Teresa Franchini

Acteur

Teresa Franchini is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Catene

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Yvonne Sanson, Aldo Nicodermi, Teresa Franchini en Roberto Murolo.

Echtgenote en moeder heeft relatie met andere man vóór haar huwelijk verzwegen, die haar daarmee wil chanteren. Echtgenoot komt achter afspraak en vermoordt veronderstelde rivaal. Tijdens proces liegt vrouw overspel om vrijspraak voor man te krijgen. Hoogst sentimenteel melodrama had zoveel succes dat nog hele reeks verwante films van regisseur met zelfde ster-duo zouden volgen. Smartlap werkt nu meer op lachspieren dan traanklieren.

La bella addormentata

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Luigi Chiarini. Met o.a. Amadeo Nazzari, Luisa Ferida, Osvaldo Valenti en Teresa Franchini.

Het tragische lot van een meisje dat wordt verleid en daarna in de steek gelaten door een jonge mijnwerker. Het tempo van deze liefdesgeschiedenis, met goede acteurs, ligt te laag. Het script werd geschreven door drie leden van de literaire intelligentsia en dat is te merken aan de beslist aanwezige diepzinnigheid, die echter te zwaar is voor film.

Anime in Tumulto

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Giulio Del Torre. Met o.a. Gina Falckenberg, Carlo Tamberlani, Leda Gloria, Teresa Franchini en Sergio Tofano.

Een bekend chirurg voert bij een rijke vrouw een spoedoperatie uit. Later worden arts en patiënt verliefd op elkaar en ze trouwen. De chirurg verzwijgt voor zijn vrouw dat ze na de operatie geen kinderen meer kan krijgen. Hij weet niet dat een verpleegster zwanger van hem is. Als hij later het kindje moet opereren beseft hij dat hij de vader is. Zijn vrouw, die inmiddels weet dat ze onvruchtbaar is, kiest voor de dood om het kind in ieder geval een echte vader te geven. Van dik hout zaagt men planken - een tranentrekker van de eerste orde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teresa Franchini op televisie komt.

Reageer