Raoul Grassili

Acteur

Raoul Grassili is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Infanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, Veneziano

1969 | Drama, Komedie, Historische film, Romantiek

Italië 1969. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Leonard Whiting, Senta Berger, Maria Grazia Buccella, Lionel Stander en Claudio de Kunert.

De zoon van een Venetiaanse actrice is door zijn opvoeders voorbestemd tot het priesterschap, maar wordt als achttien-jarige seminarist het onderwerp van vrouwelijke verliefdheden en ziet zowel van zijn oneigenlijke roeping af als van een mogelijk huwelijk en kiest voor een carrière als levensgenieter. Een schilderachtig zeer fraaie en stijlvolle illustratie van de eerste delen van Casanova's mémoires laat het kind en de jongeling tot ontwikkeling komen tussen schrijnende sociale tegenstellingen en allerlei vormen van dubbele moraal die hem tot een cynische egoïst zullen maken. De historische kroniek is aanleiding voor nog altijd zinnige en scherpe kritiek op de opvoeding. Scenario van Suso Cecchi D'Amico naar de roman van Giacomo Casanova. Camerawerk van Aiace Parolin.

Pelle viva

1962 | Drama

Italië 1962. Drama van Giuseppe Fina. Met o.a. Elsa Martinelli, Raoul Grassili, Franco Sportelli, Lia Rainer en Narcisa Bonati.

De omstandigheden in sociaal opzicht en op het werk van Milanese fabrieksarbeiders zijn al sinds lang nauwelijks menswaardig doordat de patroons sterk staan, vanwege de toeloop van duizenden werkwilligen van het platteland. Een getrouwde arbeider vindt tijdelijke troost in zijn armelijk sleurbestaan door een romance met een vrouwelijke collega. De verfilming van dit sociale drama leent elementen van ROCCO E I SUOI FRATELLI, maar de regisseur komt niet verder dan een reconstructie in neo-realistische stijl, monotoon als de situatie die hij behandelt.

I Fratelli Corsi

1961 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk/Italië 1961. Avonturenfilm van Anton Giulio Majano. Met o.a. Geoffrey Horne, Valérie Lagrange, Gérard Barray, Amedeo Nazzari en Jean Servais.

Een Corsicaanse familie wordt om een vete geheel uitgeroeid, op een tweeling na die onafhankelijk van elkaar opgroeit als de pleegzoon van een Parijse arts en van een revolutionaire Corsicaanse bandiet. De Parijzenaar is bevriend geraakt met de zoon van de moordenaar van zijn familie die door de Corsicaan bevochten wordt. Verliefdheid op hetzelfde meisje doet hen de familieband beseffen en ze verenigen zich in de strijd. Romangegeven van Alexandre Dumas heeft zóveel intriges en verwikkelingen dat de aandacht wordt vastgehouden, ondanks de middelmatige regie en het houterige spel van de jonge acteurs. Scenario en bewerking van de dialoog van Majano, Dieggo Fabbri en Gianviti.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raoul Grassili op televisie komt.

Reageer