Aldo Berti

Acteur

Aldo Berti is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Ballad of Death Valley

1977 | Komedie, Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Komedie van James Harris. Met o.a. Aldo Berti en Wade Preston.

Onooglijke (komisch bedoelde?) western over de buiten de wet geplaatste Lee Calloway die de notoire Douglasbende uit de gevangenis haalt in ruil voor de helft van de geldbuit van de bandieten. De gebroeders Douglas keren zich echter tegen de outlaw en ze openen de jacht op hem. Bar slecht.

Taglia è tua e...l'uomo l'ammazzo io

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Robert Wood, Ashbron Hamilton Jr., Rosalba Neri, Aldo Berti en Gustavo Re.

Een spaghetti-western met de bekende ingrediënten: veel lijken, een bende en de held die zo zijn eigen methodes heeft. Hij schopt eerst veel herrie zodat er niemand meer over is.

Sartana nella valle degli avvoltoi

1970 | Western

Italië 1970. Western van Roberto Mauri. Met o.a. William Berger, Wayde Preston, Jolanda Modio, Aldo Berti en Luciano Pigozzi.

Sartana bevrijdt vier broers uit de gevangenis, in ruil voor 50% van een goudschat die zij gestolen hebben. Maar ze laten hem zonder wapens en eten in de woestijn achter. Hij wordt op de been geholpen door een Mexicaanse vrouw die echter de premie wil innen die op zijn hoofd staat. Hij weet te ontsnappen en [KA1]e[KA1]en van de broers te doden. Mauri schreef ook het scenario van deze doorsnee spaghetti-western. Preston is een Amerikaan die in Colorado werd geboren (in 1930) en die als westernster debuteerde in de hoofdrol in de TV-serie COLT .45 die van 1957 tot 1960 liep. Vervolgens werd hij een ster in Italië.

La Spada normanna

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje/Frankrijk/Italië 1970. Avonturenfilm van Roberto Mauri. Met o.a. Mark Damon, Krista Nell, Jolande Aveline, Luis Davila en Manuel Zarzo.

De Engelse koning Hendrik I heeft het symbool van zijn macht - een hanger met een Normandisch Zwaard - vóór zijn dood in zekerheid gebracht, zodat de hertog van Wilford het niet kan bemachtigen. Jaren later herkent Ivanhoe het aan de hals van een jonge vrouw in een gezelschap rondtrekkende artiesten. Dit nieuwe avontuur van de romanheld van Walter Scott bekommert zich weinig om de historie en lijkt het meest op een - zeer middelmatige - western in een ander kostuum.

El Desperado

1967 | Western

Italië 1967. Western van Franco Rossetti. Met o.a. Andrea Giordana, Rosemary Dexter, Franco Giornelli, Dana Ghia en Aldo Berti.

In deze spaghetti-western, die zich in de burgeroorlog afspeelt (een door de Italianen veel gebruikt tijdperk) draait alles om een goudschat. Hoewel er aan de lopende band mensen in elkaar worden geslagen en op sadistische wijze gefolterd boeit dit product niet. Het is zelfs knap langdradig - behalve als je het leuk vindt te zien hoe iemand in mootjes gehakt wordt.

Vaya con Dios Gringo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Glenn Saxson, Ignazio Spalia, Lucretia Love, Aldo Berti en Pasqual Simeoli.

Gringo (Saxon) komt in de gevangenis terecht door toedoen van de gebroeders Criss die zijn broer vermoorden en hem daarna de schuld van een moord geven. Met een vriend en vier bandieten weet hij uit te breken. De tocht is lang en gevaarlijk: er zijn achtervolgers en de vier bandieten gijzelen ook nog het meisje Love dat dan door Saxon zo goed mogelijk beschermd wordt. Uiteindelijk arriveert Saxon in Pueblo, zijn geboortestad, om wraak te nemen op de vier broers Criss. Een gebruikelijke wraak-western uit Italië.

Un Dollaro tra i Denti

1966 | Western

Italië/Verenigde Staten 1966. Western van Lewis Vance. Met o.a. Tony Anthony, Frank Wolff, Yolanda Modio, Gia Sandri en Raf Baldassare.

Een zwakke imitatie van Sergio Leones westerns, waarin Anthony van een moorddadige bandiet wint, waarbij uiteraard het nodige bloed vloeit. Scenario van Jone Mang en Warren Garfield. Vance Lewis staat voor Luigi Vanza. Kreeg een vervolg: THE STRANGER RETURNS.

Ramon il messicano

1966 | Western

Italië 1966. Western van Maurizio Pradeaux. Met o.a. Robert Hundar, Wilma Lindamar, Jean Louis, Jose Torres en Franco Gula.

De broer van Hundar wil Lindamar verkrachten, maar haar broers helpen haar. Eén van hen schiet de Mexicaan dood. Hundar wil diens dood wreken. Hij vermoordt de vader van de broers en dat is weer een reden voor hen om op wraakactie te gaan. Het houdt pas op als er nog maar één man overblijft. Dozijnen lijken zijn dan al gevallen; voor de liefhebber. Kijkers die óók nog enig verhaal willen, komen bedrogen uit. Pradeaux schreef zelf het verwarde scenario.

Terre de feu

1938 | Drama, Muziek

Frankrijk 1938. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Tito Schipa, Mireille Balin, Marie Glory, Louise Carletti en André Lefaur.

Een internationaal beroemde zanger is een voorbeeldig huisvader, maar door zijn talrijke buitenlandse tournees ontstaat er toch een verwijdering, waarbij hij tot een crime passionel wordt gedreven. Veroordeeld tot het bagno wordt hij wegens goed gedrag eerder in vrijheid gesteld, maar is dan een come-back mogelijk? Dit muzikaal melodrama in de vooroorlogse traditie was destijds een enorm succes maar is nu hooguit een curiositeit, die ironisch bekeken zal worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aldo Berti op televisie komt.

Reageer