Mischa Auer: cast.
Er zijn 73 films gevonden.

The Christmas That Almost Wasn't

1966 | Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Italië​/​​Canada 1966. Familiefilm van Rossano Brazzi. Met o.a. Rossano Brazzi, Paul Tripp, Lidia Brazzi, Sonny Fox en Mischa Auer.

Zwak kinderverhaaltje over de ontvoering van de kerstman; ook voor volwassenen niet te spannend.

Drop Dead Darling

1966 | Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Ken Hughes. Met o.a. Tony Curtis, Rosanna Schiaffino, Lionel Jeffries, Zsa Zsa Gabor en Nancy Kwan.

Een onleuke komedie over een Blauwbaard die zijn vrouwen vermoordt om hun geld. Als hij zijn grootste slag wil slaan met een aantrekkelijke, rijke en vleselijke jonge weduwe van een bejaarde Italiaanse graaf, ontmoet hij zijn gelijke. Al eerder en beter gedaan. Ook bekend als ARRIVEDERCI, BABY.

Totò baby

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Ottavio Alessi. Met o.a. Totò, Pietro de Vico, Ivy Holzer, Mischa Auer en Edy Biagiotti.

In deze parodie op Robert Aldrich's film WHAT HAPPENED TO BABY JANE? speelt Totò een dief uit noodzaak. Hij gapt op het station een koffer met compromitterende inhoud, en beseft niet in wat voor gevaar hij zichzelf stort. Gevolg is een reeks misverstanden en ongelukken die grenzen aan het krankzinnige. Iets in die koffer moet de oorzaak zijn van zijn moeilijkheden. Dolle pret.

Che fine ha fatto Totò baby?

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Ottavio Alessi. Met o.a. Totò, Pietro De Vico, Mischa Auer en Ivy Holzer.

Parodie op WHATEVER HAPPENED TO BABY JANE? van Robert Aldrich uit 1962. Een van de laatste films van Totò. Hij en De Vico zijn twee broers, die met list en bedrog de eindjes aan elkaar weten te knopen. In gestolen bagage vinden ze een lijk, en ze besluiten het belastende pakket te dumpen op het platteland. Dit is zeker niet Totò's beste film. Hij lijkt wat vermoeid. Totò stierf in 1967, op 69-jarige leeftijd.

We Joined the Navy

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Wendy Toye. Met o.a. Kenneth More, Lloyd Nolan, Joan O'Brien en Mischa Auer.

Een oppervlakkige, zouteloze militaire-dienstklucht zonder een greintje slapstick om er nog iets draaglijks van te maken. Amerikaanse titel: WE ARE IN THE NAVY NOW.

Les femmes d'abord

1962 | Actiefilm, Komedie, Thriller

Frankrijk 1962. Actiefilm van Raoul André. Met o.a. Eddie Constantine, Christiane Minazolli, Bernadette Lafont, Darío Moreno en Mischa Auer.

Een FBI-agent krijgt opdracht om handel in verdovende middelen op te rollen. Het gebruikelijke Eddie-recept, maar met meer accent op de humor dan in zijn films uit de periode 1950-60. De grappen zijn helaas al te zeer opgelegd. Scenario van Michel Lebrun.

Tabarin

1958 | Musical

Italië​/​​Frankrijk 1958. Musical van Richard Pottier. Met o.a. Sonja Ziemann, Michel Piccoli, Sylvia Lopez, Annie Cordy en Jean-Pierre Kérien.

De directeur van een music-hall wil zijn ex-geliefde als ster-attractie engageren en brengt daarmee zijn huwelijksgeluk in gevaar. Een toegewijde secretaresse brengt orde op zaken en wordt ondertussen zelf ontdekt als zangeres. Deze poging tot een musical heeft een uitermate flauw verhaaltje, dat eveneens weinig opmerkelijke zang- en dans-nummers aan elkaar moet rijgen. Cordy zet haar overbekende typetje neer, de aanwezigheid van de andere acteurs in een dergelijke film wekt voornamelijk verbazing.

A pied, à cheval et en spoutnik

1958 | Komedie, Sciencefiction

Frankrijk 1958. Komedie van Jean Dréville en Jean Dreville. Met o.a. Noël-Noël, Denise Grey, Sophie Daumier, Gil Vidal en Darry Cowl.

De huisvader uit A PIED, A CHEVAL ET EN VOITURE kan nog steeds niet met auto's overweg en meent na een botsing in het verleden te leven. In de tuin van een buitenhuis waar hij moet herstellen maakt een Russische spoetnik een noodlanding en hij gelooft in een ruimtehond zijn overleden huisdier te herkennen. De weigering om het dier aan de Russen terug te geven leidt tot een politieke crisis. Deze redelijk vermakelijke vervolgfilm haakte in op de toenmalige actualiteit, maar die herkenningspunten werken nu niet meer, zodat de grappen vergezocht lijken.

The Monte Carlo Story

1957 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Italië 1957. Romantiek van Samuel A. Taylor. Met o.a. Marlene Dietrich, Vittorio De Sica, Arthur O'Connell, Natalie Trundy en Mischa Auer.

Aantrekkelijke sterren verlenen ondersteuning aan een mager verhaal over een bewogen romance tussen twee dwangmatige spelers; op locatie gefilmd. Scenario van regisseur Taylor.

Nathalie

1957 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1957. Misdaad van Christian-Jaque. Met o.a. Martine Carol, Philippe Clay, Michel Piccoli, Mischa Auer en Aimé Clariond.

Een naïef lijkende mannequin lost een juwelendiefstal in een modehuis op, maar de bestolene is inmiddels vermoord en gangsters kidnappen haar om de plaats van het slachtoffer in te nemen. Haar eigen vindingrijkheid en de interventie van een inmiddels op haar verliefd geraakte politieman redden haar uit de nesten. Deze ironische misdaadkomedie maakt goed gebruik van Carols domme-blondje-imago. Tussen de pittoreske bijrollen valt Piccoli op in een vroege hoofdrol als charmante held.

Mannequins de Paris

1956 | Komedie, Drama

Frankrijk 1956. Komedie van André Hunebelle. Met o.a. Madeleine Robinson, Yvan Desny, Ghislaine Arsac, Max Revol en Jacqueline Pierreux.

Een met een couturier getrouwde directrice van een modehuis verwaarloost haar huwelijk voor het zaken doen. Dat resulteert in een slippertje tijdens een tournee met de collectie, maar mannequins spannen samen om de baas en bazin te herenigen. Het simpele verhaaltje mist de beoogde humor en in plaats van een mogelijk interessant kijkje in de couturekeuken blijft het bij een (tamelijk voorzichtig) gluren in de kleedkamers. Als mannequins een reeks actrices die later bekender zouden worden.

En effeuillant la marguérite

1956 | Komedie

Frankrijk 1956. Komedie van Marc Allégret. Met o.a. Brigitte Bardot, Daniel Gélin, Robert Hirsch, Darry Cowl en Luciana Paluzzi.

Degelijke generaalsdochter heeft een schandaalroman geschreven en vlucht voor de gevolgen naar Parijs, waar twee journalisten haar onder hun hoede nemen. Niettemin raakt ze onwetend in allerlei problemen en doet mee aan een strip-tease concours uit financiële nood. Door Vadim geschreven scenario doet pikante naïviteit van Bardot alle recht, terwijl haar tegenspelers de grappen moeten dragen.

Cette sacrée gamine

1956 | Komedie, Musical, Romantiek

Frankrijk 1956. Komedie van Michel Boisrond. Met o.a. Brigitte Bardot, Jean Bretonnière, Raymond Bussières, Françoise Fabian en Mischa Auer.

Goedhumeurfilmer Boisrond (1921-2002) was de man voor het lichtverteerbare mopje buurtbioscoopverstrooiing, waarvan akte in zijn met Roger Vadim geschreven regiedebuut. Toenmalige brunette Bardot speelt een kruidje-roer-me-niet dat door haar vader tijdelijk bij de zanger van zijn nachtclub in bewaring wordt gegeven. Vermakelijke cinenostalgie, dit in Eastmancolor en 'Scope gedraaide niemendalletje, met BB speels dansend door droomvignetten in variétéstijl. Het tweetal Michel Serrault/Jean Poiret, indertijd vermaard als sketchduo in de Parijse cabarets, verschijnt als inspecteurs. Opkikkersoundtrack en Françoise Fabian-bijrol gratis meegeleverd.

Mr. Arkadin

1955 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1955. Thriller van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Paola Mori, Robert Arden, Michael Redgrave en Patricia Medina.

Melancholiek, behoorlijk onsamenhangend - dat zou door budgetbeknottingen gekomen zijn - drama over (wederom) een machtige, excentrieke financier die zich niets weet te herinneren van de periode vóór 1927. Hij geeft een jonge Amerikaanse verslaggever de opdracht een vertrouwelijk rapport samen te stellen uit getuigenissen van vriend en vijand zodat zijn verleden gestalte krijgt. De ondervraagden worden echter naderhand dood aangetroffen. Scenario van Welles. De fotografie is van Paul Bourgoin. Hertiteld: CONFIDENTIAL REPORT.

La picar molinera

1955 |

Spanje 1955. Leon Klimovsky. Met o.a. Mischa Auer, Francisco Rabal en Carmen Sevilla.

Melancholiek, behoorlijk onsamenhangend - dat zou door budgetbeknottingen gekomen zijn - drama over (wederom) een machtige, excentrieke financier die zich niets weet te herinneren van de periode vóór 1927. Hij geeft een jonge Amerikaanse verslaggever de opdracht een vertrouwelijk rapport samen te stellen uit getuigenissen van vriend en vijand zodat zijn verleden gestalte krijgt. De ondervraagden worden echter naderhand dood aangetroffen. Scenario van Welles. De fotografie is van Paul Bourgoin. Hertiteld: CONFIDENTIAL REPORT.

Futures vedettes

1955 | Romantisch drama

Frankrijk 1955. Romantisch drama van Marc Allégret. Met o.a. Jean Marais, Brigitte Bardot, Isabelle Pia, Mischa Auer en Denise Noël.

Door ambachtsman Allégret (1900-1973) met veel attentie voor acteursregie en milieuschildering gedraaid romantisch drama van aangenaam ouderwetse snit. We volgen de amoureuze escapades van tenor Éric Walter (Marais), zangpedagoog aan het Weense conservatorium. Terwijl zijn wederhelft op wereldtournee is, troost hij zich met studentes Sophie (Bardot) en Élisa (Pia). Opmerkelijk bijrollen-defilé: Jean Wiener, Lila Kedrova, Daniel Emilfork, Roger Vadim, Mylène Demongeot, Yves Robert. Naar Der Eingang zur Bühne (1920) van Vicki Baum, de Oostenrijkse harpiste en romancière die eveneens het meerdere keren verfilmde Menschen im Hotel schreef.

La Pícara molinera

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Carmen Sevilla, Francisco Rabal, Mischa Auer en Madeleine Lebeau.

In Arcos de la Frontera zijn twee echtparen uit verschillende sociale milieus op partnerruil uit. Een film zonder kwaliteiten, met uitzondering van de rol van de geniale Mischa Auer. Deze speelde, tevens in Spanje in hetzelfde jaar, in MISTER ARAKADIN van Welles.

Escalier de service

1954 | Komedie

Frankrijk 1954. Komedie van Carlo Rim. Met o.a. Alfred Adam, Junie Astor, Mischa Auer, Estella Blain en Etchika Choureau.

Een dienstmeisje heeft een nieuwe betrekking in een gezin van bohémiens en vertelt haar rampzalige ervaringen in haar eerdere dienstverbanden. Ze werkte bij een overspannen advocaat, bij de beul, bij een amoureuze vader en zoon en bij een stel toneelspelers. Een topbezetting in deze episodische komedie die in de beste momenten een absurdistische parodie wordt, maar soms ook al te voorspelbare boulevardkluchtigheden vertoont.

Sofia

1948 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van John Reinhardt. Met o.a. Gene Raymond, Sigrid Gurie, Patricia Morison en Mischa Auer.

Een acceptabel maakwerkje waarin Raymond kerngeleerden in Turkije uit de greep van Russen helpt te ontsnappen.

She Wrote the Book

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Joan Davis, Jack Oakie, Mischa Auer, Kirby Grant en John Litel.

Een goede klucht over de stijve professor Davis die zich voordoet als schrijfster van een zinderende best-seller. Amusement voor fans van Davis, maar niet één van haar beste produkties.

Sentimental Journey

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Walter Lang. Met o.a. John Payne, Maureen O'Hara, William Bendix, Glenn Langan en Mischa Auer.

Sentimentele vertelling over de stervende actrice O'Hara die een klein meisje adopteert teneinde haar man Payne een levensgezellin te bezorgen voor als zij er niet meer zal zijn. Alle remmen werden losgelaten. Opnieuw gefilmd als BAREFOOT SAVAGE.

Brewster's Millions

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Allan Dwan. Met o.a. Dennis O'Keefe, Helen Walker, Eddie 'Rochester' Anderson, June Havoc en Gail Patrick.

Een Amerikaanse soldaat (O'Keefe) keert terug van WO II en krijgt te horen dat hij vijf miljoen dollar heeft geërfd op voorwaarde dat hij in twee maanden tijd één miljoen uitgeeft. De leukste versie met goede rollen. In 1985 opnieuw verfilmd met de bedragen aangepast aan de inflatie.

And Then There Were None

1945 | Mysterie, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1945. Mysterie van René Clair. Met o.a. Barry Fitzgerald, Walter Huston, Louis Hayward, Roland Young en June Duprez.

Agatha Christie's verhaal 'And Then There Were None' is de basis van talloze thrillers, horrorfilms en komedies. Deze klassieke whodunit van René Clair gaf daarvoor het cinematografische startschot. In zijn chique, giftige vertelling over tien kleurrijke types die door een onbekende worden uitgenodigd in een landhuis en een voor een het loodje leggen, bewaart Clair ook wat ruimte voor ouderwetse Britse humor, met teksten als: 'Erg dom om de enige butler te vermoorden; nu weten we niet eens de marmelade te vinden.'

A Royal Scandal

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Ernst Lubitsch en Otto Preminger. Met o.a. Tallulah Bankhead, Charles Coburn, Anne Baxter, William Eythe en Vincent Price.

Zedenkomedie over Catharina de Grote van Rusland die gunsteling soldaat Eythe bevordert tot hoge officier; begonnen door Lubitsch, voltooid door Preminger.

Up in Mabel's Room

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Marjorie Reynolds, Dennis O'Keefe, Gail Patrick, Mischa Auer en Charlotte Greenwood.

De pasgetrouwde O'Keefe ontmoet zijn vlam van weleer Patrick en dat wordt onmiddellijk verkeerd uitgelegd door zijn vrouwtje Reynolds en zijn compagnon, die met Patrick verloofd is. Een aardige komedie der misverstanden, die het nog altijd doet.

Around The World

1943 |

1943. Allen Dwan. Met o.a. Ish Kabibble, Alan Carney, Georgia Carroll, Wally Brown en Marcy McGuire.

De pasgetrouwde O'Keefe ontmoet zijn vlam van weleer Patrick en dat wordt onmiddellijk verkeerd uitgelegd door zijn vrouwtje Reynolds en zijn compagnon, die met Patrick verloofd is. Een aardige komedie der misverstanden, die het nog altijd doet.

You're Telling Me

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Hugh Herbert, Jane Frazee, Robert Paige, Richard Davies en Anne Gwynne.

Een moeizame klucht waarin blunderende Hugh een baan krijgt als advertentieacquisiteur bij een radiostation en daarbij ook optreedt als huwelijksmakelaar.

Twin Beds

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Tim Whelan. Met o.a. Joan Bennett, George Brent, Mischa Auer, Una Merkel en Glenda Farrell.

Het leven van echtpaar Brent en Bennett wordt voortdurend gestoord door dolle buurman Auer. Maar ja, hij heeft nu eenmaal óók een hoofdrol.

Don't Get Personal

1942 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1942. Muziek van Charles Lamont. Met o.a. Robert Paige, Jane Frazee, Hugh Herbert, Mischa Auer en Ernest Truex.

Sympathieke, zij het alledaagse, komedie met zang, uitgebracht door Universal; een fabrikant in augurken verkeert met radio-sterren. De liedjes zijn voor de film geschreven door Jack Brooks en Norman Berens.

The Flame of New Orleans

1941 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1941. Romantiek van René Clair. Met o.a. Marlene Dietrich, Bruce Cabot, Roland Young, Laura Hope Crews en Mischa Auer.

Europese schoonheid Dietrich duikt op in New Orleans, waar ze elke man kan krijgen die ze wil. Ze niet kan kiezen tussen de rijkste vrijgezel van de stad, Young en hardwerkende Mississippi- schipper zonder geld Cabot. Als haar verstand het ja-woord belooft aan Young, begint haar hart te knagen als de huwelijksdatum nadert. Sfeervol, onderhoudend. Gesitueerd in 1841. Scenario van Norman Krasna. De eerste Amerikaanse film van Clair.

Moonlight in Hawaii

1941 | Komedie, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Jane Frazee, The Merry Macs, Leon Errol, Mischa Auer en Johnny Downs.

Zeer goed in zijn soort, dit goedkope produkt uit het musicalrepertoire van Universal; romantiek met komische noten. De vele sterren uit die tijd geven de film voor ons een nostalgisch tintje.

Hold That Ghost

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Richard Carlson, Joan Davis en Mischa Auer.

Pompbediendes A & C erven een oud huis, waar het spookt. Kort tevoren was er een gangster gedood en slechts een van hen kan de vreemde verschijnselen waarnemen. Eerste klas vehikel van het komische duo met veel slapstick. Davis is een radio-omroepster.

Hellzapoppin'

1941 | Komedie

1941. Komedie van H.C. Potter. Met o.a. Jane Frazee, Shemp Howard, Hugh Herbert, Martha Raye en Mischa Auer.

Pompbediendes A & C erven een oud huis, waar het spookt. Kort tevoren was er een gangster gedood en slechts een van hen kan de vreemde verschijnselen waarnemen. Eerste klas vehikel van het komische duo met veel slapstick. Davis is een radio-omroepster.

Hellzapoppin

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van H.C. Potter. Met o.a. Ole Olsen, Chic Johnson, Martha Raye, Mischa Auer en Jane Frazee.

Cook Jr. legt het ontwerp van een nieuw scenario voor aan twee producenten. Het is het verhaal van een jonge schrijver die een show wil ensceneren. Eén van de meest krankzinnige, films ooit verwezenlijkt. Niets is onmogelijk, de ene gag volgt bliksemsnel op de andere. De hele showgeschiedenis gaat door de tredmolen en wat eruit komt, tart alle logica, maar bezit zeer veel entertainmentswaarde. Olsen en Johnson, afkomstig uit de veaudeville, leiden de dans, maar alle personages, van Auer en Raye tot Herbert en Cook Jr. laten hun kunsten zien. De film komt nog steeds niet verouderd over en doorstaat probleemloos diverse visies. Dikwijls geïmiteerd, nooit geëvenaard. Het scenario van Nat Perrin is gebaseerd op de Broadway-show van Olsen en Johnson. Elwood Bredell hanteerde de camera.

Trail of the Vigilantes

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Franchot Tone, Broderick Crawford, Peggy Moran, Andy Devine en Warren William.

Deze amusante western werd door Harold Shumate geschreven. Tone is een geheim-agent die uit het oosten komt om veedief William te pakken te nemen. In plaats daarvan wordt hij al spoedig zelf aan zijn enkels opgehangen. Hij ontsnapt en gaat nog een paar dolle avonturen tegemoet, voordat hij William inderdaad pakt. Joseph Valentine en Milton Krasner deden het camerawerk.

Spring Parade

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Henry Koster. Met o.a. Deanna Durbin, Robert Cummings, Mischa Auer, Henry Stephenson en Butch and Buddy.

Een verrukkelijk niemendalletje, spelend in Oostenrijk, waar Durbin een romance heeft met Cummings die voor bakker Sakall werkt. Er wordt gedanst met de excentrieke Auer en natuurlijk gezongen. Voor deze nieuwe versie van FRŸJAHRSPARADE werden melodieën uit de oorspronkelijke versie gebruikt.

Seven Sinners

1940 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Tay Garnett. Met o.a. Marlene Dietrich, John Wayne, Albert Dekker, Broderick Crawford en Anna Lee.

Verleidelijke Dietrich doet marine-officier Wayne diens plicht vergeten in dit onderhoudende liefdesverhaal met een schitterende bezetting. Scenario van John Meehan en Harry Tugend naar een verhaal van Ladislas Fodor. Camerawerk van Rudolph Maté. Opnieuw gefilmd als SOUTH SEA SINNER.

Sandy Is a Lady

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Nan Grey, Baby Sandy, Eugene Pallette, Tom Brown en Mischa Auer.

Een komedie waar de simpelheid vanaf straalt, over een vroegrijp kind dat haar familie vooruit helpt.

East Side of Heaven

1939 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1939. Komedie van David Butler. Met o.a. Bing Crosby, Joan Blondell, Mischa Auer, Irene Hervey en C. Aubrey Smith.

Vlekkeloze Crosby-komedie met liedjes. Bing neemt een te vondeling gelegde baby onder zijn hoede en neuriet de titelsong: 'Sing A Song Of Sunbeams'

Destry Rides Again

1939 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1939. Western van George Marshall. Met o.a. James Stewart, Charles Winninger, Brian Donlevy, Una Merkel en Irene Hervey.

Donlevy is eigenaar van de saloon in het stadje Bottle Necks. Wanneer hij dreigt te worden gearresteerd wegens corruptie, laat hij de sheriff uit de weg ruimen en stelt aartsdronkaard Winninger aan als nieuwe wetsdienaar. Een misrekening, want de man zet zich ervoor in en laat zelfs de zoon van een oude vriend (Stewart) overkomen als deputy. Alhoewel hij niet in geweld gelooft, is deze laatste vastbesloten de moordenaar te vinden van de vroegere sheriff. Nog steeds genietbare westernsatire met een schitterende Stewart en een betoverende Dietrich als saloonzangeres en liefje van de 'bad guy'. Het razendsnelle scenario van Felix Jackson, Gertrude Purcell en Henry Meyers is gebaseerd op een roman van Max Brand, eerder verfilmd in 1932 met Tom Mix. Andere versies verschenen in 1950 als FRENCHIE en in 1954 als DESTRY, maar geen enkele ervan kan tippen aan deze uit 1939. Knappe fotografie van Hal Mohr.

You Can't Take It With You

1938 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Frank Capra. Met o.a. James Stewart, Jean Arthur, Lionel Barrymore, Edward Arnold en Mischa Auer.

Oscar voor Beste Film, en een Oscar voor Beste Regisseur (Frank Capra). Dat was de verdiende oogst van deze Broadway-verfilming, met James Stewart in zijn doorbraakhoofdrol als de telg van een zakenfamilie. Jonge excentriekeling in de dop Alice (Jean Arthur) speelt zijn zoetelief, waarbij het vermaak ontspruit uit de botsing tussen de twee zeer van elkaar verschillende families. Ergo: de zakelijke en de creatieve kant van Amerika. Stewart is sprankelend, ogenschijnlijk onbewust van script, camera's en regie. Capra was bijzonder in z'n sas met Stewart, en huurde hem aansluitend in voor de kaskraker Mr. Smith Goes to Washington.

The Rage of Paris

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Danielle Darrieux, Mischa Auer, Louis Hayward, Helen Broderick en Harry Davenport.

Twee handige praters werken samen om de rijke echtgenoot van de charmante Darrieux (een jonge Française, die net in New York is komen wonen, dringend om werk verlegen zat - een baantje aangeboden kreeg als naaktmodel voor een kunstenaar, naar het verkeerde adres snelde en zich begon uit te kleden etc.) via haar in te pakken; een komedie vol vaart, die voortdurend veel pret biedt; Darrieux is verrukkelijk. Hetzelfde team bracht debutante Deanne Durbin naar Hollywood en zorgde ervoor dat het imago van de Franse actrice succes kreeg. Scenario van Bruce Manning en Felix Jackson.

Sweethearts

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Florence Rice en Ray Bolger.

Eddy en MacDonald zijn zes jaar getrouwd en voeren net zo lang dezelfde show op te Broadway. Ze willen eens iets anders en Hollywood lonkt. Uit angst hen te verliezen laat hun producer Morgan, geholpen door Auer, het gerucht circuleren dat zijn nieuwe show geïnspireerd is door de ontrouw van Eddy. Het komt tot een breuk tussen beiden. Kleurrijke en spectaculaire muzikale komedie naar de operette van Victor Herbert met beide acteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Er werden nog enkele bijkomende songs geschreven door Bob Wright en Chet Forrest. Muzikale leiding had Herbert Stothard. Het scenario van Dorothy Parker en Alan Campbell is gebaseerd op het libretto van Fred de Gresac, Harry B. en Robert B. Smith en werd veel te lang uitgesponnen. Cameraman Oliver T. Marsh sleepte een Oscar in de wacht voor zijn kleurenfotografie.

Service De Luxe

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Rowland V. Lee en Rowland Lee. Met o.a. Constance Bennett, Vincent Price, Charles Ruggles, Misha Auer en Joy Hodges.

Een makkelijk te verteren maar leeghoofdig niemendalletje over een vrouw die een dienstenbedrijf leidt dat zo'n beetje alle wensen van de clientèle in vervulling doet gaan. Price maakt zijn filmdebuut als een man die er tenslotte in slaagt door Bennetts 'puur zakelijke' façade heen te breken.

Little Tough in Society

1938 | Actiefilm

Verenigde Staten 1938. Actiefilm van Erle Kenton. Met o.a. Mischa Auer, Mery Boland, Edward Everett Horton, Helen Parrish en Jackie Searl.

Een graatloos verhaal over jeugdige misdadigers, de 'Junior Dead End Kids', en hun streken. Auer, Boland en Horton kunnen de film niet redden.

Little Tough Guys In Society

1938 |

1938. Erle Kenton. Met o.a. David Oliver, Peggy Stewart, Jackie Searl, Helen Parrish en Harold Huber.

Een graatloos verhaal over jeugdige misdadigers, de 'Junior Dead End Kids', en hun streken. Auer, Boland en Horton kunnen de film niet redden.

Vogues

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Irving Cummings. Met o.a. Warner Baxter, Joan Bennett, Helen Vinson, Mischa Auer en Alan Mowbray.

Een kleine musical waarin de rijke Bennett besluit mannequin te worden tot verdriet van verloofde Baxter. Eén goed liedje: 'That Old Feeling'. Oorspronkelijke titel: VOGUES OF 1938.

Three Smart Girls

1937 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1937. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Deanna Durbin, Binnie Barnes, Alice Brady, Ray Milland en Barbara Read.

Een verrukkelijk muzikale komedie met Durbins debuut als het koppelende meisje dat haar ouders weer bij elkaar brengt. Liedjes: 'Someone to Care for Me' en 'My Heart is Singing'

Pick a Star

1937 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1937. Komedie van Edward Sedgwick. Met o.a. Jack Haley, Rosina Lawrence, Patsy Kelly, Mischa Auer en Tom Dugan.

Dit werkje, abusievelijk voor een L&H-film gehouden, is in feite een Hal Roach-productie over een kleinsteeds meisje (Lawrence) dat hoopt op sterrenstatus in Hollywood. Sappig verhaaltje met bizarre muzikale nummers. Gaststerren L & H zijn te zien in twee erg leuke scènes. Het scenario is van Richard Flournoy, Arthur Vernon Jones en Thomas J. Dugan. Het camerawerk is van Norbert Brodine en Art Lloyd. Hertiteld: MOVIE STRUCK.

One Hundred Men and a Girl

1937 | Komedie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1937. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Deanna Durbin, Leopold Stokowski, Adolphe Menjou, Alice Brady en Eugene Pallette.

Een verukkelijke mengeling van muziek en komedie, waarin Deanna dirigent Stokowski lastig valt om haar werkeloze vader en diens muzikale vrienden aan een baantje te helpen. Boordevol charme en mooie muziek. Charles Previn kreeg een Oscar voor zijn muziek.

Merry Go Round of 1938

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Bert Lahr, Jimmy Savo, Billy House, Mischa Auer en Alice Brady.

Teleurstellend kleedkamerverhaal vol sentiment waarin een viertal komedianten een klein meisje adopteert. Goede solonummers en uitstekende acteurs maken lusteloos verhaal acceptabel.

Winterset

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Burgess Meredith, Margo, Eduardo Ciannelli, John Carradine en Edward Ellis.

In 1920 wordt Carradine geëxecuteerd voor een moord die hij niet pleegde. Zestien jaar later gaat zijn zoon Meredith op zoek naar de ware schuldige. Aan de havenkant ontmoet hij Margo die de zus blijkt te zijn van één van de helpers van de moordenaar. Zwaar op de hand liggend melodrama, dat nu verouderd is en zelfs lachwekkend overkomt. Het scenario van Anthony Veiller, gebaseerd op een toneelstuk van Maxwell Anderson, die zich op zijn beurt liet inspireren door de Sacco-Vanzettizaak. De film hangt aan elkaar van toevalligheden. Destijds door de pers bejubeld en beschouwd als een waardige opvolger van THE INFORMER van produktiemaatschappij RKO. De meeste acteurs creëerden zelf hun rol op Broadway. Indrukwekkende expressionistische decors, schitterend in beeld gebracht door Peverell Marley.

The Gay Desperado

1936 | Misdaad, Muziek

Verenigde Staten 1936. Misdaad van Rouben Mamoulian. Met o.a. Nino Martini, Ida Lupino, Leo Carrillo, Harold Huber en Mischa Auer.

Vermakelijk muzikaal prul, waarin moordenaars van Carillo de erfgename Lupino gevangenhouden. Song: 'The World Is Mine Tonight'.

That Girl from Paris

1936 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1936. Musical van Leigh Jason. Met o.a. Lily Pons, Jack Oakie, Gene Raymond, Herman Bing en Mischa Auer.

Een frisse Ponsproduktie, waarin zij een huwelijk in Europa ontvlucht en naar de VS gaat. Melodieuze liedjes en prima bijrollen. De film is een remake van STREET GIRL, en werd hierna nog weer opnieuw gemaakt als FOUR JACKS AND A JILL.

Sons O'Guns

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Met o.a. Joe E. Brown, Joan Blondell, Eric Blore, Winifred Shaw en Robert Barrat.

De sterren geven fleur aan deze vergezochte komedie, waarin Brown in dienst gaat, naar Frankrijk wordt gestuurd en Blondell hem daar als spion redt van het vuurpeloton. Scenario van Jerry Wald en Julius J. Epstein naar de gelijknamige Broadway-musical van Fred Thompson en Jack Donahue. Achter de camera stond Sol Polito.

One Rainy Afternoon

1936 | Romantiek

Verenigde Staten 1936. Romantiek van Rowland V. Lee en Rowland Lee. Met o.a. Francis Lederer, Ida Lupino, Roland Young, Hugh Herbert en Erik Rhodes.

Een grillig maar sympathiek stukje opgeklopte lucht over een charmante, onstuimige jongeman die grote opschudding verwekt door in een bioscoop een meisje te kussen.

My Man Godfrey

1936 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1936. Komedie van Gregory La Cava. Met o.a. William Powell, Carole Lombard, Gail Patrick, Alice Brady en Eugene Pallette.

Als de zusters Lombard en Patrick tijdens een uitstapje kennismaken met zwerver Powell, nemen ze hem mee naar huis om hun mamma Brady een loer te draaien door hem als butler aan te stellen. Brady is beschermvrouwe en geldschietster van de hongerende operaster Auer. Wat ze niet weten is dat Powell een welgestelde heer is uit Boston, die de parels van Patrick verschalkt, ze omzet in winstgevende aandelen en zo de familie van keggerige snobisten een lesje leert over de waarde van het geld. Grootse chaos in een idiote huishouding en veel lachnummers. Goede rollen en bijster bijtend dialoog van huishoudster Pallette. Naar het boek van Eric Hatch, die met Morrie Ryskind het scenario schreef. Jane Wyman is eventjes te zien. Dit zedenblijspel (dat zes Oscarnominaties verwierf) maakt een aanmerkelijk minder gedateerde indruk dan de opnieuw gefilmde versie van 1957.

The Crusades

1935 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Cecil B. DeMille en Cecil Demille. Met o.a. Loretta Young, Henry Wilcoxon, Ian Keith, Katherine DeMille en C. Aubrey Smith.

Liefde, acties en orgieën bij de vleet in dit typisch DeMille-spektakel over de middeleeuwen dat veel amusement oplevert met Young als de stralende heldin. Scenario van Harold Lamb, Waldemar Young en Dudley Nichols. Camerawerk van Victor Milner.

The Adventures of Rex and Rinty

1935 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Ford Beebe en B. Reeves Eason. Met o.a. Rex, King of the Wild Horses, Rin-Tin-Tin Jr., Kane Richmond, Norma Taylor en Mischa Auer.

Serial in twaalf hoofdstukken. Het paard Rex wordt door inboorlingen op het eiland Sujan aanbeden als een god. Een paar Amerikanen stelen het dier, maar het weet te ontsnappen. De hond Rinty voegt zich bij hem. Achtervolgd door Woods en de zijnen komen ze in contact met Richmond die Rex terugbrengt naar Sujan. Daar pogen Woods en handlangers de stam op te zetten tegen het paard. Maar juist als men het dier wil offeren grijpen Hogepriester Auer en Richmond en Rinty in. Voor deze Mascot-serial werd de montage gedaan door de latere regisseur Joseph H. Lewis. William Nobles was de enige cameraman, hetgeen bij een serial slechts sporadisch voorkwam.

Condemned to Live

1935 | Horror

Verenigde Staten 1935. Horror van Ralph Morgan. Met o.a. Mischa Auer en Maxine Doyle.

Goedkope maar interessante horrorfilm van Invincible Pictures, over een professor in een Europees dorpje die tijdens black-outs in een vampier verandert. Vooral leuk voor horror- gekken.

Stamboul Quest

1934 | Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1934. Romantiek van Sam Wood. Met o.a. Myrna Loy, George Brent, Lionel Atwill, C. Henry Gordon en Mischa Auer.

Een exotische combinatie van romantiek en intriges: Duitse spionne Loy wordt in Turkije gedurende WO I verliefd op de Amerikaanse student Brent.

Bulldog Drummond Strikes Back

1934 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1934. Mysterie van Roy Del Ruth. Met o.a. Ronald Colman, Loretta Young, C. Aubrey Smith, Charles Butterworth en Una Merkel.

Laatste film uit de reeks met Colman als Captain Hugh Drummond van de in 1929 gestarte serie. Als Drummond op het punt staat te trouwen, komt hij tijdens een (legendarische) Londonse fog terecht in een verlaten huis waar hij een lijk aantreft [KA1]en de gekidnapte Lola Field (Young). Drummond steekt zijn neus in de zaken van de weinig doelmatig werkende Scotland Yard, verstoort regelmatig het huwelijksfeest van zijn vriend Algy Longworth (Butterworth) om tenslotte een bont-smokkelaarsbende uit het Oosten op te rollen. Meer dan zestig jaar dacht men dat deze film verloren was gegaan. De BULLDOG DRUMMOND reeks die graag vergeleken mag worden met MIKE HAMMER of JAMES BOND mist toch wel d[KA1]at vrouwelijke schoon of die gadgets. Voor de trouwe aanhangers interessant. Het scenario is van Nunnally Johnson en Henry Lehrman die het baseerden op de personages uit de roman van H.C. (Sapper) McNeile. Achter de camera stond Peverell Marley.

Tarzan the Fearless

1933 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Robert F. Hill en Robert Hill. Met o.a. Buster Crabbe, Jacqueline Wells, E. Alyn Warren, Edward Woods en Philo McCullough.

Serial in twaalf hoofdstukken. Wells is in de jungle op zoek naar haar vader die in handen is gevallen van het volk van Zar. De medicijnman Auer is een bandiet, maar Tarzan laat een en ander niet op zijn beloop. Crabbe was een goede Tarzan. In 1932 was hij Olympisch kampioen geworden op de 400 meter vrije slag. Producent Sol Lesser huurde Crabbe van Paramount om hem deze Principal- serie te kunnen laten maken, de eerste van de twee serials die Principal heeft uitgebracht. Serial-veteranen Basil Dickey en George Plympton schreven het scenario. Dat zouden ze twintig jaar later nog steeds doen. Harry Neumann en Joe Bretherton deden het camerawerk. Julie Bishop staat op de credits vermeld onder het pseudoniem Jacqueline Wells.

Tarzan the Fearless

1933 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Robert Hill. Met o.a. Buster Crabbe, Jacqueline Wells, E. Alyn Warren, Edward Woods en Philo McCullough.

Uit de twaalf-delige serial van dezelfde titel werd rap een film voor de zaterdagmiddagmatinee gemonteerd: een wetenschappelijke expeditie gaat op zoek naar de verloren stad Zar. De Tarzan die door Crabbe is neergezet heeft een nog houterigere bek dan die van Weissmuller. Julie Bishop staat op de credits vermeld als Jacqueline Wells.

Sucker Money

1933 | Misdaad

Verenigde Staten 1933. Misdaad van Dorothy Raid, Dorothy Reid en Melville Shyer. Met o.a. Melville Shyer, Mischa Auer, Phyllis Barrington, Earl McCarty en Ralph Lewis.

De titel is het aardigste van deze vervelende crimi, waarin Auer een swami speelt die nietsvermoedende rijkaards van hun geld afhelpt.

The Western Code

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van John P. McCarthy. Met o.a. Tim McCoy, Nora Lane, Mischa Auer, Wheeler Oakman en Gordon DeMain.

Ranger McCoy in actie tegen het gespuis dat de prairie onveilig maakt. Het is allemaal bekend en soms is McCoy wat overdramatisch in zijn spel, maar McCarthy heeft van het verhaal van William Colt MacDonald (door Milton Krims bewerkt) toch een onderhoudende western weten te maken, met Benjamin Kline achter de camera.

The Monster Walks

1932 | Horror, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1932. Horror van Frank Strayer. Met o.a. Rex Lease, Vera Reynolds, Mischa Auer, Sheldon Lewis en Willie Best (Sleep'N'Eat).

Als Reynolds haar intrek heeft genomen op het landgoed dat zij van haar excentrieke vader heeft geërfd, probeert haar oom Lewis, die verlamd is, haar naar het leven te staan om de erfenis in de wacht te slepen voor zijn minderwaardige zoon Auer, die haar moet ombrengen. De schuld moet dan vallen op een aap, die voor wetenschappelijke experimenten in een kooi in de gewelven zit. Een bij tijd en wijle zeer idiote horrorfilm, die zich de status van klassieke monster-cultfilm verworven heeft.

The Last of the Mohicans

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van B. Reeves Eason en Ford Beebe. Met o.a. Harry Carey, Hobart Bosworth, Junior Coghlin, Edwina Booth en Lucille Browne.

Serial in twaalf hoofdstukken. Colbert Clark (die in 1945 de Durango Kid-serie met Charles Starrett zou produceren), John Francis Natteford, Ford Beebe (regisseur van vele westerns) en Wyndham Gittens bewerkten de roman van James Fenimore Cooper, maar weken nogal van het boek af. Carey is Hawkeye en speelt de rol zoals van hem verwacht mocht worden, Kortman is de Indianenschurk Magua, die hier veel meer alléén zijn schurkenstreken uithaalt dan in combinatie met zijn Huron-stam. Bosworth is Chingachgook maar wordt hier The Sagamore genoemd. Uncas tenslotte wordt gespeeld door de jonge Coghlin, die de naam Junior later zou vervangen door Frank. Nat Levine was de producent voor Mascot.

Yellow Ticket

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Raoul Walsh. Met o.a. Elissa Landi, Laurence Olivier, Lionel Barrymore, Walter Byron en Sarah Padden.

Een kleurig melodrama dat zich in tsaristisch Rusland afspeelt, waarin plattelandsmeisje Landi opgemerkt wordt door de wellustige Barrymore. Een sjieke produktie die goed past bij de zinnelijke regie. Karloff heeft een goede bijrol.

The Unholy Garden

1931 | Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Oorlogsfilm van George Fitzmaurice. Met o.a. Ronald Colman, Fay Wray, Estelle Taylor, Tully Marshall en Warren Hymer.

Een te verwaarlozen maar erg amusant niemendalletje met Colman als stelende avonturier in de woestijn. Moord, actie en romantiek worden perfect afgewisseld en gedragen door Colmans onweerstaanbare charme.

Mata Hari

1931 | Biografie, Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Biografie van George Fitzmaurice. Met o.a. Greta Garbo, Ramon Novarro, Lionel Barrymore, Lewis Stone en C. Henry Gordon.

Weinig spectaculaire biopic over de beruchte spionne (die in werkelijkheid eerder naïef dan gewiekst was zo bleek nadat de Britse geheime dienst haar Mata Hari-dossier had vrijgegeven). Tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt de van oorsprong Friese danseres al haar vrouwelijke charmes om voor de Duitsers geheimen te bemachtigen. Garbo geeft de vrouw overtuigend gestalte. Fans van de kerstklassieker It's a Wonderful Life zullen Barrymore (die hier een van Mata Hari's slachtoffers speelt) herkennen als de aartsslechterik Mr. Potter. De acteur is overigens ook de oudoom van actrice Drew Barrymore. Sylvia Kristel vertolkte Mata Hari in de gelijknamige - erotische - film uit 1985.

The Benson Murder Case

1930 | Mysterie

Verenigde Staten 1930. Mysterie van Frank Tuttle. Met o.a. William Powell, Natalie Moorhead, Eugene Pallette, Paul Lukas en William Boyd.

Een gewetenloze effectenmakelaar wordt vermoord aangetroffen op zijn landgoed, waarna Philo Vance (Powell) klaarstaat om de dader op te sporen. Een smaakvolle maar trage detectivefilm, die echter op geen enkele manier verband houdt met de oorspronkelijke roman van Van Dine. Zie ook: 'Philo Vance'-serie.

Marquis Preferred

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Frank Tuttle. Met o.a. Adolphe Menjou, Chester Conklin, Nora Lane, Mischa Auer en Jack Chefee.

Menjou speelt een grote verkwister die door zijn schuldeisers aan banden wordt gelegd en aan een rijke vrouw gekoppeld wordt. Een zwijgende film.