Miller

Scenarist

Miller is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

L'accompagnatrice

1992 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1992. Drama van Claude Miller. Met o.a. Romane Bohringer, Richard Bohringer, Elena Safonova, Claude Rich en Samuel Labarthe.

Miller heeft de gebeurtenissen in de roman van Nina Berberova verplaatst naar het bezette Parijs van 1942. Centraal staat de aantrekkingskracht die een mooie, jonge zangeres op een adolescente uit een bescheiden milieu uitoefent. Als talentvol pianiste wordt zij de begeleidster van eerstgenoemde. Hoewel Miller laat merken niet wezenlijk geraakt te zijn door het onderwerp, herkent de kijker zijn muziek en vakmanschap, als het gaat om het vastleggen van een blik, een traan of een gebaar, niet onder woorden te brengen gevoelens en de ingehouden confrontaties tussen de personages. De uitstekende acteursregie dwingt bewondering af. Een opmerkzame vertolking van Richard Bohringer en Safonova. Romane Bohringer is een ware ontdekking. Scenario van Miller en Luc Beraud. Camerawerk van Yves Angelo.

Visions

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Steven Miller. Met o.a. Joe Balogh, Alice Willarreal, Tom Taylor, A.R. Newman en J.R. Pella.

Een man is al zes keer geplaagd door een nachtmerrie waarin een moord werd gepleegd die naderhand ook werkelijk plaatsvond. Nu beweert hij te hebben gedroomd dat hijzelf het volgende slachtoffer zal zijn. Iedereen verklaart hem voor gek. Zwakke thriller over paranormale zaken, met een gegeven dat al vaak en ook vaak beter werd bewerkt. De acteurs zullen vermoedelijk nooit Oscar-kandidaten worden. Het is duidelijk dat er met een uiterst klein budget is gewerkt, en het scenario van Miller is niet meer dan een slecht gestructureerde opeenstapeling van onwaarschijnlijkheden. Een onbeduidend filmpje, fast-food voor de lagere regionen van de video-markt. Camerawerk van Marc Parry.

Death of a Salesman

1985 | Drama

Verenigde Staten/Duitsland 1985. Drama van Volker Schlöndorff. Met o.a. Dustin Hoffman, Kate Reid, John Malkovich, Stephen Lang en Charles Durning.

Een verbluffende, stijlvolle verfilming van Hoffmans Broadway- uitvoering van het klassieke stuk van Arthur Miller, waarin het grootste deel van de Broadway-bezetting gehandhaafd is. Een mijlpaal in het genre. Producenten waren Hoffman en Miller. Scenario van Miller. Camerawerk van Michael Ballhaus.

Dites-lui que je l'aime

1977 | Thriller, Romantiek

Frankrijk 1977. Thriller van Claude Miller. Met o.a. Gérard Depardieu, Miou-Miou, Jacques Denis, Dominique Laffin en Claude Piéplu.

Een eenzame fabrieksarbeider blijft geobsedeerd door zijn inmiddels getrouwde jeugdliefde en moeder van een kind. Hij schrijft haar en belt haar nog regelmatig. De jonge buurvrouw in zijn pension is in stilte verliefd op hem en wordt het slachtoffer van zijn opgekropte frustraties. De film offert thriller-elementen van Patricia Highsmith's Sweet Sickness aan romantische bezetenheid en maakt die treffend waar, tot aan het ontsporende einde. Opmerkelijke, tegendraadse rollen van Depardieu en Miou-Miou. Het scenario is van Miller en Luc Béraud. Het camerawerk is van Pierre Lhomme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miller op televisie komt.

Reageer