Ulrich Schamoni

Regisseur, Acteur, Scenarist

Ulrich Schamoni is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Alles Paletti

1985 | Drama, Sportfilm

Duitsland 1985. Drama van Michael Lentz. Met o.a. Branko Plesa, Gordona Kosanovic, Levin Kress, Mary Ketikidou en Peter Lohmeyer.

Milan Wodar, de vader van de 14-jarige Kai, is trainer bij een voetbalclub, die in de Duitse Bundesliga speelt. Het gaat niet goed, want de club verliest veelvuldig en degradatie dreigt.

Das Traumhaus

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Horst Frank, Judy Winter, Kika Mol, Leslie Malton en Jochen Schroeder.

Een bouwconcern wil een oud Berlijns huis slopen waar een stel jonge mensen het juist zo gezellig heeft ingericht.

Chapeau claque

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Ulrich Schamoni, Anna Henkel, Jürgen Barz, Alix Buchen en Karl Dall.

Een man trekt zich met het restant van het familiekapitaal in zijn huis terug en geeft zich over aan zijn hobby's. Een matige film, waarin het a-sociale van zo'n terugtrekking benadrukt wordt.

Eins

1971 | Drama

Duitsland 1971. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Ulrich Schamoni, Herbert Hamm, Andrea Rau, Wolf Fuchs en Pit Schröder.

Opgeblazen melodrama van de egotrippende filmer Schamoni over een viertal gokkers aan de Côte d'Azur. Scenario van de regisseur.

Wir - Zwei

1970 | Romantiek

Duitsland 1970. Romantiek van Ulrich Schamoni. Met o.a. Sabine Sinjen, Christoph Bantzer, Ulrich Schamoni, Blandine Ebinger en Bernhard Minetti.

De ironie van de romantiek van een kalverliefde op gevatte wijze in beeld gebracht. Sinjen ontmoet jeugdliefde Bantzer en ze doen wat ze toen hadden willen doen, maar Sinjens man Schamoni mag er niets van merken.

Quartett im Bett

1968 | Drama, Muziek

Duitsland 1968. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Jacob Sisters, Die 4, Ingo Insterburg, Jürgen Barz, Karl Dall en Peter Ehlebracht.

Melige, eenzijdige anti-establishment film over Berlijn anno 1968 met muzikale kantjes. Bedoeld als een studentikoze parodie.

Alle Jahre wieder

1967 | Komedie

Duitsland 1967. Komedie van Ulrich Schamoni. Met o.a. Hans Dieter Schwarze, Ulla Jacobsson, Sabine Sinjen, Johannes Schaaf en Hans Possega.

Wrange, vreemde klucht over een man die elk jaar even bij zijn ex-vrouw en kinderen op bezoek gaat. Evenwel meervoudig bekroond, o.a. de Zilveren Beer in Berlijn (1967). Scenario van Michael Lentz en de regisseur.

Es

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Sabine Sinjen, Ulrike Ullrich, Bruno Dietrich, Harry Gillmann en Inge Herbrecht.

Een meisje vindt na veel vergeefse bezoeken aan dokters eindelijk een arts die haar wil aborteren. Een jongeman is in Berlijn druk in de weer als aankomend makelaar een glanzende carrière op te bouwen. Een ongewone, soms niet erg evenwichtig behandelde regie van een alledaags gegeven, die insloeg als een bom en het feitelijke begin inluidde van de Neue Deutsche Welle.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ulrich Schamoni op televisie komt.

Reageer