Kin Sugai

Acteur

Kin Sugai is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Haru's Journey

2010 | Drama

Japan 2010. Drama van Masahiro Kobayashi. Met o.a. Nakadai Tatsuya, Hideji Otaki, Kin Sugai, Kaoru Kobayashi en Yuko Tanaka.

Wanneer Haru (Tokunaga) haar baan in een afgelegen vissersplaatsje verliest wil ze naar Tokio verhuizen. Haar inwonende, gehandicapte grootvader Tadao heeft dan wel een nieuw thuis nodig. De twee beginnen aan een reis langs kleurrijke familieleden die Tadao in geen eeuwigheid heeft gezien. Grillig drama met twee weerbarstige hoofdpersonages dat hier en daar doet denken aan Yasujirô Ozu's Tokyo Story, heeft een mooie rol van de 78-jarige Tatsuya Nakadai, de acteur die we kennen van Japanse klassiekers als Yôjinbô en Ran.

The Funeral

1984 | Film noir, Komedie

Japan 1984. Film noir van Juzo Itami. Met o.a. Nobuko Miyamoto, Tsutomu Yamazaki, Kin Sugai, Ichiro Zaitsu en Nekohachi Edoya.

Itami's eerste hoofdfilm is een zwarte komedie die de draak steekt met de plechtige, traditionele begrafenisrituelen van Japan. De film laat zien wat er gebeurt als een moderne familie een Boeddhistische begrafenis moet verzorgen voor het familiehoofd... die een bordeel bezat. Draaiboek van Itami en camerawerk van Yonezo Maedo.

Ososhiki

1984 | Komedie

Japan 1984. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Ichiro Zaitsu, Kin Sugai, Tsutomu Yamazaki en Nobuko Miyamoto.

Itami's eerste hoofdfilm is een zwarte komedie die de draak steekt met de plechtige, traditionele begrafenisrituelen van Japan. De film laat zien wat er gebeurt als een moderne familie een Boeddhistische begrafenis moet verzorgen voor het familiehoofd... die een bordeel bezat. Draaiboek van Itami en camerawerk van Yonezo Maedo.

Himatsuri

1984 | Drama

Japan 1984. Drama van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. Kinya Kitaoji, Kiwako Taichi, Ryota Nakamoto, Norihei Miki en Rikiya Yasuoka.

Een ware gebeurtenis was de aanleiding voor dit intense, soms wat mysterieuze portret van een aan bloed en bodem verknochte Japanner die zich met een afschuwelijke gewelddaad verzet tegen de modernisering van zijn kustplaatsje. Kijkers die niet iets weten over de taoistische filosofie en de Japanse moraal zal het drama een beetje ontgaan. Hecht scenario van Kenji Nakagami en mooi camerawerk van Masaki Tamura.

Mujo

1970 | Drama

Japan 1970. Drama van Akio Jissoji. Met o.a. Ryo Tamura, Michiko Tsukasa, Eiji Okada, Isao Sasaki en Kin Sugai.

Als gevolg van haar incestueuze verhouding met haar broer wordt Yuri zwanger. Ze noemt een op haar verliefde huisknecht, met wie ze ook al een slippertje achter de rug had, als de vader. De man huwt haar en ze krijgt het kind. Als hij later de waarheid verneemt, pleegt hij geschokt zelfmoord. Een superieur melodrama in streng zwart-wit gefilmd en strak geregisseerd door de minder bekende Japanner Jissoji. De film is af en toe langdradig, maar als geheel zeker geslaagd. Ook bekend als THIS TRANSIENT LIFE.

Dodeska'den

1970 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Japan 1970. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Yoshitaka Zushi, Kin Sugai, Kazuo Kato en Kazou Kato.

In een aantal krotten in de buurt van een schroothoop even buiten de stad woont een groep mensen. Ieder heeft zijn eigen problemen, maar er is weinig solidariteit en veel sociale controle. Een oude man is de enige met interesse voor de anderen. Een jongen die zich trambestuurder waant, rijdt op en neer tussen de krotten en zijn huis, waarbij hij het geluid van de tram nabootst: Dodeska'den.

Osorezan no Onna

1967 | Drama, Horror

Japan 1967. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jitsuko Yoshimura, Kin Sugai, Taiji Tonoyama en Eijirô Tono.

In Osorezan, een landelijk gebied in het noorden van Japan, wordt een meisje, dat zich genoodzaakt ziet de prostitutie te bedrijven, door de plaatselijke bijgelovige bevolking voor een heks uitgemaakt. Een waardevol volkloristisch drama, met psychologische en sentimentele trekjes. De hoge produktiewaarden doen denken aan de Italiaanse film IL DEMONIO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kin Sugai op televisie komt.

Reageer