Jean-Claude Frison

Acteur

Jean-Claude Frison is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Tosca

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Bernard De Coster. Met o.a. Jacqueline Bir, Bobette Jouret, Jean Musin, Jean-Claude Frison en Bernard Marbaix.

Dit bloederige melodrama is algemeen bekend dankzij de opera, die Giacomo Puccini ervan maakte, naar het stuk van de produktieve en (destijds) zeer beroemde Victorien Sardou, vandaag de dag geheel vergeten, en niet voor niets. De muziek maakt alles goed. Zonder de muziek is het gewoon de verfilming van een muf stuk, dat de tand des tijds geenszins heeft doorstaan (1893). Het weer voor de dag halen ervan was werkelijk niet nodig geweest, en de acteurs lijken te beseffen met een bij voorbaat al verloren zaak bezig zijn. Sardou bracht hem zelf al voor 1914 op het scherm en daarna zijn er voortdurend, met wisselend succes, bewerkingen gemaakt.

L'état de grâce

1977 | Romantiek

België 1977. Romantiek van Jean-Marie Deconinck. Met o.a. Bruno Putzeys, Roberta Paladini, Jean-Claude Frison, Gérard MArti en Louis Fiévetz.

Bewerking van de roman van de bedreven, maar niet bijster originele Belgische schrijfster Dani[KA2]ele Gill[KA2]es, waarin naast elkaar de eerste liefdeservaringen van een middelbare scholier en de opkomst van het racisme (voorbode van het fascisme) in het België van 1938 spelen. In tegenstelling tot de roman gaan deze twee thema's maar moeilijk samen. Het lijken eerder twee verschillende films, die aan elkaar zijn geplakt. Hoewel de beide voornaamste tegenspelers Putzeys en Paladini het er redelijk van afbrengen, maakt het spel van de overige acteurs weinig indruk, niet verwonderlijk want ze werden aan hun lot overgelaten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Claude Frison op televisie komt.

Reageer