George W. George is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

My Dinner with Andre

1981 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1981. Komedie van Louis Malle. Met o.a. Andre Gregory en Wallace Shawn.

Schrijver/acteur Shawn dineert met zijn oude vriend, theaterregisseur Gregory, die juist een aantal vreemde levenservaringen heeft opgedaan; daar praten ze over, en over hun persoonlijke filosofie├źn, bijna twee uur lang. Een gewaagde, unieke film, geschreven door de beide hoofdrolspelers, met momenten van psychologisch inzicht, van drama en van hilariteit, maar uiteindelijk is het thema toch te mager om een hele film te dragen. Het bijzondere is dat de film geen flashbacks bevat: we zien alleen maar de twee acteurs aan tafels.

Rich Kids

1979 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1979. Drama van Robert M. Young. Met o.a. Trini Alvarado, Jeremy Levy, John Lithgow, Kathryn Walker en Terry Kiser.

Franny (Alvarado) en Jamie (Levy) zijn kinderen uit de betere kringen in New York die met elkaar bevriend raken wanneer haar ouders gaan scheiden. De uitwerking van het gebroken huwelijk is het centrale gegeven in dit schoolvoorbeeld van goed acteerspel, terwijl er tevens goed gebruik wordt gemaakt van New Yorkse locaties. Geproduceerd door Robert Altman. Scenario van Judith Ross. Het camerawerk is van Ralf D. Bode.

The James Dean Story

1957 | Documentaire, Biografie, Experimenteel

Verenigde Staten 1957. Documentaire van George W. George en Robert Altman. Met o.a. James Dean, Martin Gabel (stem) en Martin Gabel.

Het ongeïnspireerd gebruik van beschikbaar materiaal zorgt voor een voortkabbelende documentaire over het leven van de ster van de jaren vijftig.