Alain Noël

Acteur

Alain Noël is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mais qui est qui?

1990 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1990. Komedie van Jean-Roger Cadet. Met o.a. Alain Noël, Olivia Dutron, Muriel Montossey, Blanche Ravalec en Patrice Keller.

Een weinig bijzondere regie van het stuk van de onbekende J. Barbier, dat aan het eeuwig terugkerende en totaal uitgekouwde thema van de bedrogen echtgenoot niets nieuws toevoegt. Een verhaaltje rond het 'klassieke' trio met fantasieloze dialogen en dito situaties. De acteurs proberen er nog het beste van te maken, maar het ging al vanaf het begin om een verloren zaak.

La Coupe à dix francs

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Philippe Condroyer. Met o.a. Didier Sauvegrain, Roseline Vuillaume, Marius Balbinot, Marie Mergey en Alain Noël.

Waar verhaal van jonge arbeiders op een meubelfabriek die door de directeur verplicht worden hun lange haar af te knippen. Degene die zich het langst verzet, wordt door pressie op zijn vader, die het salaris nodig heeft voor gezinsinkomen, toch gekortwiekt. Terwijl zijn kameraden een beroep doen op de vakbond, steekt hij zich uit protest voor de fabriekspoort, in brand. Door de onversierde vorm onthutsende film is enerzijds pleidooi voor organisatie van arbeiders tegen willekeur van de werkgevers, laat anderzijds (seksuele) onzekerheid en identiteitscrises zien van jonge mensen die door debuterende acteurs - Sauvegrain in de hoofdrol - aangrijpend worden waargemaakt, maar het geheel wat onevenwichtig maken (maar ook behoeden voor een belerende 'strijdfilm'!).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Noël op televisie komt.

Reageer