Stephen White

Regisseur, Scenarist

Stephen White is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Barney's Great Adventure

1998 | Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Steve Gomer. Met o.a. Trevor Morgan, Diana Rice, Kyla Pratt, George Hearn en Shirley Douglas.

De jongen Cody verveelt zich rot op de boerderij van opa en oma. Dan verschijnt er een twee meter hoog speelgoedbeest, dat paars is en leeft. Het is Barney. Hij is ontstaan door de levendige fantasie van Cody, zegt hij. En het blijkt moeilijk om zo'n donzige dinosaurus weg te fantaseren. Er komt zelfs nog een wens-ei bij, dat kwijtraakt en waar iedereen achteraan gaat. Barney, die zijn carrière begon op tv en bijzonder populair is in Amerika, presenteert zich als sullige pretzoeker die hamert op de kracht van de verbeelding. Kinderachtig voor 7+, fascinerend voor eronder.

The Windsors: A Royal Family

1994 | Documentaire, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1994. Documentaire van Kathy O'Neil, Stephen White en Annie Fienburgh.

Actrice Janet Suzman is de vertelster in deze fascinerende documentaire over het Britse koningshuis van 1917 tot 1992. De film bestaat uit vier delen. Het eerste deel, I'M DAMNED IF I'M AN ALIEN, gaat tot in detail in op de beslissing die koning George V midden in WO I nam om de naam van zijn koningshuis Von Saksen Coburg-Gotha te veranderen in Windsor, naar het kasteel dat in Engeland al heel lang de zetel van de macht is. Het tweede deel, BROTHERS AT WAR, gaat over George's zonen: de charmante Edward VIII, die zijn liefde voor de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson liet prevaleren boven de kroon, en George VI, Edwards verlegen, weinig charismatische opvolger en de vader van koningin Elizabeth II. De zwart-wit filmbeelden worden afgewisseld met recente interviews met insiders. De delen drie en vier gaan over de kroning van Elizabeth in 1952 en over de schandalen en problemen die de monarchie de laatste jaren achtervolgen. De Windsors hebben niet zo nu een dan een 'annus horribilus' maar een afschuwelijke eeuw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephen White op televisie komt.

Reageer