Lindsay Kemp is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Line, The Cross & The Curve

1993 | Fantasy, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1993. Fantasy van Kate Bush. Met o.a. Kate Bush, Lindsay Kemp, Miranda Richardson en Stewart Arnold.

Tijdens een onderbreking in de repetities voor een nieuwe show blijft Bush, wanneer een onweer losbarst en de stroom door een blikseminslag uitvalt, alleen achter in een hete, vochtige kamer. Uit de spiegel stapt een geheimzinnige vrouw, Richardson, met verbonden handen en rode balletschoenen. In ruil voor deze schoentjes moet Bush drie symbolen tekenen: een lijn, een kruis en een boog. Ze stapt door de spiegel en komt in een andere dimensie. Volgens haar gids Kemp kan ze alleen terug naar haar eigen wereld door de symbolen al zingend weer op te roepen. Verwarde, video-clip-achtige rock-fantasie die alleen de fans van de eigenzinnige Britse zangeres zal weten te boeien. Bush's scenario is afstandelijk en moeilijk te doordringen. Wel kun je genieten van de flitsende visuele effecten van Bob Hollow, magnifiek in beeld gebracht door Roger Pratt.

Travelling Light

1992 | Biografie, Experimenteel

Italië 1992. Biografie van Theo Eshetu. Met o.a. Lindsay Kemp, Jack Birkett, Jonathan Burnett, David Bowie en Steve Callen.

Portret van de Britse mimespeler Lindsay Kemp. De film begint met zijn geboorte in Noord-Yorkshire. Zijn zus, die veel van dansen hield, stierf als kind. Zijn ouders wilden dat hij de leegte zou opvullen. Hij werd meegenomen naar cabaret en films, waar hij zijn roeping kreeg. In deze experimentele film zijn verscheidene b[KA3]uhne-acts te zien waarin Kemp en zijn partners optreden (waaronder Birkett, Bowie en Haughton). Daarnaast wordt het verhaal van zijn leven verteld. Voorbeelden van de stukken van Kemp zijn onder andere: Dream, Salome, Nijinsky en Onnagata. In elk stuk komt het narcistische karakter van de artiest duidelijk naar voren. Door de mixed-mediatechnieken van videomaker Eshetu vloeien de beelden voortdurend samen. Dat is vernieuwend en getuigt van een visuele vindingrijkheid die verder gaat dan de meeste biografische documentaires: de kijker betreedt het rijk van de zuivere kunst en het pure ritme.

Concerto per l'Aids

1992 | Musical

Italië 1992. Musical van Adriana V. Borgonovo. Met o.a. Renzo Arbore, Mimmo Liguoro, Ornella Vanoni, Luca De Filippo en Lindsay Kemp.

Een reportage over concert gegeven in het kader van de strijd tegen AIDS. Deze avond vond plaats in de schitterende, pas gerestaureerde paleistuinen van Reggia di Caserta bij Napels, ten bate van Anlaids, de organisatie voor aidsonderzoek en - preventie. Elke optredende artiest spreekt zijn bezorgdheid er over uit. Mimmo Ligourno opent de avond met een speech en Renzo Arbore praat de show aan elkaar. Interessant zijn de vertolkingen van danser/mimespeler Lindsay Kemp, het Alvin Aily Dance Theatre, de Roemeense balletdanser George Jancu en de sopraan Maria Dragoni. Maar het paleis van Reggia di Caserta steelt toch de show.

Cartoline Italiane

1987 | Experimenteel

Italië 1987. Experimenteel van Meme Perlini. Met o.a. Geneviève Page, Lindsay Kemp, Cristiana Borghi, David Brandon en Stefano Davanzati.

Een intelligent en soms roerend produkt van Perlini's avant-gardistische toneel, met knappe vertolkingen van Genevieve Page en de sympathieke clown Lindsay Kemp. De film gaat over een jonge vrouw die zich voordoet als actrice om toegang te krijgen tot een pension dat wordt geleid door een legendarische ster van het toneel. Het pension is eigenlijk een vermomd theater dat wordt bevolkt door allerhande acteurs. Af en toe vervalt de film in herhalingen, maar al met al is het een interessant werk. Ook bekend als ITALIAN POSTCARDS.

Sebastiane

1976 | Historische film, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1976. Historische film van Derek Jarman en Paul Humfress. Met o.a. Leonardo Treviglio, Barney James, Neil Kennedy, Richard Warwock en Donald Dunham.

Rome anno 303. Een kapitein van de paleiswacht wordt gedegradeerd en verbannen naar een verre buitenpost, omdat hij het had opgenomen voor een Christen. Het onmiskenbare talent van Jarman toont zich ook nu weer in de schitterende beelden, maar het gebruik van Latijn in de dialogen geeft de film iets pretentieus. De uitzending op tv van deze homoseksuele interpretatie van een oude katholieke legende deed in Engeland nogal wat stof opwaaien.

The Wicker Man

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Robin Hardy. Met o.a. Christopher Lee, Edward Woodward, Diane Cilento, Britt Ekland en Ingrid Pitt.

Een horrorfilm met weinig schokkende momenten maar des te meer erotiek, die als klassiek wordt bestempeld. Jammer genoeg duurde het origineel een kwartier langer en zal er voor tv nog wel meer uit verdwijnen. Een Schotse rechercheur onderzoekt het geval van een verdwenen meisje op Summer-eiland, waar Lord Lee de baas is en de bewoners allerlei middeleeuwse optochten organiseren terwille van een goede oogst. Een film die alle aandacht opeist.

Savage Messiah

1972 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Dorothy Tutin, Scott Antony, Helen Mirren, Lindsay Kemp en Peter Vaughan.

Goed doordachte, maar uitgesponnen kroniek over de platonische verhouding tussen beeldhouwer Henri Gaudier-Brzeska (Antony) die op de leeftijd van vierentwintig jaar in WO I stierf, en Sophia Brzeska (Tutin). Een overtuigend, indrukwekkend 'portret van de artiest als jongeman'. Scenario van Christopher Logue naar de roman van H.S. Ede.