Charlie Hall: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Tit for Tat

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Charley Rogers. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Hall, Mae Busch en Bobby Dunn.

De winkel met elektrische apparaten van L & H bevindt zich tegenover een kruidenierszaak. De Dikke en de Dunne kunnen niet overweg met het kruideniersechtpaar. Dat wordt een schokkende zaak, die eindigt in twee puinhopen. Ook op video uitgebracht in een ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: Them Thar Hills

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Charley Rogers. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Mae Busch, Charlie Hall en Billy Gilbert.

Stan en Ollie gaan voor hun gezondheid naar het platteland met een caravan. Ze handelen op doktersadvies: rust, buitenlucht en water drinken. Dat water smaakt behoorlijk pittig en bovendien is het dotje van een naburige kampeerwagen ook een lekker vlot ding. Het had niet beter gekund, maar ze beseffen te laat dat ze midden in een illegale stokerij terecht zijn gekomen met het daarbij behorend gespuis en chaos. Op video ook uitgebracht in een ingekleurde versie.

The midnight patrol

1933 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1933. Komedie van Lloyd French en Lloyd French. Met o.a. Harry Bernard, Oliver Hardy, Eddie Dunn, Charlie Hall en Stan Laurel.

Oenen Stan en Ollie bij de politie. Een regelrechte ramp. Ze zijn zo naïef en beleefd, dat ze in hun argeloosheid een inbreker een handje helpen en hun hoofdbrigadier per ongeluk arresteren. Hun carrière als bestuurders van surveillancewagen 13 duurt niet al te lang! Schitterend dialoog. Op video ook uitgebracht in een ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: Twice Two

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Hall, Baldwin Cooke en Baldwin Cooke.

Dubbelrollen: Stan als Stan en als zijn tweelingzus; Ollie dito. Vervolgens: Stan gaat met Ollie's tweelingzus trouwen en Ollie met Stans. Een gezellige boel, die natuurlijk zo verwarrend is dat er grote keet ontstaat tijdens de bruiloftsmaaltijd. Een reuzengag! Het camerawerk is van Art Lloyd.

Laurel & Hardy: Busy Bodies

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Lloyd French en Lloyd French. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Hall en Tiny Sandford.

L & H proberen te slagen als werknemers in een houtfabriek. Het zal niemand verbazen dat dit niks wordt, maar dat ze hun auto door de lengte nog in tweeën zagen, breekt toch alle records. Ook op video uitgebracht in een ingekleurde versie.

Any Old Port

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van James W. Horne. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Walter Long, Jacqueline Wells en Charlie Hall.

Of het wel zo verstandig is om op de bres te springen voor een jongedame in nood, kun je je gevoeglijk afvragen: in een havencafé verkoopt Stan de potige kroegbaas een flinke muilpeer omdat hij een deerne ruw behandelt, maar hij is in de aap gelogeerd als hij later in de ring een rondje moet boksen en deze bulldog tegenover zich vindt. Een dan te bedenken dat Stan de schrielste van het duo is.

Pardon Us

1931 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1931. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Wilfred Lucas, Walter Long en James Finlayson.

In de eerste hoofdfilm van L & H bevindt het illustere duo zich in de bajes, waar ze allerlei gespuis ontmoeten en een van hen bijgenaamd 'The Tiger' heeft een onfeilbaar ontsnappingsplan. Het is niet helemaal onfeilbaar... De film is de geschiedenis ingegaan als een satire op het gevangenis-genre. Wat traag, maar toch heel erg leuk.

Laurel & Hardy: Laughing Gravy

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van James W. Horne. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Hall, Harry Bernard en Charles Hill.

De huisbaas van Stan en Ollie smijt hun hond Laughing Gravy het pand uit en verbiedt hen hem binnen te halen. De dierenvrienden moeten nu het beest binnen smokkelen, want ze willen hem een wasbeurt geven en verzinnen dus allerlei listen. De gevolgen zijn rampzalig: Hardy valt in de regenton, terwijl het ijskoud is en Laurel probeert het dak op te klimmen. Inventieve aanpassing van Laurel & Hardy`s eerdere korte film ANGORA LOVE (1929), met schitterende hulp van de hond en van Hall als de huisbaas. Op video ook uitgebracht als ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: Come Clean

1931 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1931. Komedie van James W. Horne. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Mae Busch, Gertrude Astor en Linda Loredo.

Stan (Laurel) en Ollie (Hardy) zitten gezellig te eten met hun vrouwen. Op de vraag wie er ijs toe wil, antwoordt alleen Stan bevestigend. Dan moeten ze het gaan halen. Op de terugweg na de nodige onmogelijke toestanden in de ijssalon, zien ze een vrouw (Busch) die vanaf een brug in het water wil springen om zich te verdrinken. Ze redden haar, maar in plaats van dankbaarheid, zegt Kate (zo heet ze) dat Stan en Ollie haar onderdak moeten verlenen. Zo niet dan zal ze niet aarzelen om hen van poging tot moord beschuldigen. Stan en Ollie hebben geen keuze dan haar thuis te verbergen onder de neuzen van hun echtgenotes (Astor en Loredo). Dit leidt tot hilarische toestanden. Dat de vrouw slecht is, blijkt uit het feit dat ze in het opsporingsregister staat. Beste scène: Stan in de badkuip. Het scenario is van H.M. Walker. Het camerawerk is van Art Lloyd. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: The Hoose-Gow

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tiny Sandford en Leo Willis.

Stan en Ollie hebben pech. Ze waren getuige van een bankoverval, maar ze worden ingerekend als medeplichtigen en draaien de bajes in. Ze krijgen het onmiddellijk aan de stok met de bewaker (Sandford). Deze cipier wil dat alles netjes in orde is, want de gouverneur (Finlayson) komt de gevangenis inspecteren. Onze jongens zullen er vanzelfsprekend voor zorgen dat dit een heuglijk bezoekje wordt. Dankzij het gastoptreden van o.a. Finlayson met zijn loense blik krijgt deze routine-komedie een meerwaarde. De gags zijn best leuk en een aantal is zelfs heel goed gevonden, maar het geheel eindigt weer in een dolle smijtpartij, die weinig subtiel in beeld gebracht wordt. Leo McCarey en H.M. Walker waren verantwoordelijk voor het scenario. Het camerawerk voor deze two reeler is van George Stevens, Len Powers en Glenn Robert Kershner. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Mono.

Laurel & Hardy: Men O'War

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lewis R. Foster. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Charlie Hall en Harry Bernard.

Matrozen bij de marine L & H zullen wel eventjes indruk maken op de dames. Als zij twee aardige meiden in hun bootje laden voor een roeipartijtje in een rustig watertje, lieflijk omzoomd door bossen, eindigt het uitje na een hevige zeeslag in een nat pak! Op video uitgebracht als ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: Berth Marks

1929 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lewis R. Foster. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Harry Bernard, Baldwin Cooke en Charlie Hall.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Laurel & Hardy: The Battle of The Century

1927 | Komedie

Verenigde Staten 1927. Komedie van Clyde A. Bruckman. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Dick Gilbert, George K. French en Dick Sutherland.

Canvasback Clump (Laurel) komt in de boksring tegenover Thunder-Clap Callahan (Young). Ondanks de aanmoedigingen van zijn trainer Oliver Hardy moet hij het afleggen tegen de ruwe bokser, vooral omdat de scheidsrechter (Lufkin) zijn partijdigheid duidelijk laat merken. Eens buiten de sporthal wordt hen een polis aangesmeerd door een handige verzekeringsagent. Om het toeval te helpen werpt Ollie een bananenschil op straat, maar het is een taartenverkoper die erover valt. Van het een komt het ander en binnen de kortste tijd vliegen de taarten doorheen de hele buurt. Het begint uiterst spiritueel met de boksmatch, maar de taartenslag op het einde is voorspelbaar en werd voordien reeds gebruikt in honderden films. De slotscènes van de film zijn verloren gegaan en werden vervangen door verklarende teksten. Leo McCarey superviseerde de film en de gags naar een verhaal van Hal Roach. H. M. Walker stond in voor de tussentitels van deze stomme prent. Fotografie is van George Stevens.