Percy Pembroke

Regisseur, Acteur

Percy Pembroke is regisseur en acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Cactus Trails

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Percy Pembroke. Met o.a. Bob Custer, Marjorie Zier, Lew Meehan, Roy Watson en Inez Gomez.

Bobs populariteit werd zo groot dat hij zijn FBO-serie zelf ging produceren. Hij speelt hier een vertegenwoordiger van een oliemaatschappij die in een westernstadje met zijn neus in de boter valt: de sheriff raakt gewond en Bob, als hulp-sheriff, moet het opnemen tegen de outlaws Meehan en Osborne. W. Bert Foster leverde het verhaal dat door Harry P. Crist werd bewerkt (een schuilnaam voor regisseur Harry L. Fraser (1889-1974) die hier ook assistent-regisseur was). Ernest Miller deed het camerawerk.

Laurel: Half a Man

1925 | Komedie

Verenigde Staten 1925. Komedie van Percy Pembroke.

Het is crisis in het stadje Tuna. De vis weigert nog te bijten voordat de presidentsverkiezingen voorbij zijn. Winchell McSweeney (Laurel) krijgt van zijn failliete vader de raad om zijn geluk ergens anders te zoeken. Zijn moeder waarschuwt hem voor de vrouwen. Die zijn onbetrouwbaar. Winchell wordt aangeworven als fotograaf op een cruise. Het schip vergaat en de levensvreemde Winchell komt terecht op een verlaten eiland, samen met de acht vrouwen van het schip. Plezierige slapstick met Laurel op het hoogtepunt van zijn solo-carrière. Het geheel is zuiver surrealistische humor die wordt opgedreven naar een uiterst leuke climax. Stans pogingen om te ontsnappen aan de opdringerige vrouwen zijn onvergetelijk.

Laurel & Hardy: Twins

1925 | Komedie

Verenigde Staten 1925. Komedie van Percy Pembroke. Met o.a. Stan Laurel en Julie Leonard.

Omdat Stan wel eens een tijdje bevrijd wil zijn van de dwingelandij van zijn vrouw laat hij zich vervangen door zijn tweelingsbroer, waarvan vrouwlief het bestaan niet kent. Hij komt al onmiddellijk in conflict met zijn schoonzus die ontdekt heeft dat een knap meisje met zijn foto dweept. De zaak komt voor het gerecht. Plezierig Laurel-avontuur met voorspelbare plot, maar voorzien van - voor die tijd - verbluffende speciale effecten met hemzelf in een dubbele rol. De film werd lange tijd verloren gewaand, maar door een gelukkig toeval werd in de jaren 1990 een haast perfecte kopie teruggevonden.

Laurel & Hardy: The Sleuth

1925 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1925. Mysterie van Percy Pembroke. Met o.a. Stan Laurel, Alberta Vaughan, Glen Cavender en Anita Garvin.

Sherlock Laurel wordt door een dame (Vaughan) ter hulp geroepen. Hij moet haar man (Cavender) schaduwen daar deze haar doorlopend bedriegt en tevens moet hij hem wat papieren afhandig maken. De 'pientere' detective biedt zich aan als dienstbode en een kat-en-muis-spelletje tussen hem, de man en diens trawanten kan beginnen. Uiteindelijk zal Sherlock hen vloeren door zich als vamp te verkleden. Leuke parodie op de Sherlock Holmes-verhalen, met Stan als een kopie van de man uit Baker Street, maar dan geen al te snuggere. Schitterend is het moment waarop Stan zijn eigen voetstappen volgt. De film davert voort op een denderend ritme en zit vol absurde humor die later zo typisch werd voor de Marx Brothers. Laurel schreef zelf het scenario. Later opnieuw uitgebracht als GREATHER THAN SHERLOCK HOLMES.

Laurel & Hardy: West of Hot Dog

1924 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1924. Western van Percy Pembroke. Met o.a. Stan Laurel, Lew Meehan en Julie Leonard.

Stadsjongen Stan (Laurel) zit op de postkoets richting Hot Dog, samen met de dochter van de sheriff (Leonard). Ze worden overvallen door de gevreesde bandiet Bad Mike. De koetsier die in het complot zit rijdt mee weg met de bende zodat Stan verplicht is zelf als koetsier te fungeren. Aangekomen in het stadje begeeft hij zich naar een advocaat. Hier treft hij echter ook Bad Mike en de koetsier. Blijkt dat ze alledrie uitgenodigd werden op de voorlezing van het testament van hun oom. Stan erft alles, maar in geval van diens overlijden krijgen de twee outlaws de erfenis. Het hoeft geen betoog dat die niets onverlet zullen laten om Stan uit te schakelen. Een ontzettend leuke parodie op de B-westerns die destijds met tientallen gemaakt werden. Het spreekt vanzelf dat Stan uiteindelijk als held tegen wil en dank uit de strijd zal komen, maar de snelle opeenvolging van gags blijft ook nu nog steeds plezierig. Laurel schreef zelf het scenario.

The Social Buccaneer

1923 | Drama

Verenigde Staten 1923. Drama van Robert F. Hill. Met o.a. Jack Mulhall, Margaret Livingston, Robert Anderson, Sidney Bracy en Percy Pembroke.

Serial in tien hoofdstukken. Livingston is prinses in een denkbeeldig staatje in Europa. Ze komt in de problemen. Mulhall, een Amerikaan uit New York, komt haar te hulp. Dit eenvoudige thema werd door Hill goed uitgewerkt in deze Universal-serial.

The Adventures of Robinson Crusoe

1922 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1922. Avonturenfilm van Robert F. Hill. Met o.a. Harry Myers, Noble Johnson, Gertrude Olmstead, Percy Pembroke en Aaron Edwards.

Serial in achttien hoofdstukken. De bekende avonturen van Daniel Defoe werden door Universal zo opgerekt dat ondanks de vele actie-scènes die door Hill goed werden opgenomen, van het boek maar weinig overbleef. Daar iedereen dat boek kende viel de serial niet zo bij het publiek in de smaak.

Winners of the West

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Edward Laemmle. Met o.a. Art Acord, Percy Pembroke, Jim Corey, Burt Wilson en Myrtle Lind.

Serial in achttien hoofdstukken. Ford Beebe en Robert Dillon schreven het scenario voor deze Universal-serial, waarin Acord te zien is als jager en pionier die met Fremont meegaat om Californië los van Spanje te maken en bij de VS te voegen. Vervolgens toont men de goudkoorts in dat gebied in 1849. Er zitten nogal wat historische gegevens verwerkt in deze serial; dat is interessant voor hen die het graag willen weten, maar de actieliefhebbers hadden liever minder feiten en meer gevechten. Acords populariteit leed er echter niet onder.

The Adventures of Tarzan

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van Robert F. Hill. Met o.a. Elmo Lincoln, Louise Lorraine, Percy Pembroke, Frank Whitson en James Inslee.

Serial in vijftien hoofdstukken. Lincoln was in 1918 de eerste Tarzan geweest, en dit zou zijn laatste Tarzan-rol zijn. Lillian Valentine en Robert Hill baseerden hun scenario deels op de laatste hoofdstukken van RETURN OF TARZAN en soms op TARZAN AND THE JEWELS OF OPAR van Edgar Rice Burroughs. Centraal staat de voortdurende strijd tussen Tarzan en Koningin La van Opar (Worth). Merrill deed de meeste stunts voor Lincoln en zou enkele jaren later zelf de rol overnemen. Hier speelt hij nog een Arabische wachter. Gedurende de opnamen vierde Lorraine haar 16e verjaardag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Percy Pembroke op televisie komt.

Reageer