Albert Hanan Kaminski (1950) is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pettson & Findus: Brief aan de koning

2000 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Zweden 2000. Animatie van Torbjörn Jansson en Albert Hanan Kaminski.

De chaotische kat Findus van opa Pettson houdt niet van opruimen en schrijft daarom een brief aan de koning met het verzoek om de wet te veranderen, zodat daarin komt te staan dat katten geen ordelijke beesten hoeven te zijn. Terwijl hij op antwoord wacht gebeuren er vreemde dingen. Die worden getoond als een aaneenschakeling van vrolijke, korte verhaaltjes. Uiteindelijk gaat Findus zelfs de ruimte in! Wie genoten heeft van de eerste film, kan dit weer opnieuw doen met zijn opvolger. Net zo leuk, vindingrijk en sympathiek.

Pettson & Findus - Katten och gubbens år

1999 | Animatie, Familiefilm

Zweden/Duitsland 1999. Animatie van Albert Hanan Kaminski.

De gebaarde boer Pettson en zijn kater Findus gaan midden in de winter in een bevroren meertje vissen. Als ze door een sneeuwstorm worden overvallen, bouwt Pettson een iglo. Omdat ze lang moeten wachten en de tijd moeten zien door te komen zonder te eten, vertellen ze elkaar verhalen. Aardige tekenfilm voor de jeugd, met een mooie, heldere tekenstijl, opgebouwd uit korte episodes. Gebaseerd op een succesvolle reeks kinderboeken van de Zweedse Sven Nordqvist. Naast films en boeken werden er nog een tv-serie en een computerspel over Pettson en Findus gemaakt.

Le monde est un grand Chelm

1996 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Duitsland/Hongarije/Frankrijk 1996. Animatie van Albert Hanan Kaminski.

De Almachtige stuurde na de schepping van de wereld drie engeltjes die de mensheid intelligentie, wijsheid en waanzin moesten schenken - dat laatste was nodig voor het evenwicht. De dwaasheid kwam per ongeluk neer op een vlekje op de kaart, dat Chelm heet. Een jonge wees van elf jaar, Aaron, wordt er heen gestuurd om bij zijn tante Sarah en oom Schlemiel te wonen. Oom en tante zijn niet al te snugger en het lot van het hele dorp komt in handen van de dappere, slimme Aaron en zijn sprekende geit Zlateh. Als een tovenaar het duivelsmonster, de Golem, het gehucht laat overvallen en paniek zaaien, redt Aaron niet alleen de gehele bevolking, maar behoedt en passant de mensheid voor een ramp. Het dorpje Chelm is helaas vernietigd en de bewoners trekken de vier windstreken in om een nieuw bestaan te vinden. Deze Disney-achtige tekenfilm is gebaseerd op de vertellingen voor kinderen (Stories for Children) van Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer, maar het echte werk uit de studio van Uncle Walt is technisch gezien toch superieur. De film is zeer geschikt voor het kleutervolkje dat nog niet kan lezen en schrijven, maar dan moet hij wel buiten het Engelse taalgebied zijn ingedubd en ontdaan van jiddische uitdrukkingen om hem gemakkelijker te kunnen volgen. In de Franstalige versie worden de liedjes gezongen door de stemmen, die de personages doen; in de Engelstalige versie met o.a. de stemmen van Fyvush Finkel als de verhaalstem, Tommy Michaels als Aaron, Tovah Feldshuh als tante Sarah en Zlateh de geit, Ronn Carroll als oom Schlemiel, Harry Goz als Gronam Ox en Ivy Austin als The Lantuch. Het scenario is van Jacqueline Galia Benousilio en regisseur Kaminski. De liedjes in de oorspronkelijke versie zijn Sheldon Harnick. Werktitel: THE REAL SCHLEMIEL.

Die Schelme von Schelm

1995 | Animatie

Duitsland 1995. Animatie van Albert Hanan Kaminski. Met o.a. Aled Roberts, Mathias Rothammer en Rebecca Keeling.

Aardige tekenfilm die verbazend ouderwets oogt: de personages en de entourage zien eruit alsof ze in de jaren ´50 zijn ontstaan. Alleen aan de extreme close-ups en de snelle beeldwisselingen - vergelijkbaar met het tempo van een videoclip - zie je af dat The real Shlemiel uit de jaren negentig stamt. In de eerste scènes maken we kennis met het jongetje Aaron. Vrolijk zingend is hij op weg naar zijn oliedomme oom Shlemiel en tante Sara in het verre en mysterieuze Chelm. 'Waar mijn pad ook toe leidt, kan ik niet voorzien, valt het mee misschien?' zingt hij. Het is een van de vrolijke teksten (uit de 'Stories for Children' van Nobelprijswinnaar Isaac B. Singer) op prettige muziek van Michel Legrand. De vele liedjes zijn het belangrijkste pre van deze als musical opgezette tekenfilm. Regisseur Kaminski (Brusselaar van komaf, Franse nationaliteit) werkte oa voor Sesamstraat, en maakte een paar bekroonde tv-commercials.