Mary Chronopoulou

Acteur

Mary Chronopoulou is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Taxidi Sta Kythera

1984 | Fantasy

Griekenland 1984. Fantasy van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Manos Katrakis, Mary Chronopoulou, Dionyssis Papayannopoulos, Giorgos Nezos en Athinodoros Proussalis.

Deze film is de moderne versie van de Odyssee en werd op het filmfestival in Cannes in 1984 bekroond met de Best Screenplay Award.

The Naked Brigade

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Maury Dexter. Met o.a. Shirley Eaton, Ken Scott, Mary Chronopoulou, John Holland en Sonia Zoidou.

Een matige actiefilm met Eaton op Kreta tijdens WO II, waar zij onderduikt voor de nazi-bezetter.

O Phobos

1964 | Drama

Griekenland 1964. Drama van Costas Manoussakis. Met o.a. Elena Nathanael, Anestes Vlakos, Eli Fotiou, Alexis Damianos en Spyros Focus.

Op een Griekse boerderij wonen, naast het boerenechtpaar, hun zoon, hun dochter en een nicht, de dochter van een overleden broer van de boer. De zoon is een gluurder en durft zijn liefde voor de nicht niet te uiten. Op een dag wordt de obsessie te sterk en hij verkracht het meisje. Om zijn wandaad te verbergen, doodt hij haar. Zijn vader komt het te weten en ranselt hem af, maar helpt daarna het lijk te doen verdwijnen. De dochter gelooft echter niet zomaar dat haar nicht verdwenen is. Boerenmelodrama dat niet verbeterd kan worden door de meest doorgewinterde Heimat-scenarist. De goed opgebouwde sfeer lijdt onder het amateuristische spel van de hoofdacteurs en de ongeloofwaardigheid van het scenario van Manoussakis. In beeld gebracht door Nico Gardelis. Officiële Griekse inzending naar het filmfestival van Cannes.

Ta Kokkina farina

1963 | Drama

Griekenland 1963. Drama van Vassili Giorgiadis. Met o.a. Jenny Karezi, George Foundas, Despo Diamantidou, Mary Chronopoulou en Katerina Helmi.

Een nieuwe wet noodzaakt een bordeel in Piraeus tot sluiting, waardoor prostitu[KA1]ees (en een ondergedoken politieke vluchtelinge) op straat komen te staan en een nieuw leven moeten beginnen. Dit leidt voor sommigen tot een respectabel huwelijk, terwijl anderen in de prostitutie blijven. Een melodramatische tegenhanger van NEVER ON SUNDAY, maar met evenveel uitbundigheid geacteerd, waardoor inhoudelijke clichés van de episodisch opgebouwde film overtuigingskracht krijgen, ondanks de vlakke vormgeving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mary Chronopoulou op televisie komt.

Reageer