András Fekete

Acteur

András Fekete is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Werckmeister harmóniák

2000 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 2000. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. Lars Rudolph, Peter Fitz, Hanna Schygulla, János Derzsi en Djoko Rossich.

Zes jaar na het monumentale, zeven uur en een kwartier durende Satantango, komt regisseur Béla Tarr met een nieuwe lange speelfilm. Werckmeister Harmonial, 'slechts' tweeënhalf uur lang, draagt onmiskenbaar het handelsmerk van de Hongaarse meester, door sommigen gezien als de enige ware opvolger van Andrej Tarkovski. Zoals gebruikelijk filmt Tarr in zwart-wit en speelt het verhaal zich af op het Hongaarse platteland, in een klein, onaanzienlijk dorpje. Het dorpje wordt bezocht door een rondreizend buitenlands circus, met als grootste attractie 'De Prins'. De dorpsbewoners trekken in drommen naar het circus om dit mysterieuze verschijnsel te aanschouwen. Als blijkt dat De Prins niet zal verschijnen, slaat de toch al geladen stemming om in een complete opstand. Vier jaar lang werkte Tarr aan deze film.

Kutya eji dala

1983 | Experimenteel

Hongarije 1983. Experimenteel van Gábor Bódy. Met o.a. Gábor Bódy, András Fekete, Janós Derzsi, Marietta Mehes en Zsolt Gubala.

Een nieuwe dominee komt in een dorp aan. Als echter twee mensen dood worden gevonden, wordt hij door de politie ontmaskerd als een onechte dominee. Een spontane eigentijdse film - met gebruik van video, super 8 en 35mm -bestaande uit afzonderlijke episoden die zijn verweven tot een veelzijdige handeling met sterk surrealistische accenten. Het camerawerk is van de Amerikaanse Johanna Heer. Als experiment een interessante film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer András Fekete op televisie komt.

Reageer