Anna Seniuk is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Przypadek Pekosi[KA1]nskiego

1995 | Drama

Polen 1995. Drama van Grzegorz Królikiewicz. Met o.a. Bronislaw Pekosinski, Maria Klejdysz, Anna Seniuk, Jolanta Rychlewska en Franciszek Trzeciak.

Het onopgesmukte levensverhaal van een bestaand personage, Pekosi[KA1]nski, die in Zamo[KA1]s[KA1]c, Polen woont. Hij is ongeveer vijftig, heeft geen familie en weet eigenlijk niet wie hij is. Alles aan hem is gekunsteld: zijn geboortedatum (symbolisch de dag dat WOII uitbrak), zijn naam die gebaseerd is op PKOS, afkorting van een liefdadig centrum en geboorteplaats, een concentratiekamp waar zijn moeder hem buitensmokkelde door hem door de prikkeldraad te duwen. Sinds zijn jeugd hebben twee grootmachten getracht zijn geest te grijpen: de katholieke kerk en de totalitaire staat. Nu is hij een alcoholicus die, ondanks de gevolgen van een hersenbloeding, de ambitie koestert schaakkampioen te worden. Hij wordt doorlopend vernederd, weggejaagd, bedrogen, maar toch behoudt hij zijn waardigheid en het vertrouwen van een kind. Een uiterst bevreemdende film waarvan je nooit te weten komt wat werkelijkheid is en wat fictie Een leven surrealistisch bekeken. Pekosi[KA1]nski vertolkt zichzelf op verschillende momenten van zijn leven, maar hijzelf verandert niet. Hij is steeds hetzelfde gekleed en opgemaakt. Zo ontstaat een universeel personage, dat leeft buiten tijd en ruimte. Królikiewicz schreef zelf het scenario vol begrijpelijke symboliek. De fotografie is van Ryszard Lenczewski.

Konopielka

1982 | Drama

Polen 1982. Drama van Witold Leszczy[KA1]nski. Met o.a. Krzysztof Majchrzak, Anna Seniuk, Joanna Sienkiewicz, Jerzy Block en Marek Siudym.

De aankomst van een stadse lerares in een afgelegen dorp brengt grote veranderingen teweeg, vooral in het leven van haar gastheer. Leszczy[KA1]nski - bekend geworden door zijn Oscar-nominatie ZYWOT MATEUSZA - geeft met veel warmte, sensibiliteit en humor de confrontatie weer tussen twee verschillende werelden. De opmerkelijk mooie zwart-wit fotografie geeft het verhaal over het 'verloren paradijs' authenticiteit.

Panny z Wilka

1979 | Drama

Polen/Frankrijk 1979. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Daniel Olbrychski, Anna Seniuk, Maja Komorowska, Stanisława Celi[KA1]nska en Krystyna Zachwatowicz.

Op lyrische wijze, met zorgvuldig gecomponeerde beelden en met behulp van een soft-focus techniek, construeert Wajda een wereld van gevoelens, stemmingen en nostalgisch verlangen naar het verleden. Wiktor keert na vijftien jaar terug naar de plaats waar hij in zijn jeugd de vakantie placht door te brengen met vijf zusjes van het naburige landgoed. De confrontatie met deze zusjes wordt volledig beheerst door hetgeen vroeger heeft plaatsgevonden.

Kardiogram

1971 | Drama

Polen 1971. Drama van Roman ZaŁuski. Met o.a. Tadeusz Borowski, Anna Seniuk, Halina Kowalska-Nowak, Bogusz Bilewski en Eliasz Kuziemski.

Een jonge arts wordt bij zijn eerste aanstelling in een provinciestad geconfronteerd met de verdoezelingspraktijken van autoriteiten en bewoners. De enige die zijn morele verontwaardiging begrijpt, is de vrouw van de hoofdmeester. Zij zal hem steunen bij zijn kruistocht. Een innemende film, vooral door de sympathieke rol van Tadeusz Borowski.