Pernilla Sandström

Producer

Pernilla Sandström is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence

2014 | Komedie, Drama

Zweden/Duitsland/Noorwegen/Frankrijk 2014. Komedie van Roy Andersson. Met o.a. Holger Andersson, Nils Westblom en Viktor Gyllenberg.

Slotdeel - na Songs from the Second Floor (2000) en You the Living (2007) - van wat de regisseur zelf 'a trilogy about being a human being' noemt. A Pigeon bevat 37 korte vignetten, want Andersson, die voor de trilogie jarenlang commercials maakte, zoomt graag in op geïsoleerde momenten. Het grotere geheel zal de kijker er zelf bij moeten verzinnen. Hoewel de vignetten schokken en prikkelen, is Anderssons wapen niet boosheid of verontwaardiging, maar humor. Ieder vignet is even droogkomisch als absurdistisch. Andersson lacht om de mens. Niet uit hatelijkheid, maar uit mededogen.

You, the Living

2007 | Drama, Komedie

Zweden/Duitsland/Frankrijk/Denemarken/Noorwegen/Japan 2007. Drama van Roy Andersson. Met o.a. Kemal Sener, Jessika Lundberg, Björn Englund, Leif Larsson en Elisabeth Helander.

De opvolger van Songs from the Second Floor, van de Zweedse meester Roy Andersson, is opnieuw opgebouwd uit droogkomische, perfect gekadreerde stillevens over kleine lieden met grote dromen, nietige krabbelaars die niet gehoord worden. Andersson vertelt in vijftig scènes onder andere het verhaal van een wraakzuchtige kapper, een dikke dame die vrijt met een ouderwetse soldatenhelm op haar hoofd en een meisje dat verliefd is op een gitarist. De scènes ademen Scandinavische melancholie, ook door de stemmige begeleidende muziek. Vooral succesvol op eigenzinnige filmfestivals als Fantasporto.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pernilla Sandström op televisie komt.

Reageer