Éva Kerekes

Acteur

Éva Kerekes is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Franciska Vasárnapjai

1996 | Romantiek

Hongarije 1996. Romantiek van Sándor Simó. Met o.a. Éva Kerekes, Dénes Ujlaky, Krisztina Biró en Laszló G[KA11]or[KA11]og.

Sim[KA1]o, die als speelfilmer een decennium lang zweeg, verfilmde zijn eigen roman (met als co-scenarist Edit K[KA11]oszegi) over liaison van jonge vrouw met joods ondernemer die zij bij uitbreken WO II toevallig ontmoet. Op zondagen maken zij uitstapjes op zijn motorfiets. Hij verdwijnt, duikt later weer op in Franciska`s leven en zij hervatten hun zondagromance. Franciska besluit vooruit in het leven te komen, gaat werken voor geheime politie en wordt bewaakster in vrouwengevangenis. Haar minnaar verdwijnt in de jaren 1960 uit haar leven. Film drijft op schitterend ongekunsteld spel (goed voor Prijs Beste Actrice op 28ste Hongaarse Filmdagen van 1997) van babyface Kerekes als een vrouw die, zelfs wanneer zij carrière maakt bij de geheime politie, zich laat leiden door haar hart en niet door politieke overtuigingen. Genietbare film kan bekeken worden als een liefdesverhaal of als ironiserende commentaar op erg donkere dagen in moderne geschiedenis van Hongarije. Dolby.

Edes Emma, Draga Bobe

1992 | Drama

Hongarije 1992. Drama van István Szabó. Met o.a. Johanna ter Steege, Éva Kerekes, Péter Andorai en Enikö Börcsök.

Hongarije is eindelijk, na veertig jaar dictatuur, een vrij land. Mensen moeten proberen hun weg te vinden onder deze nieuwe en onbekende omstandigheden. Een schrijnend verslag van hun pogingen het hoofd boven water te houden zonder de eigen persoonlijkheid te verloochenen. Emma (Ter Steege) is lerares Russisch en wordt omgeschoold tot lerares Engels. Ze heeft een vluchtige, onbevredigende verhouding met getrouwd schoolhoofd Andorai. Haar vriendin B[KA11]obe (uitstekend gespeeld door B[KA11]orcs[KA11]ok) gaat ten onder aan bezitsdrang, zonder dat Emma bij machte is haar te helpen. Ter Steege wordt in de oorspronkelijke versie zeer goed ingedubd door Ildiko Bansagi. Prachtige fotografie (Eastmancolor) van Lajos Koltai en het script is van de regisseur naar een idee van Andrea Veszits en hemzelf. Op het festival van Berlijn officieel lof toegezwaaid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Éva Kerekes op televisie komt.

Reageer