Juan López Moctezuma

1932 -1995 Regisseur, Producer

Juan López Moctezuma (1932-1995) is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Bienvenida, María

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Juan López Moctezuma.

María en haar zoon komen illegaal naar de V.S. om hun echtgenoot en vader te zoeken die sinds twee jaar verdwenen is. Bij aankomst vinden ze hem aan de zijde van zijn Noordamerikaanse echtgenote. Dit enigszins huilerig melodrama bevat weinig opmerkelijks.

To Kill a Stranger

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Juan López Moctezuma. Met o.a. Angelica Maria, Dean Stockwell, Donald Pleasence, Aldo Ray en Sergio Aragones.

Vanwege de Spaans sprekende medespelers een hinderlijk nagesynchroniseerde thriller met forse bijrollen van ervaren acteurs (Pleasence en Ray), die er niet in slagen met hun behoorlijke spel de rolprent boven het zwakke scenario te verheffen. Maria zingt de titelsong heel aardig, maar levert geen echt gepassioneerd spel als de vrouw die verkracht dreigt te worden door een maniak en zich er slechts uit kan redden door deze af te slachten. Toch wel wat (achtervolgings-)actie in een z.g. communistisch land, dat echter meer weg heeft van een Middenamerikaanse bananen-republiek. En als de camera niet al te veel inzoomt op het pokdalige gezicht van Stockwell, is de film nog te verteren.

Alucarda

1977 | Horror

Mexico 1977. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Claudio, Tina, Susana en David.

Alucarda, de dochter van Satan, verpandt haar ziel aan de duivel; een exorcisme door de zusters van het klooster waar ze opgroeide, reduceert haar tot een hoopje as. Een onevenwichtig en niet bijster origineel horrorverhaal.

Mary, Mary, Bloody Mary

1974 | Horror

Mexico 1974. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Christina Ferrare, David Young, Helena Rojo en John Carradine.

Een aardige variant op het vampierthema: een jonge schilderes heeft regelmatig vers bloed nodig, maar crucifixen, daglicht en knoflook doen haar niets.

La Mansion de la locura

1971 | Horror

Mexico 1971. Horror van Juan López Moctezuma. Met o.a. Claudio Brook, Arturo Hansel, Ellen Sherman, Martin Lasalle en David Silva.

Een journalist bezoekt een afgelegen krankzinnigengesticht en komt tot de ontdekking dat de patiënten de macht hebben overgenomen. Een verrassende subtiele Mexicaanse horrorfilm, vrij naar Edgar Allan Poes korte verhaal The System of Dr. Tarr and Professor Fether. Ook bekend als DR. TARR'S TORTURE DUNGEON en THE SYSTEM OF DR. TARR AND PROFESSOR FETHER.

El Topo

1970 | Western, Experimenteel

Mexico 1970. Western van Alejandro Jodorowsky. Met o.a. Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Robert John, David Silva en Mara Lorenzio.

De tegenwoordig vergeten kunstenaar/filmmaker Alejandro Jodorowsky stond aan de wieg van de nachtfilm als tijdverdrijf voor bedwelmde nachtbrakers. El Topo, over een revolverheld op wraakmissie, die tegen innerlijke spirituele muren botst, is surrealistisch-komisch, schokkend bloederig en extreem symbolisch. Jodorowsky zet door waar zijn idolen Buñuel, Fellini en Leone ophielden. Hadden de einzelgängers van Leone slechts voorzichtig messiaanse trekjes, El Topo (gespeeld door Jodorowsky zelf) zegt dat hij God zelf is. Sneed Buñuel in een oog, Jodorowsky castreert en snijdt er op los. En waar Fellini soms dromen verbeeldde, laat Jodorowsky gaandeweg alle connecties met de werkelijkheid varen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juan López Moctezuma op televisie komt.

Reageer