estrada, Fabio Zerpa, Juan Carlos Lamas en Guillermo Hebling.

Dit politieverhaal staat bol van de passie en de psychologie. De hoofdrol wordt gespeeld door de Argentijnse seksbom Leblanc.

L' Urlo dei giganti

1968 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1968. Oorlogsfilm van Henry Mankiewicz. Met o.a. Jack Palance, Alberto De Mendoza, John Gramack, Giuseppe Addobbati en Antonio Pica.

Vijf geallieerde commando's krijgen de opdracht generaal Rommel ertoe te bewegen Duitsland te ontvluchten na zijn deelname aan de mislukte bomaanslag op de Führer. Deze zeer ongeloofwaardige oorlogsfilm spoedt zich van het ene ontstellende bloedbad naar het andere en is zeer incompetent gemaakt. Ook bekend als THE BATTLE GIANTS en BULLET FOR ROMMEL.

Humo de marihuana

1968 | Drama, Misdaad

Argentinië 1968. Drama van Lucas Demare. Met o.a. Carlos Estrada, Marcela Lopez Rey, Thelma Biral, Sergio Renan en Hector Pellegrini.

Deze blik op de drugshandel en de effecten daarvan op de belangrijkste hoofdsteden in de wereld besteedt ook aandacht aan het rechtssysteem, waarin de misdadigers hun straf ontlopen.

Despedida de casada

1967 | Komedie

Spanje/Mexico 1967. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Carlos Estrada, Gracita Morales, Alfredo Landa, Ana Luisa Peluffo en Maura Monty.

Een pas getrouwd stel komt overeen om te scheiden maar toch nog samen te blijven wonen. Een tamelijk platvoerse komedie, waarin zich alleen de explosieve rol van het Zuidamerikaanse seks-symbool Maura Monty onderscheidt.

Club de solteros

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Carlos Estrada, José María Prada, Mari Paz Pondal en Fiorella Faltoyano.

In een Spaans dorp wordt een vrijgezellenclub opgericht, die de oorlog verklaart aan het vrouwelijk geslacht. Vervelend en onbeduidend.

Rose rosse per Angelica

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië/Frankrijk/Spanje 1966. Avonturenfilm van Steno. Met o.a. Jacques Perrin, Raffaella Carrà, Michèle Girardon, Carlos Estrada en Jacques Castelot.

Een aristocraat wiens enige interesse het kweken van rozen is, wordt door zijn verliefdheid op een volksmeisje een tweede Robin Hood die aan het hoofd van een bende rechtvaardigheid voor minder bedeelden zoekt en rijke edelen berooft. Zijn belangrijkste opponent is het hoofd van de politie met wiens dochter hij ooit verloofd was. Deze romantische avonturenfilm heeft kraak noch smaak, werd zonder vaart gefilmd en er werd zonder overtuigingskracht geacteerd, waardoor de poging om het Italiaans succesgenre uit de jaren vijftig nieuw leven in te blazen zonder gevolg bleef.

Noches prohibidas

1966 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1966. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Libertad Leblanc en Carlos Estrada.

Een vrouw wordt het hof gemaakt door drie onderling zeer verschillende heren. Bovendien komt er een aantrekkelijke detective in haar leven. De film zit vol met jongeren met wilde haren die alleen maar wat rondspringen, opdat de film er 'modern' uit zou zien.

El Bordón y la estrella

1966 | Drama, Familiefilm, Historische film

Spanje 1966. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Carlos Estrada, Pipo, Trini Montero en Angel Ter.

In deze film, die zich afspeelt in de Middeleeuwen loopt een man met vastgebonden handen als boetedoening voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd, over de weg naar Santiago. Hij wordt slechts vergezeld door een kind... Een stichtelijk melodrama voor kinderen.

Lola, espejo oscuro

1965 |

Spanje 1965. Fernando Merino. Met o.a. Manolo Gomez Bur, Carlos Estrada en Emma Penella.

In deze film, die zich afspeelt in de Middeleeuwen loopt een man met vastgebonden handen als boetedoening voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd, over de weg naar Santiago. Hij wordt slechts vergezeld door een kind... Een stichtelijk melodrama voor kinderen.

Lola, aspejo oscuro

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, Manolo Gómez Bur en Elena María Tejeiro.

Een mooie vrouw leeft van het geld van de mannen die haar begeren. Een film die net zo slecht is als de roman van Fernández Flórez waarop hij gebaseerd is.

La Barrera

1965 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Spanje 1965. Familiefilm van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Carlos Estrada, José Bódalo, María Mahor en Roberto Font.

In een dorpje proberen vier kinderen de ontvoering van het meisje Maria te verhinderen. Eén van de vele kinderfilms die aan het eind van de jaren 1960-1970 in Spanje werden gemaakt.

Adiós, Cordera

1965 | Familiefilm, Drama

Spanje 1965. Familiefilm van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Carlos Estrada, José María Prada, Emilio Gutiérrez Caba en Venancio Muro.

Tot wanhoop van zijn kinderen ziet een man zich gedwongen hun koe, Cordera, te verkopen. Dit huilstuk is een bewerking van de roman van Leopoldo Alas.

La Tía Tula

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Miguel Picazo. Met o.a. Aurora Bautista, Carlos Estrada, Enriqueta Carballeira en Laly Soldevila.

Het dagelijks leven van een oude vrijster in de provincie. De verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Miguel de Unamuno. Een klassieker van de Spaanse cinema, ondanks een grote dosis gekunsteldheid.

Giulietta e Romeo

1964 | Romantiek, Drama

Italië 1964. Romantiek van Riccardo Freda. Met o.a. Geronimo Meynier, Rosemary Dexter, Carlo D'Angelo en Carlos Estrada.

Deze film is gebaseerd op het enorm populaire, tragische liefdesdrama Romeo en Julia van Shakespeare. Het is goed opgebouwd, prachtig in beeld gebracht op middeleeuwse locaties en er wordt ronduit schitterend in geacteerd. Ten onrechte is deze film in het vergeetboek geraakt en overschaduwd door de overgewaardeerde versie uit 1953 met de veel te oude Laurence Harvey en Susan Shental als het beroemde liefdespaar, en de gladde, commerciële film van Franco Zefferelli uit 1968, die een internationale hit werd. Regisseur Freda blijft zeer dicht bij het origineel. Hij laat geen imposante decors bouwen, maar maakt wijselijk gebruik van goed geconserveerde middeleeuwse stadjes en dat komt de geloofwaardigheid zeer ten goede.

Crimen de doble filo

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van José Luis Borau. Met o.a. Carlos Estrada, Susana Campos, Antonio Casas en José María Prada.

Een mislukte pianist is getuige van een moord, maar zijn verlegenheid weerhoudt hem ervan om naar de politie te gaan. Desondanks wordt hij door onbekenden opgebeld die hem met de dood bedreigen. Ondanks de tekortkomingen, die de film zonder meer vertoont is dit één van de weinige Spaanse detective-films van niveau.

Rocío de la Mancha

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Rocío Dúrcal, Carlos Estrada, Helga Liné en Roberto Camardiel.

Een jong meisje wil de heldendaden van de fabelachtige Don Quichotte nadoen. Onuitstaanbaar.

Plaza de Oriente

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mateo Cano. Met o.a. Mari Luz Galicia, Luis Prendes, Carlos Estrada en Luis Peña.

De geschiedenis van een Spaanse familie over een periode van 37 jaar. U kunt hem maar beter niet gaan zien.

Pacto de silencio

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Antonio Román. Met o.a. Ivonne Bastien, Pierre Brice, Carlos Estrada en Ángel Álvarez.

Een herverfilming onder dezelfde titel waarbij WO II is veranderd in de Algerijnse Oorlog (het is waarschijnlijk daarom dat men Franse acteurs heeft gekozen om de hoofdrollen te vertolken).

La Hora incógnita

1963 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1963. Sciencefiction van Mariano Ozores. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, José Luis Ozores en Fernando Rey.

De laatste momenten van een aantal personen wier dagen zijn geteld tengevolge van de werking van een atoomexplosie. Een van de weinige films van Mariano Ozores buiten het komische genre. Het is echter daarom nog geen goede film.

La Casta Susana

1963 | Musical, Komedie

Spanje/Frankrijk 1963. Musical van Luis Casar Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Maruja Diaz, Carlos Estrada, Noël Rol, Rafael Alonso en Gracita Morales.

De mooie vrouw van een oude kolonel is beroemd om haar veronderstelde deugdzaamheid, maar ze oogst clandestien triomfen als Can-Can danseres en weet talrijke minaars geheim te houden voor haar echtgenoot en voor elkaar. Deze tijdens de Franse Belle Epoque spelende Spaanse musical is gebouwd op overbekende vaudeville-situaties, die nòg vetter worden aangezet dan in de Franse traditie. Diaz, die mooi is en temperamentvol danst, moest gelanceerd worden als rivale van Carmen Sevilla en Sarita Montiel, maar dat is om onduidelijke redenen nooit gelukt.

Accidente 703

1962 | Drama

Spanje/Argentinië 1962. Drama van José María Forqué. Met o.a. Nuria Torray, Carlos Estrada, Susana Campos en José Luis Lopéz Vázquez.

Na een verkeersongeval kunnen de automobilisten die er getuige van waren niet zwijgen. Dit is één van de befaamdste films van José María Forqué.

La Sed

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Argentinië/Spanje 1961. Oorlogsfilm van Lucas Damare. Met o.a. Francisco Rabal, Olga Zubarry, Carlos Estrada en Jacinto Herrera.

Het stamhoofd Jara moet vijandelijk grondgebied doorkruisen, om een watertank naar een geïsoleerde positie in de woestijn te brengen. Een goede film met een dramatische inslag en passend gerealiseerd.

La Cumparsita

1961 | Musical, Komedie

Argentinië/Spanje 1961. Musical van Enrique Carreras. Met o.a. Maruja Díaz, Carlos Estrada, Espartaco Santoni en Félix Fernández.

Een jonge Argentijnse gaat naar Madrid om als tangozangeres triomfen te behalen. Een van de films met het toenmalige echtpaar Maruja Dïaz en Espartaco Santoni in de hoofdrollen. De film is net zo slecht als alle overige produkties waaraan zij hun medewerking hebben verleend.

Júrame

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José Ochoa. Met o.a. Lilian de Celis, Antonio Ozores, Carlos Estrada en Manuel Gil.

Een gevierd artieste moet ten behoeve van haar carrière scheiden van haar geliefde. Een slechte kopie van de op zich al slechte film van Sara Montiel.

Héroes de blanco

1961 |

Spanje/Argentinië 1961. Enrique Carreras. Met o.a. Mercedes Carreras, Hurd Hatfield, Carlos Estrada en Germán Cobos.

Een jonge, knappe vrouwelijke arts komt in een ziekenhuis waar zij deel zal gaan uitmaken van een team dat uitsluitend uit mannen bestaat. Een zeer slechte film.