John Zorn

Acteur, Componist

John Zorn is acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

De Nobelprijswinnaar

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Timo Veltkamp. Met o.a. Marc van Uchelen, Harry van Rijthoven, Carly Wijs, Rifka Lodeizen en Femke Lakerveld.

Klinkt sympathiek: een film van nog geen ton, ontstaan dankzij ongekend doorzettingsvermogen van regisseur, scenarist, producent en distributeur Veltkamp, en zijn voor niets werkende crew. De setting is ook leuk: de Nederlandse schrijverswereld, vol ijdele bestsellerauteurs, vileine recensenten en miskend talent. Enige literaire waarde heeft het scenario echter niet. Veltkamp lijkt een Jim Jarmusch-achtige tragikomedie te hebben geambieerd, maar zijn verhaal is eerder flauw en onsamenhangend dan absurdistisch en associatief, en de personages hebben minder diepgang dan die uit Flodder.

Sabbath in Paradise

1997 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1997. Documentaire van Claudia Heuermann. Met o.a. Michael Alpert, Anthony Coleman, David Krakauer, Frank London en Roy Nathanson.

Klezmer is traditionele joodse muziek die afkomstig is uit Midden- en Oost-Europa. Het is helaas een muziekvorm, die aan het uitsterven is, omdat er door de holocaust nog maar weinig musici zijn die de muziek kennen en ten gehore kunnen brengen. Dikwijls zijn het ouderen, ver in de tachtig, die klezmer spelen. Heuermann heeft een fascinerende documentaire gedraaid in New York over de bands en individuele musici, die optreden in de synagoge, een studio of op bruiloften en partijen. We zien en horen o.a. Andy Statman op de klarinet en mandoline, Marc Ribot op de gitaar, Anthony Coleman op de piano en we krijgen een kort optreden van John Zorn. De muziek klinkt vrolijk en staat niet ver af van jazz. Een uniek document dat bekroond werd. Het scenario is van regisseuse/producente Heuermann. Het camerawerk is van Rainer Hartmann.

Thieves Quartet

1994 | Misdaad, Thriller, Film noir, Drama

Verenigde Staten 1994. Misdaad van Joe Chapelle en Joe Chappelle. Met o.a. Phillip Van Lear, Joe Guastaferro, Michele Cole, James 'Ike' Eichling en Richard Henzel.

Effectieve, spannende low-budget thriller over een kidnapping van de dochter van een rijke industrieel, Jill Luce (Maxie) door een viertal desperate losers onder leiding van Art Bledshoe (Guastaferro), zijn vriendin Jessica Sutter (Cole), Jimmy Fuqua (Van Lear) en Mike Quinn (Eichling). Gesitueerd in Chicago en omgeving. Het scenario is van debuterend regisseur Chapelle en uitstekend spel van de jonge, nog weinig bekende hoofdrollen. Het camerawerk is van Greg Littlewood en uitstekende jazz-achtige muziek van John Zorn. Gooit hoge ogen en talenten. Om in de gaten te houden. DuArt color.

Step Across the Border

1989 | Muziek

Zwitserland 1989. Muziek van Nicolas Humbert, Werner Penzel en Werner Penze. Met o.a. Fred Frith, Iva Bitova, Arto Lindsay, John Zorn en Jonas Mekas.

Een film die in wezen muzikaal gemonteerd is en die ons samen met de hierboven genoemde en andere muzikanten van Tokio via Leipzig, Londen en Zürich naar New York voert. Een poëtische en vóór alles ook dromerige film, waarin symfonische verbanden worden gelegd tussen stormen, hoge- snelheidstreinen, elektrische gitaren, telefoons, saxofoons, regenbogen, orkestraal opgebouwde steden, meeuwen, motoren, lasso's en heel wat meer. Een tamelijk bedwelmend en betoverend filmfenomeen. Voor het oorspronkelijke sound-track tekende Jean Vapeur en de mix was in handen van Max Rammler-Rogal. Camerawerk van Oscar Salgado.

The Distribution of Lead

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Charles Libin. Met o.a. Katherine Rose, Pouran Esrafily, Ely Rows, Ghasem Ebrahimian en Derek Lynch.

Een zwarte komedie over hebzucht die tot de val leidt. Jonge medewerkers van een firma, die aan de beurs in effecten handelt, plegen een coup, waarbij een van de direktieleden wordt neergeschoten. Op hun vlucht nemen zij allerlei dossiers mee, waaronder één met serie obligaties ter waarde van 2.5 miljoen dollar. Ze besluiten die te verzilveren zodra ze vervallen, maar dan wordt de volgende avond een van het groepje neergeschoten en een bende belegert het huis in een Newyorkse wijk, waar ze zich ophouden. Elk van de belegerde wil wel een poging ondernemen om hem alleen te smeren met de waardepapieren. Een nogal ongebruikelijke, wat warrige film van een onafhankelijk regisseur, die een jaar aan dit low-budget werk werkte; hij produceerde, enscèneerde, schreef en monteerde de rolprent eigenhandig.

She Must Be Seeing Things

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Sheila McLaughlin. Met o.a. Sheila Dabney en Lois Weaver.

Dabney speelt een filmmaakster Jo die bezig is met een film over een zeventiende-eeuwse vrouw die zich verzette tegen de strenge zeden van die tijd. Weaver is haar vriendin Agatha die in Jo's dagboek leest over haar vroege omgang met mannen. Ze wordt jaloers en verdenkt haar vriendin ervan ook nu een minnaar te hebben. Een onbekommerde blik op een lesbische relatie in deze tweede film van McLaughlin, die eerder COMMITTED maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Zorn op televisie komt.

Reageer