Seena Owen

Acteur

Seena Owen is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Marriage Playground

1929 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Mary Brian, Fredric March, Lilyan Tashman, Huntley Gordon en Kay Francis.

Een Amerikaanse reiziger in Itali[KA3]e raakt met een groep kinderen bevriend, van wie de ouders weer met elkaar zijn getrouwd en weinig aandacht voor het kroost tonen. De oudste dochter (Mary) heeft nu de moederrol en wordt verliefd op de Amerikaan, die al ergens een verloofde heeft zitten. Een sympathieke film met mooie rollen van Brian en March. Ook een goede combinatie van komedie en drama.

Queen Kelly

1928 | Zwijgende film, Drama

Verenigde Staten 1928. Zwijgende film van Erich von Stroheim. Met o.a. Seena Owen, Walter Byron, Tully Marshall en Gloria Swanson.

Een Amerikaanse reiziger in Itali[KA3]e raakt met een groep kinderen bevriend, van wie de ouders weer met elkaar zijn getrouwd en weinig aandacht voor het kroost tonen. De oudste dochter (Mary) heeft nu de moederrol en wordt verliefd op de Amerikaan, die al ergens een verloofde heeft zitten. Een sympathieke film met mooie rollen van Brian en March. Ook een goede combinatie van komedie en drama.

Queen Kelly

1922 | Drama

Verenigde Staten 1922. Drama van Erich von Stroheim. Met o.a. Gloria Swanson, Seena Owen, Walter Byron, Tully Marshall en Madame Sul Te Wan.

Een nonnetje raakt hals over kop verliefd op een schelmachtige prins - en wordt vervolgens naar Oost-Afrika gebracht en waar haar tante een bordeel heeft! Fascinerend, buitensporig decadent melodrama van Von Stroheim dat nimmer is voltooid; in deze gereconstrueerde versie is het verhaal gecompleteerd met stilstaande filmbeelden en ondertitels. Een must voor filmgekken; schitterend gefilmd, met de allermooiste scène's voor Owen als de krankzinnige koningin.

Riders of Vengeance

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van John Ford. Met o.a. Harry Carey, Seena Owen, Joseph Harris, J. Farrell MacDonald en Alfred Allen.

Moordenaars kwamen in de western niet bij de psychiater maar werden afgestraft. Carey en vrienden komen in actie; ze nemen wraak teneinde het kwade uit de samenleving te bannen, zoals dat in de western gebruikelijk is. De combinatie Ford/Carey werkte eens te meer perfect. Samen schreven ze het verhaal, dat door Eugene B. Lewis werd bewerkt. John W. Brown was hun cameraman.

Breed of Men

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Seena Owen, Bertholde Sprotte en Buster Irving.

In deze matige western wordt Hart tot sheriff benoemd door manipulaties van outlaw Sprotte, in wie Hart echter alleen een vriend ziet. Owen beschuldigt hem van medeplichtigheid en omdat hij van het meisje is gaan houden gaat hij in Chicago de praktijken van Sprotte zelf onderzoeken, met alle gevolgen vandien. Spanning en actie ontbreken echter waardoor dit een matte western is geworden, door J.G. Hawks geschreven. Joe August was de cameraman en Lambert Hillyer de assistent-regisseur.

Branding Broadway

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Seena Owen, Arthur Shirley, Andrew Robson en Lewis Short.

Hart was een wereldster met een gigantische populariteit, dus kon hij zich ook wat permitteren. Als een vroege McCloud gaat hij als cowboy naar New York om te paard door de straten van die stad de bandieten achterna te zitten. Het was een verrukkelijk humoristische western die door C. Gardner Sullivan werd geschreven. Natuurlijk stond Joe August achter de camera.

Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages

1916 | Zwijgende film, Drama

Verenigde Staten 1916. Zwijgende film van D.W. Griffith. Met o.a. Lillian Gish, Mae Marsh, Robert Harron, Miriam Cooper en Walter Long.

Indrukwekkende kroniek van filmmaker D.W. Griffith die na het commerciële succes (en het vermeende racisme) van The Birth of a Nation (1915) een film wilde maken over 'de eeuwige strijd tussen intolerantie en liefde'. Intolerance omvat vier letterlijk verschillend gekleurde verhalen (amber, blauw, sepia, groen) die grofweg gezegd door elkaar heen worden verteld. Griffith schakelt steeds sneller over van het ene naar het andere verhaal, waardoor de parallellen zichtbaar worden. Het moderne deel gaat over de strijd tussen arbeiders en grootkapitaal. In de 'historische' delen komt oa de bloedige Bartholomeüsnacht voorbij, en verschijnen Jezus en de Perzische koning Cyrus II ten tonele.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Seena Owen op televisie komt.

Reageer