Robert Hampton

Regisseur

Robert Hampton is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lo spettro

1962 | Horror

Verenigd Koninkrijk/Italië 1962. Horror van Robert Hampton. Met o.a. Barbara Steele, Peter Baldwin, Leonard Elliott, Harriet Medin en Raoul H. Newman.

Schotland, 1910: een overspelige vrouw (Steele) en haar minnaar, een arts, lijken achtervolgd te worden door de wraakzuchtige geest van haar kreupele echtgenoot, die ze vermoord hebben. Berekende, grillige horror, die niet uit de verf komt door de oninteressante plot. De film is niettemin sfeervol en het bekijken waard. Vervolg op THE HORRIBLE DR. HICHCOCK. Robert Hampton is het pseudoniem van Riccardo Freda, terwijl Leonard Elliott de schuilnaam is van Elio Jotta.

L'orribile segreto del Dr. Hichcock

1962 | Horror, Thriller

Italië 1962. Horror van Robert Hampton. Met o.a. Barbara Steele, Robert Flemyng, Montgomery Glenn, Teresa Fitzgerald en Harriet Medin.

De Britse chirurg Prof. Bernard Hichcock (Flemyng) heeft een gespleten persoonlijkheid waardoor hij zijn baanbrekende vindingen op het terrein van de bloedsomloop en verdovingen misbruikt voor zijn necrofiele orgie[KA3]en waarvan zijn vrouw Margherita (Fitzgerald) het slachtoffer wordt. Als hij jaren later hertrouwd in zijn woning terugkeert, blijkt ze nog te leven, hoewel ze onherkenbaar ouder geworden is. Hij besluit haar met het bloed van zijn tweede vrouw Cynthia (Steele) haar jeugd terug te geven. Als scenario onzinnig, maar door kleurgebruik en effecten toch een suggestief horrorverhaal, hoewel cultus-heldin Steele averechts gebruikt is in een onschuldige slachtoffersrol. Regisseur Hampton heet in werkelijkheid Riccardo Freda. Het scenario is van Julyan Perry, die in werkelijkheid Ernesto Gastaldi heet. Het camerawerk is van Raffaele Masciocchi. De Britse versie, TERROR OF DR. HICHCOCK, duurt 88m en is ook op video verkrijgbaar. Gevolgd door THE GHOST. Ook bekend als THE HORRIBLE DR. HICHCOCK en RAPTUS. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Hampton op televisie komt.

Reageer