Christophe di Sabatino

Producer

Christophe di Sabatino is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Titeuf, le film

2011 | Animatie

Frankrijk 2011. Animatie van Zep.

Toen de Zwitserse striptekenaar Zep in 1992 Titeuf creëerde, vermoedde hij niet dat het eihoofdventje (Titeuf is een verbastering van petit oeuf, eitje) hem vermogend en beroemd zou maken. Na de in multimiljoenen verkopende stripalbums, tv-animatie, videospelletjes en bergen merchandiseprullaria kwam er de onvermijdelijke 3D-bioscoopfilm. Daarin staat de minimensjeswereld van onze pre-puberale ontdekkingsreiziger zelfs meer op z'n kop dan voorheen. Met toewijding gemaakt (achtergronden, bewegingen figuurtjes) en best grappig. In de fraaie treinreisscène zingt de zwierig geanimeerde stadionrocker Johnny Hallyday 'La route est ta seule amie'.

La finale

1998 | Komedie, Sportfilm

Frankrijk 1998. Komedie van Patricia Mazuy. Met o.a. Emmanuelle Devos, Jean-Pierre Darroussin, Jean-François Gallotte, Marina Tomé en Sidiki Bakaba.

Tijdens de Wereldbeker voetbal 1998 in Frankrijk laaien de emoties erg op in een klein Zuid-Frans stadje. Naarmate Frankrijk dichter bij de overwinning komt krijgt een ploeg Franse supporters, die allen tot de nationalistische partij Les Gaulois behoren, het aan de stok met buitenlanders, vooral als deze een andere huidskleur hebben. Marie-France (Devos), de dochter van de partijleider, volgt, onder de toepasselijke naam Victoire, de oproerkraaiers, die geleid worden door Lagrange (Gallottre), naar hun lokaal, maar dat zal haar duur te staan komen. Een dramatische komedie over sport duidelijk gemaakt door een vrouw. Mazuy zet de onlogische gedragingen van supporters tijdens een sportwedstrijd centraal. Ze gedragen zich fanatiek en hebben geen oog voor het gedachtengoed van een ander. Ze tracht dit verhaal op een humoristische manier te brengen, maar de vulgaire grappen zijn niet besteed aan een voetbalhatend publiek, terwijl de voetballiefhebbers zich van het gegeven zelf zullen distantiëren. Mazuy schreef het scenario samen met Simon Reggiani, Blaise Ndjehoya en Sébastien Nuzzo, gebaseerd op het toneelstuk van Nuzzo. Alain Chaquart en Pierre Berthier bedienden de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christophe di Sabatino op televisie komt.

Reageer