Marianne Schönauer: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Die Donauprinzessin - Die Jungfernfahrt

1992 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1992. Drama van Michael Günther. Met o.a. Gaby Dohm, Brigitte Karner, Oliver Tobias, Marianne Schönauer en Sibylle Widauer.

Piloot-film voor de serie van twaalf tv-films rond de plezierboot uit de titel, die met passagiers tussen Wenen en het kasteel annex hotel Wachau heen en weer pendelt. Kapitein Tobias is betoverd door de charme van slotvrouwe Dohm, een weduwe, maar aan boord wordt zijn oog gestreeld door de oogverblindende stewardess Karner. In deze aflevering zien we hoe Tobias als voormalig kapitein van een dergelijk schip op de Nijl, op de Donau terechtkomt. Pretentieloos vermaak en poging tot het Love Boat-succes op Europa's langste rivier. Scenario Barbara Piazza. Camerawerk van Henning Gaertner.

Die Donauprinzessin - Die Farbe der Göttin

1992 | Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1992. Drama van Michael Günther. Met o.a. Gaby Dohm, Brigitte Karner, Oliver Tobias, Marianne Schönauer en Sibylle Widauer.

Charmante kapitein Tobias van het Donauschip uit de titel helpt als verloskundige op het kasteel van gravin Dohm. Vervolgens wordt de grond hem te heet onder de voeten en zoekt hij in Wenen troost bij de mooie Karner. Tweede, onafhankelijke aflevering van de tv-serie, die gezellig voortkabbelt. Scenario van Barbara Piazza. Camerawerk van Henning Gaertner.

Wenn die kleinen Veilchen blühen

1968 | Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1968. Muziek van Hermann Lanske. Met o.a. Marianne Schönauer, Johannes Heesters, Eleonore Bauer, Theo Lingen en Rudolf Carl.

Hoewel een meisjespensionaat verboden terrein is voor jonge mannen komt de liefde er toch wel binnen! Een sprankelende tv-verfilming van Stolz` operette onder diens eigen muzikale leiding, waarin zowel de oude garde (Heesters, Lingen en Carl) als de jonge (Fritsch en Kraus) zich uitstekend weren.

Bel Ami

1954 | Komedie

Oostenrijk 1954. Komedie van Louis Daquin. Met o.a. Johannes Heesters, Marianne Schönauer, René Lefèvre, Jean-Roger Caussimon en Gretl Schörg.

Georges Duroy (Heesters) schuwt geen middel om carrière te maken, en de middelen zijn hem het dierbaarst als zij via het bed van al dan niet getrouwde mooie vrouwen voeren. Daquin heeft met scenarioschrijver Peter Loos De Maupassant's satire scherp aangepunt en Johann Heesters heeft mooie momenten, maar de charme van Willy Forst's 1939-verfilming werd net niet bereikt. Het camerawerk is van Nicolas Hayer en Viktor Meihsl.

Komm in die Gondel

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Georg Wildhagen. Met o.a. Hans Olden, Peter Pasetti, Jeannette Schultze, Marianne Schönauer en Alfred Neugebauer.

Tegen de schitterende achtergrond van het carnaval in Venetië begint op een gemaskerd bal een spel der vergissingen tussen heer en knecht. Ongeïnspireerde verfilming van de operette Eine Nacht in Venedig van Johann Strauß. Het scenario is van Rudolf Österreicher. Het camerawerk is van Walter Tuch.

Der Bauernrebell

1953 | Historische film, Drama

Oostenrijk 1953. Historische film van Alfred Lehner. Met o.a. Kurt Heintel, Eduard Köck, Marianne Schönauer, Georg Filser en Hans Brand.

Drama rond een boerenzoon uit Tirol. De achtergrond wordt gevormd door de opstand tegen de Fransen onder Andreas Hofer (rond 1800). Na een langdurige internering komt de verloren zoon terug op de ouderlijke boerderij, waar hij als buitenstaander wordt behandeld. Zijn broer heeft uit zelfverdedigin een man gedood en om zijn leven weer zin te geven neemt hij de schuld op zich. Oostenrijkse kitsch met een zwak verhaal en zo mogelijk nog zwakkere spelers.

Mönche, Mädchen und Panduren

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Pail Hartmann, Marianne Schönauer, Lucie Englisch, Jaspar von Oertzen en Rudolf Fernau.

München, 18e eeuw. Een monnik van de orde van St. Paulus heeft handenvol werk: hij moet zijn bier brouwen, de dames beschermen tegen rondschuimende huursoldaten en daarnaast ook nog voor huwelijksmakelaar spelen. Een bijzonder amusante komedie, die daarbij nog een aardig tijdsbeeld geeft ook.

Das Herz einer Frau

1952 | Familiefilm, Muziek, Musical

Oostenrijk 1952. Familiefilm van Georg Jacoby. Met o.a. Marianne Schönauer, Stefan Kodler, Kurti Baumgartner, Hella Ferstl en Walter Müller.

Ingenieur Werner Stein (Skodler) is weduwnaar en heeft een pittig zoontje, Konrad (Baumgartner). Het kind wil een nieuwe moeder en in een Weens caf[KA1]e wijst hij op Thea Moreno (Schönauer). Thea is revuester. Ze is net ontslagen, want ze had mot met haar baas en ze was gepikeerd weggelopen.

Verklungenes Wien

1951 | Komedie, Muziek, Historische film

Oostenrijk 1951. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Paul Hörbiger, Marianne Schönauer, Ernst Stankowski, Fritz Imhoff en Anne Rosar.

Wenen rond 1900: een rijke fabrikant doet alsof zijn bedrijf failliet is, zodat hij zijn verwende kinderen eindelijk tot fatsoenlijke mensen met verantwoordelijkheidsgevoel op kan voeden. Een pretentieloze klucht met veel muziek en weinig bekoorlijkheid.

Maria Theresia

1951 | Historische film, Romantiek

Oostenrijk 1951. Historische film van Emile E. Reinert. Met o.a. Paula Wessely, Fred Liewehr, Marianne Schönauer, Rosa Albach-Retty en Rudolf Fernau.

Als de keizerin van Oostenrijk Maria Theresia (Wessely) tijdens de Zevenjarige Oorlog zich met Pruisen en met staatszaken moet bezighouden, interesseert haar gemaal, Franz I (Liewehr) zich meer voor de vorstin-weduwe Trautperg (Schönauer). Als de vrede met Pruisen in zicht is, weet de keizerin ook haar huwelijk te redden. Een aardige historische film, waarin de romantiek de boventoon voert.

Hochzeit mit Erika

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Eduard von Bosordy. Met o.a. Marianne Schönauer, Wolfgang Lukschy, Dorit Kreysler, Hans Holt en Charlott Daudert.

Liefdesperikelen en intriges tussen arm en rijk leiden tot een happy end voor drie gelukkige paren. Zij worden door de muziek begeleid... Onbenullig naoorlogs vermaak met stomme schlagers.

Eroica

1949 | Muziek, Biografie, Romantiek, Familiefilm

Oostenrijk 1949. Muziek van Walter Kolm-Veltée en Karl Hartl. Met o.a. Ewald Baiser, Marianne Schönauer, Judith Holzmeister, Oskar Werner en Dagny Servaes.

De muzikaal-biografische verfilming van het leven en werken van Ludwig van Beethoven met als middelpunt zijn op Napoleon geori[KA3]enteerde, bewonderende symfonie [KL]Eroica[KLE] en zijn onstuimige relatie met Giulietta Guicciardi (Holzmeister) tot aan zijn doofheid. De Wiener Philharmoniker onderleiding van Hans Knappertsbusch en de Wiener Sängerknaben maken het voor liefhebbers een must. Een verdienstelijke rol van Balser.