Jean-François Rémi: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Signes extérieurs de richesse

1983 | Komedie

Frankrijk 1983. Komedie van Jacques Monnet. Met o.a. Claude Brasseur, Josiane Balasko, Jean-Pierre Marielle, Charlotte de Turckheim en Roland Giraud.

De confrontatie tussen een rijke mondaine dierenarts en een jonge belastinginspectrice. Een veel te mager thema voor een inconsequente en slappe komedie maar dat geldt voor alle films van deze regisseur tot nu toe. Bovendien speelt Balasko op een irriterende, aangezette manier en de overige acteurs slagen er evenmin in deze film van de onbeduidendheid te redden. Scenario van Alain Godard en de regisseur. Muziek van niemand minder dan Johnny Halliday in samenwerking met Pierre Billon en Eric Bouad.

La guerre est finie

1965 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel, Biografie

Zweden​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Alain Resnais en Colin Barr. Met o.a. Yves Montand, Ingrid Thulin, Geneviève Bujold, Jean Bouise en Jean Dasté.

De leider van de Spaanse communistische partij in Frankrijk houdt direct contact met het verzet in Spanje. De jonge generatie verwijt hem dat hij teveel vastzit aan ideeën uit het verleden, om effectief op de huidige situatie in te spelen. Inhoudelijk en formeel, een opmerkelijke reflectie van Resnais (en schrijver Jorge Semprun) over vervreemding van oorsprong en tijd met prachtige rollen van Montand en Thulin. Camerawerk van Sacha Vierny.

En votre âme et conscience

1960 | Drama

Frankrijk 1960. Drama van Roger Saltel. Met o.a. Serge Sauvion, Magali de Vendeuil, Paul Frankeur, Gilbert Gil en Jacques Mareuil.

Een jurylid bepleit vrijspraak voor een jongeman die zijn ontrouwe vrouw in een impuls heeft vermoord. Zijn dochter wordt verliefd op de vrijgesprokene, maar ziet zich in het huwelijk geconfronteerd met diens ziekelijke jaloezie, die een fatale wending neemt. De sober gemaakte film, waarin redelijk goed geacteerd wordt, is nogal tegenstrijdig qua strekking, of het zou moeten zijn dat het gaat om een pleidooi voor psychiatrische begeleiding. Toch lijkt de boodschap, hoewel onbedoeld: eens gestoord, altijd gestoord; eens een moordenaar, altijd een moordenaar.