Guillermina Téllez Girón

Acteur

Guillermina Téllez Girón is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

El extra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Delia Fuentes, Carmen Molina en Guillermina Téllez Girón.

Deze film toont het verval van de komiek 'Cantinflas', die de grappen en hulpstukken uit zijn glorietijd weer tevoorschijn haalt. Hij speelt een filmster in deze bedroevende komedie.

Viva la parranda

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lucho Gatica, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Guillermina Téllez Girón.

Een vrouw laat haar geliefde zonder een cent achter, omdat hij zijn huwelijksbelofte niet is nagekomen. Bij alle spel en muziek bleef er nauwelijks nog tijd over voor het verhaal in deze komedie. Nietszeggend.

Pancho López

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Manuel Palacios 'Manolìn', Guillermina Téllez Girón en Carolina Barret.

Een jongeman heeft het met de verkoop van zijn ooms koeien verdiende geld uitgegeven aan vrouwen. Tegenover zijn oom doet hij het voorkomen alsof hij overvallen is. Jammer dat de hoofdrolspeelsters op het tweede plan geraken door het gelijknamige populaire liedje uit die tijd.

Ay, chaparros, cómo abundan!

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Alfonso 'Pompin' Iglesias, Joaquín García Vargas 'Borolas', El chicote en Guillermina Téllez Girón.

Om een erfenis te krijgen, moeten drie vrienden de schurken uit het dorp ontmaskeren, zo staat het in het testament. Mislukte komedie, ondanks de medewerking van een hele reeks komieken, onder een waardeloze regie.

Vaya tipos

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Twee zoons willen het met alle geweld voor elkaar krijgen dat hun vader trouwt, omdat hij hen alleen maar in de problemen brengt. Een aanstekelijke avonturenkomedie, vol aktie. Het tweede deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en TRES TRIBINES.

Tres bribines

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Na veel omzwervingen en verwikkelingen krijgen twee zoons hun vader eindelijk zo ver dat hij gaat trouwen, zodat ook voor hen de weg naar het altaar eindelijk geëffend is. Uitnemende rollen onder een uitstekende regie. Het laatste deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en VAYA TIPOS.

Los Aventureros

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Een vader en twee zoons smeden een plan om de moordenaars van een vriend te ontmaskeren. Eerste film uit een trilogie die gecompleteerd zou worden door VAYA TIPOS en TRES TRIBINES. Zeer verzorgde film.

La Venganza del Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Guillermina Téllez Girón, Víctor Alcocer en Jaime Fernández.

Een vervolg op EL DIABLO A CABALLO. Van gelijk niveau: beroerd.

La Barranca de la Muerte

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Agustín Isunza en Guillermina Téllez Girón.

Een agent van de federale politie neemt de taak op zich om een lading door de 'Dodenvallei' te vervoeren. Nog nimmer is iemand levend uit de vallei gekomen door de overvallen van een gevreesd bandiet. Goede rol van Antonio Aguilar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guillermina Téllez Girón op televisie komt.

Reageer