Gustav-Adolf Bähr

Producer

Gustav-Adolf Bähr is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Legenden: Enrico Caruso

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Birgit Kienzle. Met o.a. Umberto Davide, Eric Murphy, Ricardo Caruso, Umberto Ricci en Luciano Pituello.

Enrico Caruso (1873-1921) was de eerste superster van de grammofoonplaat. Nog steeds wordt hij jaarlijks herdacht door duizenden oude en jonge fans. Voor de Italianen werd hij het bewijs dat een gewone jongen uit Napels het internationaal kon maken en zelfs de top kon bereiken in de VS. Zijn priv[KA1]e- leven was echter minder fraai. Hij was een levensgenieter, hield van drank en vrouwen, maar kwam nooit de breuk teboven met zijn eerste vrouw Ada, ook al hertrouwde hij in 1918 met de Amerikaanse Dorothy, met wie hij nog een dochtertje, Gloria, kreeg. Hij had een zwakke gezondheid, maar stopte niet met optredens. Tijdens een recital in New York stortte hij in elkaar. Op weg naar het hospitaal stierf hij. We bezoeken de plaatsen die belangrijk waren in het leven van Caruso, zien enkele zeldzame filmopnamen met hem en krijgen fragmenten uit DAS WUNDER EINER STIMME (1951) en THE GREAT CARUSO (1953), twee biografische films. Bovendien krijgen we Caruso te zien in een van de weinige stomme films die hij als acteur maakte, MY COUSIN (1919), waarin hij een dubbele rol speelde. De film flopte echter omdat het publiek zijn stem miste. Kienzle schreef het scenario en Patrick Blank en Gerd Andresen leverden het commentaar. Montage is van Renate Nebe. Fotografie van Ioannis Anastasopoulos.

Legenden - Romy Schneider

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Michael Strauven. Met o.a. Sarah Biasini, Karlheinz Böhm, Oswalt Kolle, Helmut Lohner en Jean-Claude Brialy.

Romy Schneider werd in 1938 geboren als Rosemarie Albach- Retty, de dochter Magda Schneider en Wolf Albach-Retty, die zowel op het toneel als voor de camera stonden. Deze documentaire volgt Romy vanaf haar prille begin, in 1952, over haar SISSI-trilogie, tot haar verloving met Alain Delon, waardoor ze in Frankrijk terecht kwam. Hier kreeg ze een nieuw imago van Coco Chanel. Na haar mislukte Hollywood-avontuur kwam ze weer naar Europa, waar haar carrière gered werd dank zijn LA PISCINE, waarin ze als tegenspeler niemand minder had dan Alain Delon, ook al was hun relatie al lang voorbij. In Frankrijk bouwde ze haar loopbaan verder uit en werd een van de belangrijkste sterren van de Franse film. Haar privé-leven was echter een puinhoop. De wanhoop die zo dikwijls uit haar films sprak was echt. Haar leven brak helemaal wanneer in 1981 haar zoon David bij een ongeval de dood vond. Minder dan een jaar later, op 29 mei 1982, stierf ook zij, aan een dodelijke cocktail van medicijnen en alcohol. De liefde- haat verhouding van Romy met haar moeder Magda wordt eveneens gedetailleerd uit de doeken gedaan. Een boeiend portret met commentaar van Patrick Blank, Frank Sieckel, Conny Wolter en Käthe Koch. Montage was van Katrin Ewald en nieuw beeldmateriaal werd gefilmd door Bernd Höhne.

Legenden - Curt Jürgens

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Robert Jungbluth, Judith Holzmeister, Artur Brauner, Jacques Orth en Helmut Käutner.

Curt J[KA3]urgens was in de eerste plaats een levensgenieter. Geboren in 1912 groeide hij op in Berlijn, waar hij droomde van een loopbaan als journalist. Het lot besliste echter anders. Zijn toekomst lag duidelijk op de planken. In 1935 betrok Willi Forst hem bij de productie van DIE KOENIGSWALZER, waarin hij zijn eerste rolletje speelde. Kort voor het uitbreken van WOII trok hij naar Wenen waar hij een ster werd op de planken. Van de oorlog of de politiek trok hij zich niets aan. In 1955 werd hij de lieveling van het Duitse publiek met DER TEUFELS GENERAAL. In een door de oorlog verscheurd Duitsland stond hij model voor een zuivere held, een man in wie de gemiddelde Duitser weer kon geloven. Een jaar later stal hij het hart van de Fransen door zijn rol in ET DIEU CREA LA FEMME met een nog onbekende Brigitte Bardot. Hij werd internationaal een van de meest gezochte acteurs en hij was de enige die erop stond zichzelf te synchroniseren in het Duits, Frans en Engels. Hij had tevens de faam een onverbeterlijke Casanova te zijn. Hij trad vijf maal in het huwelijk, o.a. met Eva Bartok, Judith Holzmeister en Simone Bicheron. Na een zware hartoperatie acteerde hij nog een laatste maal in de schitterende Duitse tv-productie COLLIN (1981). In 1982 moest hij met de dood de tol betalen van zijn uitbundige levenswijze. May schreef zelf het scenario. Commentaar werd ingesproken door Patrick Blank en Uwe Müller. Christian Minder stond in voor de montage en Peter Klotz verzorgde de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gustav-Adolf Bähr op televisie komt.

Reageer