Piotr Aleinikov

Acteur

Piotr Aleinikov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bolshaya zhizn (II)

1946 | Drama

SU 1946. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Peltser en Stepan Kayukov.

Dit tweede deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de grimmige en harde levensomstandigheden waarmee ze te kampen hebben bij de wederopbouw van de in WO II beschadigde mijnen. Loukovs carrière werd door deze film bedreigd, omdat de Partij van oordeel was dat hij de werkelijkheid van het leven in Rusland bespotte. De film werd vrijwel onmiddellijk verboden en pas na Stalins dood in 1958 in een nieuwe versie uitgebracht. Ook bekend als A GREAT LIFE.

Ona zashchishchayet rodinu

1943 | Oorlogsfilm

SU 1943. Oorlogsfilm van Friedrich Ermler. Met o.a. Vera Maretskaya, L. Smirnova, Piotr Aleinikov en Nikolai Bogolyubov.

Een boerenvrouw, wier familie door de Duitsers is gedood, komt haar verdriet te boven en wordt leider van een groep partizanen. Deze hero[KA3]ische vrouwen-partizanenfilm is gedateerd in vergelijking met soortgelijke films als RADUGA en ZOYA, maar hij was destijds succesvol zowel in de Sovjet-Unie als in de USA (waar hij werd vertoond met een Engelse geluidsband). Een schematische, anti-Duitse film die werd bekroond met de Stalinprijs.

Bolshaya zhizn (I)

1940 | Drama

SU 1940. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. I. Peltzer, Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Novoseltsov en Stepan Kayukov.

Het eerste deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de pogingen de produktie te verhogen en de ontmaskering van de klassevijanden. Het scenario is van Pavel Nilin naar zijn eigen roman, waarin het vooral gaat om de verhouding mens-arbeid. Het tweede deel werd in 1946 gemaakt, maar door de heftige kritiek werd de film in een hergemonteerde versie pas in 1958 uitgebracht.Ook bekend als A GREAT LIFE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piotr Aleinikov op televisie komt.

Reageer