Djelloul Beghoura

Acteur

Djelloul Beghoura is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le Vol du Sphinx

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Laurent Ferrier. Met o.a. Alain Souchon, Miou-Miou, Jean Benguigui, François Perrot en Robin Renucci.

Een doorzichtige en grotendeels mislukte poging om een Franse versie te maken van HIGH ROAD TO CHINA. Souchon is een ietwat verbitterd piloot die zich heeft teruggetrokken in een gat in de Marokkaanse woestijn. Hij wordt door een stel wapensmokkelaars, onder wie Miou-Miou, gehuurd om met zijn gammele vliegtuig een opdracht voor hen uit te voeren. Net als het vliegtuig komt de film slechts af en toe van de grond. Scenario van Alain Centonze.

Stella

1983 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1983. Drama van Laurent Heynemann. Met o.a. Nicole Garcia, Thierry Lhermitte, Victor Lanoux, Jean-Claude Brialy en Charles Denner.

Een jonge verkoper gaat tijdens de WO II in dienst bij de Gestapo om zijn joodse geliefde van deportatie te redden, maakt door protectie van zijn chef zelfs carrière en bereikt een zekere welstand. Hoewel hij zich niet aan feitelijke oorlogsmisdaden schuldig heeft gemaakt, wordt hij na de bevrijding wegens collaboratie gearresteerd. Hij verliest zijn geliefde, die geen nieuwe vernederingen en discriminatie meer kan verdragen. Dit boeiende politieke liefdesdrama toont sterk spel van een verrassende rolbezetting; Lhermitte echter geeft zijn personage onvoldoende diepte en vormt géén goede combinatie met Garcia, waardoor hun alles motiverende grote liefde te weinig reliëf krijgt.

Ali au pays des mirages

1979 | Misdaad

Algerije 1979. Misdaad van Ahmed Rachedi. Met o.a. Larbi Zekkal, Djelloul Beghoura, Said Hilmi, Ahmed Senoussi en Mustapha Kateb.

De jonge immigrant Ali is kraanmachinist van beroep en bekijkt Frankrijk vanuit de hoogte met een verrekijker. Op een ochtend is hij er machteloos getuige van hoe in de verte een oude man een doodsstrijd voert. Door een bijzondere wending van de situatie wordt hij vervolgens beschuldigd van moord! Te bijzonder en daarom nauwelijks te geloven. Bovendien was het een zeer slecht idee het verhaal in Frankrijk te plaatsen en niet in de Algerijnse haven waar de produktie gedraaid is. De film verliest zo het laatste beetje geloofwaardigheid. Zeer somber en zeer zwart-wit. Het verhaal verloopt zo traag dat de film UNE SI LONGUE ABSENCE van Henri Colpi hiermee vergeleken een western lijkt! Slaapverwekkend vanwege de lengte.

L'Autre France

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Ali Ghalem. Met o.a. Ahmed Taybi, Salah Teskouk, Mohamed Abaid, JeanLoup Bourel en André Rouille.

Tweede Franse speelfilm van deze van oorsprong Algerijnse regisseur. Een Algerijnse arbeider in Noord-Frankrijk wordt zich bewust van zijn lot als immigrant en arbeider, en sluit zich aan bij de politieke strijd van zijn Franse alter ego's. Tamelijk zware kost met veel acties, en zowel elementen van een documentaire als van een verzonnen biografie bevattend. De Noordafrikaanse muziekpassages passen slecht bij de ervaringen van de hoofdpersoon, maar dat is nauwelijks te merken. Deze regisseur zou in 1982 veel beter uit de bus komen met UNE FEMME POUR MON FILS. Anonieme acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Djelloul Beghoura op televisie komt.

Reageer