Wojciech Siemion: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Abfahrt

1992 | Drama

Polen​/​​Duitsland 1992. Drama van Magdalena Lazarkiewicz en Piotr Lazarkiewicz. Met o.a. Teresa Buczisz-Krzyzanowska, Malgorzata Lipmann, Halina Winiarska, Krzysztof Janczar en Wojciech Siemion.

Een Volksduitse weduwe woont met haar ongetrouwde dochter in een Pools bejaardentehuis. Hun medebewoners zijn jaloers, omdat ze af en toe keiharde D-Marken ontvangt en daarmee gunsten koopt bij het personeel. Als ze het onderkomen verlaat, omdat ze een bevlieging heeft om in haar oorspronkelijke huis te willen sterven, blokkeren de bewoners de toegang als ze zich later bedenkt en terug wil. Scenario van de regisseurs en de fotografie is van Jacek Osadowski.

Rodzina Lesniewskich

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen 1981. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Krystyna Sienkiewicz, Krzysztof Kowalewski, Agata Mlynarska, Magda Scholl en Maciej Strojny.

Een komedie over een typisch gezin uit de middenklasse met een altijd bezige vader, een moeder die besluit haar universitaire opleiding voort te zetten en vier kinderen, die, met nogal gemengde resultaten, thuis helpen. Een speelfilm van de tv-serie van 1978, niet pretentieus en met veel milde humor.

Kierunek Berlin

1969 | Oorlogsfilm

Polen 1969. Oorlogsfilm van Jerzy Passendorfer. Met o.a. Wojciech Siemion, Jerzy Joga łła, Krzysztof Chamiec, Stanisław Milski en Wacław Kowalski.

Het eerste deel van een tweeluik over de deelname van Poolse soldaten aan de laatste grote slag in WO II - de verovering van Berlijn - van een middelmatig regisseur die vrijwel zijn gehele oeuvre heeft gewijd aan de `verslaggeving` van Poolse (helden)daden in WO II. Het tweede deel is OSTATNIE DNI (1969; De laatste dagen)

Zezowate szczescie

1960 | Komedie

Polen 1960. Komedie van Andrzej Munk. Met o.a. Bogumił Kobiela, Wojciech Siemion, Edward Dziewo[KA1]nski, Maria Ciesielska en Aleksander Dzwonkowski.

Een aanvankelijk grappige satirische komedie over opportunisme en bureaucratie. Het verhaal van een man die tot iedere prijs en altijd de held wil spelen. Hij is sinds zijn jeugd achtervolgd door pech en gedoemd te mislukken. De film bestaat uit zes perioden, die spelen voor, tijdens en na de oorlog. Munk wordt veelal beschouwd als de tegenhanger van Andrzej Wajda: een ironisch-rationaliserende stijl met een sceptische en kritische houding tegenover `zijn` hoofdpersonen. Helaas is hij te vroeg gestorven (1961). 'De held' Kobiela was één der bekendste Poolse komieken.