Dyanik Zurakowska is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

El Asesino está entre los trece

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Javier Aguirre. Met o.a. Patty Shepard, Simón Andreu, Jack Taylor, Dyanik Zurakowska en Ramiro Oliveros.

Een knappe weduwe brengt op haar landgoed de dertien mensen bijeen die worden verdacht van de moord op haar man. Al snel vinden er misdaden plaats. In de stijl van Agatha Christie gemaakt, maar toch een bijzonder trage en vervelende film, slechts opmerkelijk door de grillige rolverdeling.

Sexy Cat

1972 | Fantasy

Spanje 1972. Fantasy van Julio Pérez Tabernero. Met o.a. Germán Cobos, Dyanik Zurakowska, Lone Fleming, Monica Kolpek en María Villa.

De hoofdfiguur van het stripverhaal sexy cat komt tot leven en begint misdaden te plegen. Een fantastisch idee, waarvan helemaal niks werd gemaakt.

La Orgía nocturna de los vampiros

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Jack Taylor, Dyanik Zurakowska, Charo Soriano, Helga Liné en Manuel de Blas.

Een groep van zes mensen moet de nacht doorbrengen in een dorpje in Transsylvanië. Deze ruwe, bloederige horrorfilm kenmerkt de Spaanse film uit die jaren.

La Orgia de los muertos

1971 | Horror, Mysterie

Spanje 1971. Horror van José Luis Merino. Met o.a. Stan Cooper, Dyanik Zurakowska, Maria Pia Conte, Paul Naschy en Charles Quiney.

Een student heeft een kasteel geërfd van een overleden oom en treft daar een geheimzinnige geleerde die met elektrostralen doden weer tot leven brengt, die op hun beurt zich weer wreken op hun nabestaanden. Een nogal bekwaam gemaakte horrorfilm zonder veel oorspronkelijkheid, maar met een romantische barok net als de Hollywood B-films uit de jaren veertig. Een aandachttrekkende bijrol van Naschy als fetisjistisch en necrofiel manusje-van-alles, beter en verassender dan in zijn latere stervehikels.

Veintemil dolares por un cadaver

1970 | Western

Spanje 1970. Western van Jose Maria Zabalza. Met o.a. Michael Rivers, Dyanik Zurakowska, Jose Truchado, Guillermo Mendez en Fernando S. Polack.

Bandieten willen de werkzaamheden aan de spoorweg onmogelijk maken, maar ze vinden steeds bewakers tegenover zich. Als tweede verhaal: een man dringt het huis binnen van Zurakowska wanneer deze alleen thuis is; hij schiet. De man is dood en blijkt de bandietenleider te zijn op wiens kop 20.000 dollar is uitgeloofd. Haar man wil dat gaan incasseren - maar zoveel geld trekt ook anderen aan. Zabalza schreef ook het scenario.

La Orilla

1970 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1970. Romantiek van Luis Lucía. Met o.a. Julián Mateos, Dyanik Zurakowska, María Dolores Pradera en Yelena Samarina.

Tijdens de Burgeroorlog verandert een anarchistische luitenant van ideologie als hij een lief meisje leert kennen dat voorstandster is van de regering Franco. Typische soap-opera uit de Franco-tijd.

El Triangulito

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Gerard Barray, Dyanik Zurakowska en Verónica Luján.

Twee chefs worden verliefd op dezelfde medewerkster. Een onbelangrijk film.

Con la música a otra parte

1970 | Avonturenfilm, Muziek

Spanje/Duitsland 1970. Avonturenfilm van Fernando Merino. Met o.a. Ulli Lommel, Mara Cruz, Dyanik Zurakowska en Cris Huerta.

Een Duitse componist wordt bij zijn aankomst in Madrid verward met een zeer gevaarlijke smokkelaar. Een zeer slechte film, met als curiositeit dat de hoofdrol wordt vertolkt door de latere regisseur en discipel van Fassbinder, Ulli Lommel.

20.000 dólares por un cadáver

1970 | Western

Spanje 1970. Western van José María Zabalza. Met o.a. Michael Rivers, Dyanik Zurakowska, José Truchado en Fernando S. Polack.

Een vrouw vermoordt in haar eigen huis een deserteur voor wie een forse beloning geboden wordt. Een afschuwelijke film die tegelijk met andere soortgelijke films door dezelfde technisch-artiestieke ploeg opgenomen werd.

El Mesón del gitano

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Antonio Román. Met o.a. Peret, Yvonne Bastien, Dyanik Zurakowska, José Sazatornil en Margot Cottens.

Twee vrouwen worden verliefd op een zigeunerzanger. Afgrijselijk, zoals alle overige films die zijn gemaakt om de kortstondige roem van de zanger Peret uit te buiten.

Uno a uno sin piedad

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Guglielmo Spoletini en Dyanik Zurakowska.

De jonge cowboy Bill Grayson wil zich op de moordenaars van zijn vader wreken en besluit hierbij de hulp in te roepen van de revolverheld Charro.

Ringo il cavaliere solitario

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Martell, Piero Lulli, Armando Calvo, Dyanik Zurakowska en Paolo Hertz.

Na de Burgeroorlog heeft nog niet iedereen genoeg van het vechten. Een groep van acht man blijft bij elkaar: ze overvallen een bank. Er worden wetsdienaren op hun spoor gezet. Pure routine.

La Marca del hombre-lobo

1968 | Horror

Spanje 1968. Horror van Enrique L. Equiluz. Met o.a. Paul Naschy, Dyanik Zurakowska, Manuel Manzaneque, Julián Ugarte en Aurora de Alba.

Een man die door een weerwolf gebeten wordt, moet zelf de vervloeking van de weerwolfsziekte dragen. De eerste van de vele films over de weerwolven waarvan Paul Naschy/Jacinto Molina het scenario schreef en tevens de hoofdrol speelde. Ondanks zijn middelmatigheid is het toch een van de meest acceptabele van die films, omdat de stereotiepen en het gebrek aan frisheid van de volgende films nog niet aanwezig zijn.

The Bang Bang Kid

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van Luciano Lelly. Met o.a. Guy Madison, Sandra Milo, Tom Bosley, Riccardo Garrone en José María Caffarel.

Routinewestern met een komische noot. Een sheriff neemt het op tegen Bang Bang Kid, een schietende robot. Voor westernfans was de film vooral genietbaar door Madison, die zijn persoonlijke aantrekkelijkheid niet had verloren. In de jaren 1960-70 maakte hij vele Europese produkties, waaronder diverse westerns. Ook bekend als BANG BANG.

Fantasía 3

1967 | Fantasy

Spanje 1967. Fantasy van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Juan Diego, Dyanik Zurakowska, Tomás Blanco en Luis Prendes.

Verschillende 'sketchjes' over drie fantastische verhalen. De eerste en weinig vermeldenswaardige film van een heden ten dage beroemde regisseur.

....E divenne il piu spietato bandito del sud

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van Julio Buchs. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Fausto Tozzi, Dyanik Zurakowska, Gloria Milland en Carlos Casaravilla.

Dit is het overbekende verhaal van Billy the Kid alias William Bonney, de jongen die in feite buiten zijn directe schuld een befaamd outlaw werd. Lawrence zet hem goed neer, als een sympathieke held die getroffen wordt door het noodlot. Onderhoudende spaghetti-western.

Los Ojos perdidos

1966 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1966. Romantiek van Rafael García Serrano. Met o.a. Jesús Aristu, Manolo Zarzo en Dyanik Zurakowska.

Het tragische liefdesverhaal van een sergeant en een meisje tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Een wat late oorlogsfilm uit de Franco-periode.

En andalucia nacio el amor

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Enrique Eguiluz. Met o.a. Rocio Jurado, Juan Luis Galiardo en Dyanik Zurakowska.

Het tragische liefdesverhaal van een sergeant en een meisje tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Een wat late oorlogsfilm uit de Franco-periode.

En Andalucía nació el amor

1966 | Romantiek

Spanje 1966. Romantiek van Enrique Eguiluz. Met o.a. Dyanik Zurakowska, Juan Luis Galiardo en Rocío Jurado.

Tijdens een reis door Andalusië ontstaat een romance tussen een jonge buitenlandse vrouw en een Spaanse ambtenaar van het Ministerie van Toerisme. Een belachelijk en beschamend commercieel melodrama.

La Llamada

1965 | Romantiek, Fantasy

Spanje 1965. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Carlos Lemos, Dyanik Zurakowska en Tota Alba.

Een verloofd stel belooft elkaar dat de eerste die sterft uit het Hiernamaals zal terugkeren om hun liefde voort te zetten. Dit fascinerende verhaal wordt slecht opgediend door zowel de regisseur als de vertolkers.