David Pritchard

Acteur, Producer

David Pritchard is acteur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Captain Abu Raed

2007 | Drama

Jordanië 2007. Drama van Amin Matalqa. Met o.a. Nadim Sawalha, Rana Sultan, Hussein Al-Sous, Udey Al-Qiddissi en Ghandi Saber.

Een weggegooide pilotenpet verandert Abu Raed van een kluizenaar in een held. De kinderen uit de buurt denken dat de oude schoonmaker piloot is en willen al zijn verhalen horen. Captain Abu Raed, de eerste Jordanese inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, is volwassen en onvolgroeid tegelijkertijd. Hij durft een aantal gevoelige problemen aan te kaarten, zoals vrouwenemancipatie, alcoholmisbruik, armoede en mishandeling, maar regisseur Amin Matalqa vertilt zich aan die zware thema’s. Hij laat schaamteloos muziek aanzwellen, zet slowmotion in en maakt van zijn hoofdpersoon een wel erg brave martelaar. De schare kindacteurs zorgt ervoor dat de film toch een prettige levendigheid heeft.

Johnny Tsunami

1999 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Komedie van Steve Boyum. Met o.a. Brendan Baker, Yuji Okumoto, Mary Page Keller, Lee Thompson Young en Kirsten Storms.

De dertienjarige surfer Johnny Kapahaala moet verhuizen van Hawaii naar Vermont. Pas wanneer hij het snowboarden ontdekt begint hij zich daar een beetje thuis te voelen, maar eerst moet hij nog een zware toets doorstaan

Violent Zone

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Garwood. Met o.a. John Jay Douglas, Christopher Weeks, Chard Hayward, Cynthia Killiam en David Pritchard.

Deze overigens geheel en al clichématige mannetjesputter-film heeft één heel klein origineel, zij het zeer vergezocht, invalshoekje: op een eilandje in de Filippijnse archipel worden Amerikaanse soldaten uit de Vietnamoorlog vastgehouden in een kamp. Daarin zit de zoon van een rijk industrieel vast. Precies 43 jaar ervoor vocht marinier Douglas er tijdens WO II. Hij had toen als tegenpool een Jap, die door hem de rimboe in werd gejaagd en zo niet merkte dat WO II op een zeker moment voorbij was, maar wel zwoer zich ooit op die Yank te wreken. Zijn kans komt als Douglas de rijkeluis zoon komt bevrijden. Noot van de redactie: een dergelijke Japanse oudstrijder heeft men wel eens aangetroffen in de Filippijnse jungle, die ruim dertig jaar na dato niet wist dat de oorlog voorbij was. Ter plekke gedraaid door een genrespecialist.

Sunburst

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van James Polakof. Met o.a. Peter Hooten, Kathrine Baumann, Robert Englund, James Keach en David Pritchard.

Een jong stel gaat op bezoek bij een vriend in het oerwoud, waar ze kennismaken zowel met geweld als met helende krachten. Goed bedoeld, verkeerd uitgewerkt. Englund, die een bijrol speelt, werd bekend door de horror-serie NIGHTMARE ON ELM STREET, dus deze film wordt aangekondigd als moordgeschiedenis! Cabaretier Valle heeft een rolletje als zingende winkelier, dus misschien wordt de film ooit nog eens aangekondigd als musical. Ook bekend als SLASHED DREAMS.

The Curious Female

1969 | Erotiek, Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Erotiek van Paul Rapp. Met o.a. Angelique Pettyjohn, Charlene Jones, Bunny Allister, David Westberg en Julie Connors.

In het jaar 2177 wordt het liefdesleven van de mensen per computer geregeld. Hiervan afwijken is ten strengste verboden. Een koppel dat op een eiland leeft (het vroegere Los Angeles dat van het vasteland afgescheiden is) besluit seksfilms uit de twintigste eeuw te bewaren en te vertonen. Al gauw loopt de zaak hier uit de hand en heeft de computer niet veel meer in de pap te brokkelen. Onschuldige seksfilm die een blik werpt op de toekomstige erotiek. Veel heeft het allemaal niet om het lijf (letterlijk en figuurlijk). Het scenario van Winston R. Paul bevat niet de minste motivatie en wat voor humor moet doorgaan zal de toeschouwer zeker geen lachkrampen bezorgen. Het spel van de onbekende acteurs is beneden alle peil. Enkel blote borsten- fanaten komen aan hun trekken. Fotografie van Don Birnkrant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Pritchard op televisie komt.

Reageer