Theo Mezger (1923): regie.
Er zijn 23 films gevonden.

Raumpatrouille Orion - Rücksturz ins Kino

2003 | Sciencefiction, Actiefilm

Duitsland 2003. Sciencefiction van Michael Braun en Theo Mezger. Met o.a. Dietmar Schönherr, Wolfgang Völz en Eva Pflug.

De bemanning van een Duits ruimteschip neemt het op tegen Exoterristen en Ausserirdischen. In 1966, nog voordat Neil Armstrong als eerste mens op de maan stond, ging niet alleen Captain Kirk met zijn bemanning de ruimte in, maar ook Kommandant Major Cliff Allister McLane (Schönherr) en zijn Mannschaft. De Duitse sf-serie Raumpatrouille Orion was duur voor zijn tijd vanwege de overdadige sets, en werd wellicht daarom na zeven afleveringen stopgezet. Uit de oude afleveringen en enkele nieuwe scènes werd in 2003 een 'producers cut' gedestilleerd. Beetje rommelig, maar wel amusant.

Schwarz Rot Gold: Mission in Hongkong

1994 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1994. Misdaad van Theo Mezger. Met o.a. Uwe Friedrichsen, George Meyer-Goll, Siegfried W. Kernen, Edgar Bessen en Christa Berndl.

Een collega van douane-inspecteur Friedrichsen krijgt per toeval een illegale videoband uit Hongkong in handen. Meyer-Goll, de baas van Friedrichsen, ontdekt dat een Duits zakenman hierachter zit, dat de man geen rechten betaalt en ze voor dumpprijzen aan de man brengt. Samen met enkele Europese collega's wordt Friedrichsen naar Hongkong gestuurd om het handeltje op te doeken. Een douane-onderzoek is duidelijk geen dankbaar onderwerp voor een krimi. Alles draait om administratieve rompslomp, zodat er van suspense weinig sprake is. Ook nu niet. Dieter Meichsner schreef het scenario en Frank A. Banuscher bracht het in beeld.

Schwarz Rot Gold: Mafia Polska

1993 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1993. Misdaad van Theo Mezger. Met o.a. Uwe Friedrichsen, George Meyer-Goll, Edgar Bessen, Siegfried W. Kernen en Petra Zieser.

Aflevering van de in Duitsland bijzonder gewaardeerde krimi- thriller-serie, geschreven door Dieter Meichsner. Sinds 1982 houdt Friedrichsen als een douane-inspecteur zich bezig met vooral de zogenaamde grensoverschrijdende economische criminaliteit. Nu is Friedrichsen met zijn collega's van de Hamburgse douane een bende Vietnamezen op het spoor, die sigaretten smokkelen voor rekening van de Poolse maffia. Friedrichsen vermoedt terecht dat de sigarettensmokkel slechts een dekmantel is voor de interessantere drugshandel. Steinhauer speelt zijn Weense collega. Vakwerk, maar wel storend voorspelbaar. In beeld gebracht door Frank B. Banuscher.

Schwarz Rot Gold: Made in Germany

1993 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Duitsland 1993. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Uwe Friedrichsen, Siegfried W. Kernen, George Meyer-Goll, Rolf Becker en Matthias Ponnier.

Aflevering uit de serie over koene en vasthoudende douanebeambten te water. Ze houden de Duitse vlag hoog in het vaandel en het ondanks het wegvallen van de binnengrenzen (de Muur), blijft er nog veel werk aan de winkel. Dit keer neemt Friedrichsen van de doaunerecherche het op tegen machtige fabrikant Becker, die met zijn concern het uitvoerverbod overtreedt. De ongelijke strijd tussen machtige ondernemer en de ambtenaren, wordt natuurlijk toch door de dienaren der wet gewonnen. Pretentieloos. Naar een scenario van Dieter Meichsner en gefotografeerd door Frank A. Banuscher.

Schwarz Rot Gold: Der Rubel rollt

1993 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1993. Misdaad van Theo Mezger. Met o.a. Uwe Friedrichsen, George Meyer-Goll, Siegfried W. Kernen, Edgar Bessen en Dietmar Huhn.

Een tip volgend moet douaneambtenaar Friedrichsen zich naar de voormalige DDR begeven. Daar moet hij een fraudezaak onderzoeken, waarbij 27 miljard mark spoorloos verdwenen is uit het vereffeningsfonds voor exportverplichtingen van de DDR. Als je niet tot de douane behoort, is het verloop van deze krimi even ondoorgrondelijk als de formulieren van de betrokken diensten. Tracht maar uit te zoeken welke misdaad er juist gepleegd werd en door wie. Een scenario van Dieter Meichsner dat even boeiend is als een dag op het ministerie van financiën. Achter de camera stond Frank A. Banuscher.

Schwarz, Rot, Gold - Schmutziges Gold

1991 | Misdaad

Duitsland 1991. Misdaad van Theo Mezger. Met o.a. Uwe Friedrichsen, Edgar Bessen, Siegfried Kernen, Hannelore Elsner en Joachim Dietmar Mues.

Deze aflevering gaat over goudsmokkel dat zonder BTW betrokken wordt uit niet EEG-land Zwitserland en van Helgoland via Butterfahrten de Bondsrepubliek wordt binnengesmokkeld om in Zuid-Duitsland in Pforzheim te worden verkocht inclusief de toenmalige BTW van veertien procent. Gepensioneerden nemen goudstaven mee die afkomstig zijn van een antiekhandelaar op Helgoland. Zaluskowski (Friedrichsen), die kennelijk nog nooit van een BTW-vrijstelling voor de import van goederen heeft gehoord, meent dat de omzetbelasting, waarop de Duitse staat bij binnenkomst recht heeft, ontdoken wordt. Noch hij noch zijn collega`s Globig (Bessen) en Hobel (Kernen) hebben begrepen dat omzetbelasting alleen maar door de eindverbuiker betaald wordt na aftrek van alle voorheffingen. Waar maken zij zich druk over: ze krijgen de volle pot zonder aftrek, terwijl zij de smokkelring oprollen - dat is net zoiets als het slachten van een kip die gouden eieren legt. De Duitse staat trekt aan het kortste eind, tenzij er invoerrechten op het goud geheven had moeten worden, maar daarvan maakt het scenario van Dieter Meichsner geen melding. Meichsner had beter een cursus invoerrechten en omzetbelasting kunnen volgen, voordat hij de pen op papier zette. Veel kijkers letten niet op deze technische details en menen dat de heren van de douane hun taak naar behoren uitvoeren en daarin hebben zij volkomen gelijk. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher.

Les flûtes enchantées

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Theo Mezger. Met o.a. François Dunoyer, Eric Franklin, Silvia Reize, Wolfgang Hoper en Nicolas Lansky.

Een avontuur van Arsène Lupin naar Maurice Leblanc. Onschuldig, pretentieloos en niet erg hoogdravend vermaak. Een diefstal, een kasteel, een wijnkelder en archeologische opgravingen.

Les dents du tigre

1989 | Avonturenfilm, Misdaad

Frankrijk 1989. Avonturenfilm van Theo Mezger. Met o.a. François Dunoyer, Eric Franklin, Michael Schwarzmaier, Anja Kruse en Sabine Kaack.

Geïnspireerd op het werk van Maurice Leblanc. Arsène Lupin achterhaalt de motieven voor drie in München gepleegde moorden. Goede tijdsreconstructie en een kundig gebracht plot strijden om de eer in deze geslaagde film, die niets meer beoogt dan het bieden van enige ontspanning.

Tatort - Einer sah den Mörder

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Horst Michael Neutze, Friedrich G. Beckhaus en Dieter Eppler.

De laatste aflevering met inspecteur Lutz, zijn zestiende zaak. Hij komt deze keer nogal in de problemen, omdat hij vroeger een verhouding had met de vrouw, die vermoord is. Hij moet het geval beslist oplossen. Bovendien legt een getuige een voor hem belastende verklaring af. Het scenario is van Fritz Eckhardt en het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering 178.

Tatort - Eine Million Mäuse

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Horst Michael Neutze, Mathias Ponnier, Ralf Richter, Hans Peter Hallwachs en Ute Christensen.

Inspecteur Schreitle moet een bankrover na diens ontslag uit de gevangenis schaduwen, in de hoop dat de buit eindelijk gevonden wordt. Op een of andere manier heeft wijlen de officier van justitie ermee te maken, en ook die zogenaamde Turkse terroristen. Maar hoe? Afwachten. Scenario van Gerd Angermann. Camerawerk van Justus Pankau.

Tatort - Miese Tricks

1985 | Mysterie

Duitsland 1985. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Angelika Bender, Michael Mendl en Rolf Zacher.

Commissaris Lutz (Schumacher) en zijn assistent (Strecker, die dus het werk doet) moeten een bankroof met gijzeling ophelderen. Zoals al gauw blijkt, hebben de gijzelaars en de bankrover elkaar al eens eerder gezien. Deze tv-krimi is niet spannend, bevat een weinig geloofwaardige poging tot psychologische diepgang en een slordig in elkaar gezet verhaal. Het scenario is van Karl Heinz Willschrei. Het camerawerk is van Justus Pankau. Vijftiende zaak van Lutz, aflevering 169.

Tatort - Verdeckte Ermittlung

1984 | Mysterie

Duitsland 1984. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Pierre Franckh, Martin Schwab, Nate Seids en Karin Hardt.

De vijftien-jarige Silke Wilbrandt (Goosmann) is ontvoerd en de daders eisen een losgeld van driehonderdduizend mark. Haar rijke tante is bereid het geld te betalen. Haar ouders mogen de politie niet waarschuwen, maar de bankdirecteur haalt haar tante over om contact met de politie op te nemen. Zo komen Kommissar Lutz (Schumacher) en zijn assistent Nordenstedt (Frankh) terecht bij Ursula Wilbrandt (Seids), de moeder van het meisje. Ze laten de telefoon afluisteren en het vervolg laat zich raden. Het scenario is van Peter Scheibler en het camerawerk van Justus Pankau. De veertiende zaak van Lutz. Aflevering 155.

Tatort - Mord ist kein Geschäft

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Despina Pajanou, Hartmut Reck en Peter Ehrlich.

G[KA3]unther Happel wordt levenloos in de bossen in zijn camper gevonden door een landbouwer. Als Lutz (Schumacher) met Wagner (Strecker) poolshoogte komt nemen, stuiten zij op Kehl (Lakenmacher) die juist in zijn opvallende sportwagen op weg is naar Happel. Kehl zou lid zijn van een bende die restaurateurs en kleine ondernemers afperst en hij is `geldloper`. Een uitbater van een Grieks restaurant en een Turkse ondernemer ([KA3]Ulgen) pikken het niet langer, en proberen hun collega`s te mobiliseren tegen Sakowski (Ehrlich), die het hoofd van de afpersorganisatie is. Het merendeel zwijgt uit angst en Lutz komt niet verder. Sakowski neemt echter contact op met Lutz, want Happel inde voor zijn 'bedrijf' de 'verzekeringspremies' en hij heeft geen belang bij moord. Op de achtergrond bevindt zich een machtsstrijd. Het geroutineerde scenario van Felix Huby is echter heel realistisch en hij laat Lutz en Wagner behendig manoeuvreren door het gangsterland rondom Mercedes-Town Stuttgart. Let op Pajanou als Aischa; zij zou tien jaar later haar eigen commissarissen-serie DOPPELTER EINSATZ krijgen bij RTL TELEVISION en samen met haar blonde collega in Hamburg explosieve zaken oplossen. Dertiende zaak van Lutz, aflevering 144.

Tatort - Blinde Wut

1982 | Mysterie

Duitsland 1982. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Rüdiger Kirschstein, Grete Wurm en Volker Eckstein.

Na een heftige ruzie bij de familie D[KA3]aubler vallen er in huis schoten. De buren roepen de politie erbij. De sterke arm forceert de deur en de politie treft de vrouw dood aan, overleden door een kogel, terwijl man en kind zwaar gewond zijn. Er zou een figuur gezien zijn die zich uit de voeten maakte. Al snel stelt Kommissar Lutz (Schumacher) vast dat de heer des huizes, Bernhard D[KA3]aubler (Kirschstein), de trekker overhaalde. Alleen is niet duidelijk waarom. Dat moet dan blijken uit het scenario van Peter Scheibler, die de commissarisfiguur weer menselijk opvoert en naast het misdaadverhaal aandacht heeft voor menselijke verhoudingen, hier een situatie die kortsluiting betreft. Camerawerk van Justus Pankau.

Tatort - Kein Kinderspiel

1980 | Mysterie

Duitsland 1980. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Angelika Bender, Karl-Heinz Hassel en Julia Hainzl.

Rainer Wolf (Hassel) doet aangifte bij de politie van de vermissing van zijn opstandige dochter Stefanie (Hanizl) die de reputatie van spijbelaarster geniet. De volgende morgen arresteert men een man die Stefanie`s schooltas bij zich heeft. Hij beweert hem op een vuilnisbelt te hebben gevonden. Lutz (Schumacher) wil hem laten lopen, maar dan krijgt hij te horen dat het ontzielde lichaam van Stefanie is gevonden. Geholpen door zijn assistent Wagner (Strecker) gaat Kommissar Lutz na of de dader soms binnen de familiekring gezocht moet worden wat bij dergelijke misdrijven heel dikwijls het geval is. Ze ontdekken dat Stefanie`s stiefmoeder Roswitha (Bender) een strafblad heeft en dat Stefanie niet met haar pleegmoeder kon opschieten. Zou er iets met Rainer's tweede vrouw zijn? Het scenario van Peter Scheibler is een geslaagd psychologisch portret over een nerveuze tiener, die maar moeilijk de dood van haar eigen moeder kon verkroppen en zelf een tragisch lot moest ondergaan. Schumacher, die een beetje doet denken aan bondskanselier Schröder is heel geloofwaardig, net zoals Strecker als zijn assistent met zijn ouderwetse bril met een dik montuur wat toen mode was. Ondanks de gedateerde sfeer van rond 1979 een geslaagde aflevering. Het camerawerk is van Justus Pankau. Ook bekend als TATORT - KEIN KINDERGELD, een overigens meerzeggende titel. Tiende zaak van Lutz. Aflevering 108.

Tatort - Zweierlei Knoten

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Martin Schwab, Arnfried Krämer en Rainer Will.

Na vijftien jaar celstraf wegens moord op twee meisjes komt Wenzel Hirmer (Schwab) op vrije voeten omdat men hem genezen heeft verklaard. Kort daarop wordt in zijn huis een meisje levenloos aangetroffen. De omstandigheden waaronder het slachtoffer is overleden, zijn gelijk aan het zedenmisdrijf van vijftien jaar geleden - net iets te toevallig. Hoewel de schijn tegen hem is, beweert Wenzel bij hoog en laag dat hij er niets mee te maken heeft. Ook zijn behandelende psychiater, professor Pabst (Kr[KA3]amer) meent dat Wenzel er niet de hand in gehad kan hebben. Kommissar Lutz (Schumacher) laat zien dat hij genuanceerd genoeg is om menselijke en causale verbanden te onderscheiden. Het scenario is van de productieve krimifilm-auteur Karl Heinz Willschrei, achter de camera stond Justus Pankau. Negende zaak van Lutz, aflevering 102.

Tatort - Rot-rot-tot

1978 | Mysterie

Duitsland 1978. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Curd Jürgens, Renate Schroeter, Christian Berkel, Werner Schumacher en Frank Stecker.

In het hoger gelegen Killesberg, een betere wijk van Stuttgart, worden in korte tijd twee jonge, roodharige vrouwen vermoord. De politie houdt ernstig rekening met een gestoorde seriemoordenaar. Konrad Pfandler (J[KA3]urgens), een grijze, besnorde verzekeringsdeskundige, is getrouwd met de veel jongere, roodharige Julia (Schroeter), een tweede huwelijk. Het echtpaar woont in een grote bungalow, waar de vrouw des huizes voldoende ruimte heeft om haar dure Mercedes cabriolet binnen het hek te parkeren. Julia lijdt echter onder de tirannie van haar man en gaat vreemd om hem opzettelijk te kwetsen met haar escapades. Konrad domineert eveneens zijn zoon Uwe (Berkel), die daarom naar de fles grijpt. Kommissar Lutz (Schumacher) die weet dat Julia rood haar heeft, vreest dat zij wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden. Als hij bij Konrad binnenkomt, merkt hij dat de sfeer om te snijden is. Een van de zestien TATORT-afleveringen die Mezger tussen 1971 en 1987 draaide, naar een redelijk, maar traag en praterig scenario van Karl Heinz Willschrei, ook al een vertrouwde naam voor TATORT-afleveringen en andere Duitse krimi's w.o. Der Alte, Ein Fall für zwei en Eurocops. Jürgens, toen al duidelijk op zijn retour - hij zou vier jaar later door een hartaanval definitief geveld worden - zorgt voor het nodige gewicht in een overigens alledaagse krimi. Het camerawerk is van Justus Pankau. Achtste zaak van Lutz. Aflevering 83.

Tatort - Himmelblau mit Silberstreifen

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Klaus Herm, Günther Strack en Claudia Wedekind.

Kommissar Lutz (Schumacher) wordt bij zijn zevende zaak geconfronteerd met de moord op Paul Seifert, die door zijn broer Erwin (Herm) levenloos in zijn grote bungalow gevonden was. De safe is opengebroken, maar Lutz denkt niet aan roofmoord, omdat de dader binnengelaten moet zijn door het slachtoffer, of over een sleutel beschikt moet hebben. Er zijn maar twee personen die een sleutel hebben: Erwin en de huishoudster Kollmann (Martini). Erwins fotozaak loopt slecht en zijn huwelijk staat op springen. Paul had nogal wat geld en Erwin is zijn erfgenaam. Hoewel alles in de richting van Erwin wijst, twijfelen de kijker en Lutz aan zijn schuld. Oberinspektor Marek (Eckhard) kruist het pad van Lutz en zo ontstaat de oplossing. Meer een psychologische sfeertekening van het leven in de jaren 1970 in de provincie in Zuid-Duitsland dan een beklijvend misdaadverhaal. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering nummer 71.

Tatort - Augenzeuge

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Henning Venske, Kornelia Boje en Gundry Grand.

J[KA3]urgen Santner (Venske), een wijnhandelaar uit Heidelberg, is de toevallige getuige van een overval op een pomphouder (Mehr). Als Kommissar Lutz (Schumacher) zijn getuigenverklaring optekent, voelt hij aan zijn klompen dat Santner een en ander verzwijgt, maar hij kan er de vinger niet op leggen. Lutz had het bij het rechte eind, maar dan zijn we bij de oplossing van het geval en heeft Santner ondertussen zijn hachje geriskeerd door de gangsters te chanteren. Het scenario van Urs Aebersold is een misdaadverhaal zonder omhaal dat heel adequaat uit de verf komt met Schumacher als Lutz, die bij zijn zesde zaak de kijker niet teleurstelt. Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) reikt Lutz de helpende hand. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering 59.

Tatort - Schöne Belinda

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Werner Bruhns, Monika Gabriel en Annette Kluge.

De vijfde zaak van Kommissar Lutz (Schumacher) brengt hem in contact met Horst Lippens (Bruhns), een rijke zakenman uit Ulm, als diens priv[KA1]echauffeur Manfred levenloos uit de snelvliedende Donau wordt opgevist. Aanvankelijk houden Lutz en zijn assistent Wagner (Strecker) het op de criminele verbindingen van Manfred met de drugsmaffia, maar dan beginnen zij zich te interesseren voor de mysterieuze, schone dame uit de titel (Gabriel), die zich aan de zijde van Lippens bevindt. Hun theorie valt in duigen en met behulp van Kommissar Liesendahl (Eppler) uit Saarbrücken lossen ze de moord op. Het scenario van Ars Aebersold is heel aardig. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering 54.

Tatort - Gefährliche Wanzen

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Peter Drescher, Helmut Stange, Werner Kreindl en Rolf von Sydow.

Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt te maken met verdwenen plannen uit de kerncentrale van Karlsruhe en de afluisterapparatuur in een olieraffinaderij. Aanvankelijk denkt men aan spionage door een vijandelijke mogendheid, maar Lutz concludeert dat het om de keiharde concurrentie tussen energiebedrijven gaat, waarbij een mensenleven nauwelijks telt. De vierde zaak van Lutz, die met een scenario van Wolfgang Menge inhaakt op de actualiteit van de jaren 1970. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering nummer 43.

Tatort - Stuttgarter Blüten

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Willy Reichert, Max Strecker, Frank Strecker en Manfred Seipold.

In Stuttgart en omgeving duiken met de regelmaat van de klok valse briefjes van honderd mark op. De kijker weet dat de maker een oude vakman is, met een nederig baantje in een drukkerij. Buiten de stad, in Stammheim dat bekend is om de beruchte gevangenis, waarin de leden van de RAF zijn opgesloten, gebeurt een verkeersongeluk waarbij de drukplaten van het geld gevonden worden. De bestuurder van de auto is zo zwaar gewond dat hij niet gehoord kan worden. Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt een `gouden` tip: het geld zou in de huisdrukkerij van de gevangenis vervaardigd worden. Tamelijk dom, want Lutz is er snel achter dat dit onmogelijk is. Met hulp van zijn collega uit M[KA3]unchen Oberinspektor Melchior Veigl (Bayrhammer) grijpt hij de valsmunter in zijn kladden, die ongestoord voor zijn oude dag hoopte te kunnen zorgen. Het scenario is van Wolfgang Menge en het camerawerk is van Horst Schalla. Derde zaak van Lutz en aflevering 28.

Flight into Danger

1964 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1964. Drama van Theo Mezger. Met o.a. Hanns Lothar, Ingmar Zeisberg, Benno Sterzenbach, Heinz Weiss en Günter Hoffmann.

Claustrofobisch drama over een lijnvliegtuig, waarin iedereen (51 mensen) aan boord, inclusief de eerste en tweede piloot, bedorven voedsel nuttigt, waardoor het toestel onbestuurbaar wordt. Een van de passagiers, George Spencer, lijdt minder dan de anderen en hij kreeg ooit in lang vervlogen tijden een opleiding als militair vlieger. Spencer probeert met behulp van de verkeerstoren in Vancouver (Canada) de kist behouden aan de grond te krijgen. Sterzenbach speelt Dr. Frank Baird, die druk bezig is de ziekte te bedwingen en hij wordt geholpen door de lieftallige Zeisberg, die stewardess is. Het scenario voor dit curiosum is van niemand minder dan Arthur Hailey naar zijn eigen verhaal - later zou hij furore maken met de bijna onvernietigbare AIRPORT- serie.