Pál Hetényi

Acteur

Pál Hetényi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mesmer

1994 | Biografie, Drama

Canada/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1994. Biografie van Roger Spottiswoode. Met o.a. Alan Rickman, Amanda Ooms, Gillian Barge, Jan Rubes en David Hemblen.

Wenen 1770. Dr. Franz Anton Mesmer (Rickman) staat bij zijn collega`s niet erg hoog aangeschreven vanwege zijn theori[KA3]en over genezing door hypnose, magnetisme, fludium universales en andere onorthodoxe methoden. Men noemt hem een kwakzalver. Hij jaagt professor Stoerk (Rub[KA1]es) en dokter Ingenhausz (Hemblen) tegen zich in het harnas als hij blinde pianiste Maria Theresa Paradies (Ooms) in het openbaar helpt tijdens een aanval van epilepsie. Mesmer stelt de juiste diagnose: Maria Theresa's blindheid wordt veroorzaakt door haar onderdrukkende vader, die haar bovendien nog dwingt tot incest.

A Transzport

1980 | Drama

Hongarije 1980. Drama van András Szurdi. Met o.a. Pál Hetényi, Gábor Reviczky, Dénes Újlaki, Sándor Gáspar en Tibor Gáspar.

Een onzinnige film over een arts die door een ondergrondse beweging tijdens WOI de gevangenis wordt ingewerkt om informatie te krijgen over een zieke medestander en die vervolgens terechtkomt in een kamp waar gevangenen worden blootgesteld aan medische experimenten. Het debuut van een tv-regisseur die o.m. assisteerde bij Peter Watkins' THE WAR GAME.

Ajándék ez a nap

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Péter Gothár. Met o.a. Cecília Esztergályos, Pál Hetényi, Judit Pogány, László Szabó en János Dersi.

Aardige film over een kleuterleidster die er een getrouwde minnaar op na houdt. Hij wil zich echter niet van zijn gezin losmaken, ook niet als zich een gelegenheid voordoet met zijn minnares een nieuw leven op te bouwen. Enigszins banaal verhaal dat echter door het observatievermogen van Gothár overeind gehouden wordt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pál Hetényi op televisie komt.

Reageer