David Niven jr

Producer

David Niven jr is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

That's Dancing!

1985 | Musical, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1985. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Gene Kelly, Sammy Davis jr, Mikhail Baryshnikov, Liza Minnelli en Ray Bolger.

Ondanks het teveel aan ondermaatse selecties, op onbenullige wijze geïntroduceerd door vijf gastheren, is er toch veel te genieten in deze danscompilatie, van Astaire en Rogers' Pick Yourself Up tot WEST SIDE STORY. Extra attractie uit het rariteitenkabinet: een 'Bolger'-nummer uit THE WIZARD FROM OZ. De selecties uit de jaren 1980-90 waarmee de film eindigt, lijken houterig en belachelijk in vergelijking tot de wonderen der beweging die eraan voorafgaan. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Andrew Laszlo en Paul Lohman. Gefilmd in Part Widescreen.

Escape to Athena

1979 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1979. Oorlogsfilm van George P. Cosmatos. Met o.a. Roger Moore, Telly Savalas, David Niven, Claudia Cardinale en Richard Roundtree.

De majoor van een Duits krijgsgevangenenkamp (Moore) op een Grieks eiland houdt zich tijdens WO II (1940-45) voornamelijk bezig met het opsporen van oude archeologische schatten. Hij wordt geholpen door een Britse professor (Niven). Het verzet wordt geleid door een Griek (Savalas), bijgestaan door een bordeelhoudster (Cardinale). Zij helpen de gevangenen om de de Duitse bezetter te elimineren en met de kunstschatten te ontsnappen. Pretentieloze oorlogsfilm met de juiste doses actie, spanning en humor, vertolkt door een all-star cast, die meteen ook de zwakheid van de film bepaalt. Iedereen mag zijn nummertje opvoeren en dat komt de samenhang van het geheel niet ten goede. Geschreven door Richard S. Lochte, Edward Anhalt en Cosmatos. Mooie beelden van Gil Taylor. Gefilmd in Panavision.

The Eagle Has Landed

1976 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1976. Oorlogsfilm van John Sturges. Met o.a. Michael Caine, Donald Sutherland, Robert Duvall, Jenny Agutter en Donald Pleasence.

November 1943: Winston Churchill is op vakantie in zijn buitenverblijf in Norfolk. Volgens SS-baas Himmler een ideale gelegenheid om een kidnapping uit te voeren. Regisseur Sturges (The Magnificent Seven) maakte een vakkundige standaardverfilming van de succesvolle roman van Jack Higgins, waarbij hij wordt geholpen door uitstekende acteurs: Caine is de Duitse leider van het groepje commando's dat Churchill moet ontvoeren, Duvall een Duitse kolonel, Sutherland een Ierse Engeland-hater in dienst van de nazi's en Pleasence is onvergetelijk als Himmler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Niven jr op televisie komt.

Reageer