Roberto Messina is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Semino morte...la chiamavano castigo di Dio

1972 | Western

Italië 1972. Western van Roberto Mauri. Met o.a. Brad Harris, Vassili Karis, Jose Torres, Maretta en Zara Cilli.

In deze magere spaghetti-western is Harris een wreker, een man die weer achter vele anderen aanzit om wraak te nemen. De spaghetti-westerns blonken niet uit door variatie en werden slapper. Het hoogtepunt was voorbij en de jaarlijkse produktie van tachtig stuks was teruggelopen tot minder dan een derde daarvan. Rond 1975 zou het genre, met een enkele uitzondering, uit de produktieschema's verdwijnen. Op video is de film uitgebracht onder de titel DJANGO ADIOS.

Arriva Durango, paga o muori

1971 | Western

Italië 1971. Western van Roberto Montero Bianchi. Met o.a. Brad Harris, José Torres en Roberto Messina.

De eenzame revolverheld Harris rooft gestolen vee terug voor bestolen opdrachtgevers. Dan wordt hij bedrogen en in de gevangenis gesmeten. Hij ontsnapt en neemt wraak op de mannen, die hem bezwendeld hebben. Dat wordt natuurlijk een flink bloedbad. Een voorwaar goedkoop gemaakte en recht-voor-z'n-raap zijnde spaghetti-western, waarvan er meer dan dertien in een dozijn gaan. Alle gebruikelijke ingrediënten zijn aanwezig: slechte nasynchronisatie, onbekwame acteurs, een versleten clichéverhaal en enorme wolken kruitdamp. Bianchi is ook bekend als Roberto Montero en Robert White.

Il Figlio di Django

1967 | Western

Italië 1967. Western van Osvaldo Civirani. Met o.a. Guy Madison, Gabriele Tinti, Ingrid Schoeller, Daniele Vargas en Ignazio Spalla.

De op laffe wijze neergeschoten Django fluistert zijn zoon bijzonderheden toe, die de jongen jallen de schuldigen op te sporen. Deze zeer praterige spaghetti-western gaat verloren in gecompliceerde familierelaties en velerlei lastig te volgen plotwendingen. USA/GB-titel: SON OF DJANGO.

Uno Sceriffo tutto d'oro

1966 | Western

Italië 1966. Western van Osvaldo Civirani. Met o.a. Louis (Luigi) McJulian (Giuliani), Jacques Berthier, Caterina Trentini, Roberto Messina en Ares Lucky.

Een sheriff en een ter dood veroordeelde bandiet beramen een overval op een postkoets die goud vervoert. De overval lukt, maar een derde gaat er met het goud vandoor. De klopjacht op het goud begint, zoals in dozijnen andere spaghetti-westerns. Civirani was niet alleen de regisseur van dit middelmatige werkje, maar ook de cameraman.

El Halcon del desierto

1966 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Spanje 1966. Avonturenfilm van Miguel Lluch. Met o.a. Kirk Morris, Diana Loy, Red Ross, Aldo Sambrell en Erika Jones.

Omstreeks de 11e eeuw wordt het emiraat Semares door Ataturt getiranniseerd. Als de wrede leider een onwillig meisje tot zijn bruid wenst, breekt er binnen de gelederen opstand uit. Mooi gefilmde vechtpartijen, zelfs complete oorlogen zijn niet van de lucht. Het acteerwerk is echter niet best. Ook bekend als LA GRANDE SFIDA.

Operazione Poker

1965 | Thriller, Actiefilm

Spanje/Italië 1965. Thriller van Osvaldo Civirani. Met o.a. Roger Browne, José Greci, Helga Liné, Sancho Gracia en Carol Brown.

De Amerikaanse spion Glen Foster (Browne) bemachtigt een uitvinding waarmee hij door muren kan kijken. Dat komt hem goed van pas als hij een belangrijke Vietnamese diplomaat moet begeleiden. Hard knokwerk op een groot aantal Europese locaties, maar een rommelig en zelfs onduidelijk scenario. Niet erg interessant. Messina op de titelrol als Bob Messenger, Scotti als Andrew Scott. In 1966 schielijk hertiteld als AGENTE OS 14, OPERAZIONE POKER; Ook bekend als OPERATION POKER.