Boleslav Barlog

Regisseur

Boleslav Barlog is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tierarzt Dr. Vlimmen

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Boleslav Barlog. Met o.a. Hans Söhnker, Paul Wegener en Adelheid Seeck.

Eerste verfilming van Roothaerts succesroman Doctor Vlimmen over een jonge veearts diedoor zijn vrouw in de steek is gelaten. Hij moet hoofdzakelijk opboksen tegen de domheid en de achterdocht van de boeren. Een wat curieuze nazi- versie met de massieve teutonische nazi-dramareus Wegener als Van der Kalk; lang niet zo sterk als de Nederlands-Belgische versie uit 1978 van Guido Pieters.

Junge Herzen

1944 | Romantiek

Duitsland 1944. Romantiek van Boleslav Barlog. Met o.a. Harald Holberg, Lisca Malbran, Ingrid Lutz, Max Gülstorff en Erika von Thellmann.

Een conservatoriumleerling verwaarloost zijn studie door zijn eerste grote liefde. Een bitterzoete liefdesgeschiedenis; een van de weinige films uit de nazi-tijd die enige relatie had met het alledaagse leven van gewone mensen.

Wenn die Sonne wieder scheint

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Boleslav Barlog. Met o.a. Paul Wegener, Maria Koppenhöfer, Paul Klinger, Bruni Löbel en Max Gülstorff.

De conflicten tussen vader en zoon over het zaaien van vlas en over de keuze van een levensgezellin, zijn het onderwerp van deze oppervlakkige verfilming van Streuvels' roman De Vlaschaard. In afwijking van het boek heeft de film een 'happy ending'. De opnamen zijn in 1942 gedeeltelijk in en om Streuvels' woonplaats Ingooigem gemaakt met medewerking van de auteur. Na de oorlog is hem dat kwalijk genomen.

Unser kleiner Junge

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Boleslav Barlog. Met o.a. Hermann Speelmans, Hilde Jansen, Ernst von Klipstein, Lotte Koch en Ernst Waldau.

Lena verwacht een kind maar Ole, de vermoedelijke vader, laat haar in de steek en gaat naar zee. De film naar het volksstuk Kind auf Aktien van Erich Paetzmann, wil maar geen film worden. Noch het gegeven, noch het spel weet te boeien.

Kleine Mädchen, grosse Sorgen

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Boleslav Barlog. Met o.a. Hannelore Schroth, Geraldine Katt, Hermann Braun en Carsta Löck.

Ursula ziet het huwelijk van haar ouders door haar beste vriendin in gevaar gebracht. Een geslaagde komedie met ernstige ondertonen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boleslav Barlog op televisie komt.

Reageer