Betty Prado

Acteur

Betty Prado is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Musica per vecchi animali

1989 | Komedie

Italië 1989. Komedie van Stefano Benni en Umberto Angelucci. Met o.a. Dario Fo, Paolo Rossi, Viola Simoncioni, Maddalena de Panfilis en Francesco Guccini.

Een soort road-movie in de vorm van een avonturenkomedie met soms een ernstige ondertoon. Spitsvondig, goed gek, maar soms wat vermoeiend. Hoofdrolspelers zijn een professor, een monteur met een passie voor Zen, en een jong meisje dat graag in haar eigen droomwereld leeft. Dit ongelijke drietal dwaalt door een stad waar de noodtoestand is uitgeroepen en ze filosoferen over de zin van het leven. Ze ontmoeten een wonderlijk gezelschap outcasts, enzovoort. Uiteindelijke bestemming is een ziekenhuis. Onconventionele film. Voor de liefhebbers.

Un Trem para as estrelas

1987 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk/Brazilië 1987. Avonturenfilm van Carlos Diegues. Met o.a. Guilherme Fontes, Milton Conçalves, Taumaturgo Ferreira, Anna Beatriz Wiltgen en Zé Trindade.

De jonge saxofonist Vinicius woont in een huurkazerne in een voorstad van Rio en zoekt in de 'favella's' naar zijn verdwenen verloofde Nicinha. Met behulp van een detective vindt hij haar uiteindelijk maar zij verlaat hem. Het gaat in deze film om de zoektocht, gedurende welke hij een massa uiteenlopende personen ontmoet op al even contrastrijke plaatsen. Het resultaat is een barokke en flamboyante schets van de wereld van deze megapool, gezien door een filmdichter. Deze film, die om beurten een musical, een melodrama en een politiefilm is, neemt het niet zo nauw met de alledaagse werkelijkheid, door hem vast te leggen als een mooie droom. De film bleef vrijwel onopgemerkt bij het Filmfestival in Cannes in 1987, hoewel het scenario acceptabel is en de regie redelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Betty Prado op televisie komt.

Reageer