Paul Savoie: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

L'amoureuse

1992 | Romantiek, Komedie, Drama

Frankrijk 1992. Romantiek van Jacques Doillon. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Ivan Attal, Thomas Langmann, Stéphanie Tchou-Cotta en Thierry Maricot.

Kind-vrouwtje Gainsbourg woont samen met Langmann. Als die een week weg is, ontmoet ze Canadese filmer Attal, die verschrikkelijk verliefd op haar wordt. Zij weerstaat echter zijn charme uit trouw aan Langmann en door te zeggen dat ze besloten hadden een kind te krijgen. Als Langmann teruggekeerd is, wordt hij evenwel verschrikkelijk jaloers - op niks. Om iedereen te vriend te houden, vrijt Gainsbourg tenslotte met beiden en dan wordt ze zwanger - en de vraag is van wie. Verhaaltje van niks over het klassieke triootje, dat bij de première aan de pers onjuist geafficheerd werd als de JULES ET JIM van de jaren negentig. Hoewel het spel van de drie hoofdrollen zeer goed is, wordt de niet-Franse kijker gallisch van de o.d. aan dialoog. En: hoe aantrekklijk is Charlotte met haar kortgeknipte bolletje nu wel? Regisseur Doillon schreef zijn eigen scenario en de fotografie was in handen Christophe Pollock.

Portion d'éternité

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Robert Favreau. Met o.a. Danielle Proulx, Marc Messier, Patricia Nolin, Paul Savoie en Gilles Pelletier.

Marie en Pierre slagen er niet in een kind te krijgen. Zij zoeken hulp bij hun vriend Antoine, een eminent bioloog, die met genetische manipulaties bezig is. Hij koestert geheime ambities en neemt daarbij geen beperkingen in acht. Zo worden zij gijzelaars van de moderne wetenschap, ware het niet dat er een andere vrouw ingrijpt, afgevaardigd door de Minister van Sociale Zaken. Deze debuutfilm, ge[KA3]inspireerd op de geboorte van de eerste reageerbuisbaby (Louise Brown in 1978), is gemaakt met de beste bedoelingen maar de regie is log en week tegelijk en er gebeurt niet veel. Wel wordt er veel gepraat, waarbij geen enkel omstreden moralistisch aspect is overgeslagen. Precies het type film dat een van die flauwe en slaapverwekkende debatten oplevert waarop de televisie het patent schijnt te hebben. Daar is ook deze keer niet van afgezien.

Lucien Brouillard

1982 | Thriller

Canada 1982. Thriller van Bruno Carrière. Met o.a. Pierre Curzi, Roger Blay, Marie Tifo, Paul Savoie en Jean Duceppe.

Twee boezemvrienden raken in hun kindertijd van elkaar gescheiden, maar vinden elkaar later weer als een briljant jurist (Curzi), die een veelbelovende politieke carri[KA2]ere opbouwt, terwijl de ander een sociaal geori[KA3]enteerde militant (Blay) is, die dikwijls in de gevangenis belandt, maar telkens weer door zijn juridische vriend eruit gehaald wordt. Als Curzi minister is geworden, laat de premier hem plotseling zonder pardon vallen om zijn eigen huid uit een lastig politiek parket te redden. Hij wil zich dan wreken op de meedogenloze premier en probeert zijn vriend, die toch al een slechte reputatie heeft, een onderdeel van zijn moorddadige plan te maken. Die doorziet dit tijdig en de bedrieger wordt bedrogen. Een goedgemaakte, knappe politieke thriller.

Mourir à tue-tête

1978 | Drama, Misdaad

Canada 1978. Drama van Anne-Claire Poirier. Met o.a. Julie Vincent, Germain Houde, Paul Savoie, Monique Miller en Micheline Lanctot.

Aan de hand van een 'film in de film' over mishandeling en verkrachting met de daarop volgende vernedering bij het medisch en politioneel onderzoek en de uiteindelijke zelfmoord van een jonge vrouw, wordt getracht de problematiek van verkrachting te behandelen. Helaas neemt de maakster daarbij een uitgesproken feministisch standpunt in, waardoor verkrachting automatisch wordt gelijkgeschakeld met mannelijke overheersing als maatschappelijk verschijnsel.