Leonard Spigelgass: scenario en schrijver.
Er zijn 8 films gevonden.

Silk Stockings

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Fred Astaire, Cyd Charisse, Janis Paige, Peter Lorre en George Tobias.

Verfilming van de theaterbewerking van de film Ninotchka (1939, met Greta Garbo), waarin een ijzige Russin (Charisse) langzaamaan smelt onder de warme aandacht van een filmproducent (Astaire in zijn laatste grote dansrol). Minder geestig dan de originele film, maar daar staan fraaie dansnummers, fijne liedjes van Cole Porter en leuke bijrollen van Paige en Peter Lorre tegenover. De striptease op het titelnummer van Charisse, vooral bewonderd om haar benen, werd destijd als uiterst gewaagd beschouwd en vergde enkele aanpassingen voordat de film door de keuring kwam.

Athena

1954 | Romantiek, Muziek, Avonturenfilm, Musical, Drama

Verenigde Staten 1954. Romantiek van Richard Thorpe. Met o.a. Jane Powell, Debbie Reynolds, Edmund Purdom, Vic Damone en Louis Calhern.

Een in het nauw gedreven advocaat (Purdom) en een zanger (Damone) gaan met twee zusjes uit die bij excentrieke grootouders wonen. Mager gegeven, gemiddelde liedjes.

Scandal at Scourie

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Donna Corcoran, Agnes Moorehead en Arthur Shields.

Een lauwe Garson-Pidgeon-productie, spelend in Canada, over een protestants echtpaar dat de gemeente shockeert door een katholiek kind te adopteren. Scenario van Norman Corwin, Leonard Spiegelgass en Karl Tunberg naar een verhaal van Mary McSherry. Camerawerk van Robert Planck.

Night Into Morning

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Fletcher Markle. Met o.a. Ray Milland, John Hodiak, Nancy Davis, Lewis Stone en Jean Hagen.

Een onderwijzer in een kleine gemeente verliest zijn gezin bij een brand en verwoest daardoor bijna zijn eigen leven met drank en zelfbeklag. Een bescheiden produktie met realistische situering; een voortreffelijke vertolking van Milland.

Mystery Street

1950 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1950. Thriller van John Sturges. Met o.a. Ricardo Montalban, Sally Forrest, Bruce Bennett, Elsa Lanchester en Marshall Thompson.

Een op maat gesneden moordverhaal, wat zich afspeelt in Boston; een goed gemaakte film met een sterke rolbezetting. Het scenario is van Sydney Boehm en Richard Brooks naar een verhaal van Leonard Spigelgass. Het camerawerk is van John Alton.

I Was a Male War Bride

1949 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1949. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Cary Grant, Ann Sheridan, Marion Marshall, Randy Stuart en William Neff.

Na enkele screwball comedies eind jaren dertig waagde Cary Grant (1904-1986) zich in 1949 opnieuw met succes aan het luchtige genre. Als de Franse legerofficier Henri Rochard in post-WO II Europa wil hij zo snel mogelijk naar de VS met zijn kersverse Amerikaanse echtgenote (Sheridan) maar dat blijkt nog een heel gedoe. Ten einde raad probeert Henri dan maar als bruid aan te monsteren op het bruidenschip met hilarische resultaten. Grant gooit al zijn flair in de strijd en is fantastisch als travestiet. (VM/VPRO Gids)

Million Dollar Baby

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Curtis Bernhardt. Met o.a. Priscilla Lane, Ronald Reagan, Jeffrey Lynn, May Robson en Lee Patrick.

Een afgezaagd Warner Bros. product rond de ergerlijk naïeve Pamela McAllister (Lane), die een fortuin erft en daarmee hopen kopzorg.

All Through the Night

1941 | Actiefilm, Komedie, Drama, Thriller, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1941. Actiefilm van Vincent Sherman. Met o.a. Humphrey Bogart, Conrad Veidt, Kaaren Verne, Jane Darwell en Frank McHugh.

Ook Hollywood maakte deel uit van de Amerikaanse oorlogsmachine tegen nazi-Duitsland. Veel studio's maakten films in opdracht van het Ministerie van Defensie, maar maakten ook, al dan niet om patriottische redenen, speelfilms die de strijd tegen het nazi-beest op niet mis te verstane wijze in beeld brachten. All Through the Night van Vincent Sherman is daar een mooi voorbeeld van. De film speelt in New York waar Humphrey Bogart (in hetzelfde jaar als Casablanca) de strijd aanbindt tegen een Duitse spionage-organisatie (met nb immigranten als Peter Lorre en Conrad Veidt). Let vooral op de bijziende kelner Phil Silvers. Juist ja, want All Through the Night is inderdaad een 'anti-Nazi message comedy´.