Robert Ménard

Regisseur, Scenarist

Robert Ménard is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Amoureux Fou

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Robert Ménard. Met o.a. Jean Rochefort, Nathalie Gascon, Rémy Girard, Danielle Prouix en Jessica Barker.

Rochefort ontmoet jeugdliefde Gascon op zijn veertigste verjaardag. Hoewel indertijd ieder zijn weegs is gegaan en ze beiden getrouwd zijn, knopen ze een hartstochtelijke relatie met elkaar aan. Ze maken er tegenover buitenwereld geen geheim van. Ze realiseren zich echter te laat dat ook aan hun verhouding een einde kan komen, waardoor ze beiden met lege handen kunnen komen te zitten. Rochefort, die in werkelijkheid twintig jaar ouder is dan zijn rol, komt heel goed over. Scenario van Claire Wojas.

Meet Market

1989 | Thriller

Canada 1989. Thriller van Robert Ménard. Met o.a. Michel Côté, Marthe Turgeon, Claude Belanger, Louise Marleau en Véronique Le Flaguais.

Niet al te geslaagde persiflage over vier verschillende mannen die op vrouwenjacht gaan om ze voor één nacht te veroveren en te bezitten. Hun taak is niet gemakkelijk, want het zwakke geslacht slaat terug! Côté speelt alle z.g. macho's: ijdele Charles die het flirten niet kan laten, getrouwde Jerry die altijd op vrijersvoeten is, langharige Patrick die een verloren relatie wil herstellen en lelijke George die veel moeite moet doen om te slagen. Het scenario is van regisseur Ménard, Claire Wojas en hoofdrol Côté. Het camerawerk is van Pierre Mignot.

T'es belle Jeanne

1988 | Drama

Canada 1988. Drama van Robert Ménard. Met o.a. Marie Tifo, Michel Côté en Pierre Curzi.

Een clichématige, hartverscheurend verhaal van een jonge vrouw met trouwplannen, die door een noodlottig ongeval in de rolstoel belandt. Zij verstoot haar oorspronkelijke geliefde en klampt zich in het revalidatiecentrum vast aan een norse, verbitterde lotgenoot. Gezamenlijk proberen zij hun invaliditeit geestelijk teboven te komen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Ménard op televisie komt.

Reageer