Jukka-Pekka Palo

Acteur

Jukka-Pekka Palo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Silmä simästä

1999 | Horror

Finland 1999. Horror van Atro Lahtela. Met o.a. Meri Nenonen, Jani Volanen en Jukka-Pekka Palo.

Kiia (Nenonen) is een jonge, opkomende beeldhouwster. Op een dag ontvangt ze een opdracht van Salo, de jonge priester van haar geboortedorp Duivels Einde, een kleine gemeenschap in het noorden van Finland, waaruit de inwoners reeds sinds jaren geleidelijk wegtrekken naar economisch belangrijkere steden. Salo vraagt haar twee beelden te maken voor de kerk: een engel en een duivel. Hij hoopt hiermee toeristen aan te trekken zodat het dorpje van de ondergang gered kan worden. Kiia installeert zich in een huis dat door de plaatselijke bevolking als bespookt beschouwd wordt. De duistere schaduw van Kiia's vader hangt nog steeds over het dorp. Deze enggeestige en oerconservatieve priester dreef ooit een jong, devoot meisje tot zelfmoord. Als gevolg hiervan werd de man gelyncht. Terwijl haar creaties meer en meer vorm aannemen roept ze ongewild de geesten op van de doden. Een sombere religieus getinte griezelfilm geënt op een Finse legende. De film bezorgt je koude rillingen, maar weet de spanning gelijktijdig te relativeren met absurde zwarte humor. Een uniek staaltje van horror op z'n Fins, zij het dat de film niet helemaal geslaagd te noemen is. Lahtela schreef zelf het scenario. Mooie fotografie van Tahvo Hirvonen.

Maigret en Finlande

1996 | Misdaad, Thriller

Frankrijk/België/Zwitserland/Finland 1996. Misdaad van Pekka Parikka. Met o.a. Bruno Cremer, Timo Torikka, Robin Renucci, Sara Paavolainen en Jonna Järnefelt.

Maigret (Cremer) wordt naar Finland geroepen om aldaar zijn vriend-collega Ari (Torikka) die hem eerder hielp in een zaak, bij te staan. De bekende prof-criminoloog Jean Duclos (Renucci) werd er betrapt met een moordwapen in de hand door Elisa Porola (Paavolainen), luttele seconden na een fataal schot dat haar man Konrad (Palo) velde. Wat moet een eerbaar mens als Jean Duclos die het slachtoffer niet eens kende, tot die daad bewogen hebben? Kwam het misschien omdat Konrad een verhouding begonnen was met Leena Liikanen (Björnklund), een jonge vrouw die enkele jaren daarvoor bij Jean Duclos in Parijs in de leer gegaan was? Maigret en de Finse politieman beginnen aan het topje van de ijsberg, waaronder aardig wat bizarre intriges schuilgaan. Een ongewone Maigret-enquête met een scenario van Bernard Marie naar de roman van Georges Simenon die nu niet meteen tot zijn beste uit het oeuvre hoort. Geproduceerd door heel wat Europese omroepen.

Flucht in den Norden

1986 | Drama, Romantiek

Duitsland 1986. Drama van Ingemo Engström. Met o.a. Katharina Thalbach, Jukka-Pekka Palo, Lena Olin, Tom Pöysti en Britta Pohland.

Johanna, die uit nazi-Duitsland gevlucht is, ontmoet in Finland Ragnar, de broer van haar vriendin. De liefdesrelatie die tussen de twee ontstaat brengt Johanna's politieke verantwoordelijkheidsgevoel in conflict met haar wens naar persoonlijk geluk. Interessant thema naar een roman van Klaus Mann - helaas blijft de filmische realisatie oppervlakkig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jukka-Pekka Palo op televisie komt.

Reageer