Vicente Escrivá

Regisseur

Vicente Escrivá is regisseur.
Er zijn 18 films gevonden.

Montoyas y Tarantos

1989 | Drama, Musical

Spanje 1989. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Cristina Hoyos, Juan Antonio Jiménez, Esperanza Campuzano, José Sancho en Mercedes Sampietro.

In Andalusië wordt de zoon van de welgestelde familie Tarantos smoorverliefd op de dochter van de eenvoudige familie Montoyos. Variant op LOS TARANTOS, maar dan in een folkloristisch, toeristisch jasje gestoken. Gekunstelde, waardeloze film met in de hoofdrol een beroemde flamencodanseres, Cristina Hoyos die ook te zien was in enkele films van Carlos Saura met Antonio Gàdes.

Esperando a papá

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Rabal, María Silva en Angel Picazo.

Een man verlaat zijn vrouw voor zijn schoonzuster...Een moeizaam melodrama, duidelijk geïnspireerd op KRAMER VS KRAMER.

Gata caliente

1979 | Komedie, Erotiek

Spanje 1979. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, José Sancho, Queta Claver en Josele Román.

Bovennatuurlijke krachten lijken hulp te bieden aan Visanteta als iemand haar gaat ontmaagden. Een weerzinwekkende en betreurenswaardige combinatie van seks, mysticisme, komedie en eschatologie.

El Virgo de Visanteta

1978 | Komedie, Erotiek

Spanje 1978. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, Antonio Ferrandis, José Sancho en Queta Claver.

Telkens wanneer zij op het punt staat te worden ontmaagd, ontvangt de jonge Valenciaanse Visanteta de bovennatuurlijke kracht, zich daartegen te verzetten. De regisseur weet de hartstocht voor de erotische film op dat moment, te combineren met de degelijke katholieke film.

Niñas al salón

1977 | Komedie, Erotiek

Spanje 1977. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Dagmar Lassander, José Luis Lopéz Vázquez, José María Prada, Simón Andreu en Silvia Tortosa.

Het verhaal speelt in een bordeel ná de Spaanse burgeroorlog. Een commerciële mislukking - niet verbazingwekkend, aangezien de film middelmatig, schijnheilig en grof is, ondanks de hoge kosten en de goede acteurs.

La Lozana andaluzza

1976 | Komedie, Erotiek

Italië/Spanje 1976. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, Enzo Cerusico, Diana Lorys en José María Prada.

In het zestiende-eeuwse Rome buit een jonge werkster haar charme uit. Een uiterst grove erotische schelmenkomedie in een middeleeuwse omgeving.

Zorrita Martinez

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Vicente Escrivá en Vicente Escriva. Met o.a. Nadiuska, José Luis Lopéz Vázquez, Alberto de Mendoza, Manuel Zarzo en Monolo Zarzo.

Een Venezolaanse koorzangeres voelt zich verplicht te trouwen met een buikspreker die reeds vier hartinfarcten heeft gehad. Een pseudo-erotisch melodrama van geen enkele betekenis.

Una Abuelita de las de antes de la guerra

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Isabel Garcés, Alberto de Mendoza, Nadiuska en Helga Liné.

Een bejaarde vrouw van de oude stempel lost alle problemen van haar familieleden op. In deze slechte Spaanse komedie spelen de acteurs in de stijl van wijlen Paco Martínez Soria.

Polvo eres

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Vicente Escrivá en Vicente Escriva. Met o.a. Nadiuska, Isabel Garcés, Guadalupe Muñoz Sampedro, Manuel Summers en Guadalupe Muñoz Sampredo.

Twee oude vrouwen willen dat hun neefje seminarist wordt. Een onuitstaanbaar pseudo-erotisch knoeiwerk.

Lo Verde empieza en los Pirineos

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, José Sacristán, Rafael Alonso en Nadiuska.

Drie gewone Spanjaarden maken een reis naar Biarritz om daar seksfilms te gaan bekijken. Een weerzinwekkende rechtvaardiging van de culturele en ideologische achterstand van het toenmalige Spanje.

La Curiosa

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Patty Shepard, Máximo Valverde, Josele Román en Mary Francis.

Een jonge vrouw uit de provincie wil tot iedere prijs de waarheid over seks te weten komen. Een schijnheilig melodrama over de onbekendheid met seks van de Spaanse vrouw van destijds, dat in feite ophemelt wat ogenschijnlijk wordt bekritiseerd.

Aunque la hormona se vista de seda

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Alfredo Landa, Manuel Summers en Ana Belén.

Fermin is enorm bang voor vrouwen. Hij raakt ze dan ook altijd kwijt, dankzij de raadgevingen van een vriend. Een smakeloze, simpele en stuitende komedie.

Sin un adiós

1970 | Musical, Romantiek

Spanje 1970. Musical van Vicente Escrivá.

Een meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een verblijf van drie dagen op het strand samen met een beroemde zanger. Eén van de onuitstaanbare films, die ter meerdere eer en glorie van de zanger Raphael gemaakt werden.

Johnny ratón

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Robert Packer, Luis Dávila, Jorge Rigaud en José Sacristán.

In een Sevillaanse kloosterorde meldt zich een Amerikaanse kandidaat van het zwarte ras...Een totaal onuitstaanbare film.

El Golfo

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Raphael, Shirley Jones, Pedro Armandáriz en Héctor Suárez.

Er ontluikt een romance tussen een jonge zanger en een zakenvrouw op leeftijd. Een van de onuitstaanbare films die rond de zanger Raphael in Spanje gerealiseerd werden.

El Angel

1969 | Muziek, Misdaad

Spanje 1969. Muziek van Vicente Escrivá. Met o.a. Raphael, Anna Gael, Héctor Suárez en José Sacristán.

Door toedoen van een hevige persoonlijke crisis gaat de zanger-eigenaar van een discotheek in een klooster. Dit is één van de laatste films van de zanger Raphael. Zijn grote faam liep op zijn einde.

Dulcinea

1962 | Drama

Spanje/Italië/Duitsland 1962. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Millie Perkins, Folco Lulli, Cameron Mitchell, Andrés Mejuto en Hans Sohnker.

De pretentieuze en esthetische herverfilming van de gelijknamige film, die ondanks de ambitie van de produktie een absolute mislukking werd. Alleen de fotografie van Godofredo Pacheco weet zich te onderscheiden.

El Hombre de la isla

1959 | Romantiek

Spanje 1959. Romantiek van Vicente Escrivá. Met o.a. Francisco Rabal, Marga López, Pilar Cansino en Manuel Zarzo.

Een jonge Duitse vrouw komt in een Spaans vissersdorp aan om te trouwen met de man die ze slechts als correspondentievriend kent. De eerste film van Vicente Escrivá, die iets beter is dan zijn latere films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vicente Escrivá op televisie komt.

Reageer