Iris Gusner

Regisseur, Scenarist

Iris Gusner is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Sommerliebe

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Iris Gusner. Met o.a. Iris Berben, Gedeon Burkhard, Amina Gusner, Alexander Höchst en Alexander May.

Iedere zomer wacht de thans 48-jarige beeldhouwster Franziska (Berben) vol ongeduld op de komst van haar zoon Philipp (H[KA3]ochst), die in Bonn studeert en de grote vakantie bij haar komt doorbrengen op het Noordzee-eiland R[KA3]ugen. Tot haar niet geringe verbazing brengt hij een vriend mee, Matthias (Burkhard). Franziska raakt onder de indruk van Matthias, die haar inspireert een kunstwerk te voltooien. Tussen hem en Franziska ontstaat verliefdheid, die tot een amoureuze relatie leidt. Franziska, die nog niet bij zichzelf heeft uitgemaakt wat ze precies voor hem voelt, vraagt Matthias hierover tegen Philipp te zwijgen. Hierdoor raakt Matthias gekwetst omdat hij denkt dat hij het voorwerp van een spelletje is geworden. Gekrenkt vertrekt hij en pas later wordt hem duidelijk dat Franziska wel degelijk iets voor hem voelde en hij voor haar. Een niet al te overtuigend melodrama dat over de verhouding tussen een rijpere vrouw en haar dertig jaar jongere minnaar gaat. De overigens zeer bekwame Berben past deze keer niet erg bij haar rol. De film is sfeerloos en mist vooral geloofwaardigheid. Het manke en voorspelbare scenario is van regisseuse Gusner. Aan de camera stond Claus Neumann.

Alle meine Mädchen

1980 | Familiefilm, Drama

DDDE 1980. Familiefilm van Iris Gusner. Met o.a. Lissy Tempelhof, Andrzej Pieczynski, Madeleine Lierck en Jaecki Schwarz.

Ralf P[KA3]aschke (Pieczynski), student aan de filmacademie, gaat een documentaire maken in een fabriek over vrouwelijke arbeiders. Hij raakt hoe langer hoe meer persoonlijk betrokken bij het wel en wee van de groep die zijn onderwerp is. Het scenario is van regisseuse Gusner en Gabriele Kotte. Het camerawerk is van Günter Haubold. Ging gelijktijdig in première in Oost- en West-Duitsland.

Einer muss die Lieche sein

1977 | Misdaad, Drama

DDDE 1977. Misdaad van Iris Gusner. Met o.a. Helmut Strassburger, Karin Gregorek en Otto Mellies.

Tijdens een uitstapje naar een eiland is een persoon van een groep vakantievierende Oostduitsers plotseling dood. Opzet of ongeluk? Het onderzoek kan beginnen, maar leverde geen spannende film op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Iris Gusner op televisie komt.

Reageer